Str 19 z 35 |
|
---|---|
Turefu | Post #1 Ocena: 0 2018-01-14 16:27:52 (7 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Akurat danie kobietom prawa do glosowania w Polsce malo ma wspolnego z katolicyzmem, za To bardzo duzo z juz istniejacym prawem pozwalajacym kobietom na dziedziczenie I posiadanie ziemi na wlasne nazwisko oraz z Rewolucja Pazdziernikowa. Bolszewicy Dali kobietom prawa wyborcze Rok wczesniej, bylo zagrozenie, ze Polki beda sie angazowac w ten ruch, poniewaz oferowal im cos bardzo atrakcyjnego. Nie wolno lekcewazyc polowy spoleczenstwa. Pilsudski I jego koledzy bali sie bolszewikow jak ognia, wiec wprowadzili prawo glosu dla kobiet. To Tak na marginesie tej dyskusji.
|
andyopole | Post #2 Ocena: 0 2018-01-14 16:34:29 (7 lat temu) |
Z nami od: 20-09-2008 Skąd: Oregon |
Cytat: 2018-01-14 16:05:51, cris82 napisał(a): a po co caly czas mieszac do tego katolicyzm? ... [ Ostatnio edytowany przez: <i>cris82</i> 14-01-2018 16:07 ] Przecież to polski Kościół Katolicki glownie naciska na zaostrzenie tych przepisow. Kaczynskiemu ta sprawa zwisa i powiewa, tylko przez cyniczny sojusz finansowo reklamowy podtrzymuje związki z KK. |
admiralbibol | Post #3 Ocena: 0 2018-01-14 16:41:32 (7 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
a poza tym nienawistnie milczy !
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
cris82 | Post #4 Ocena: 0 2018-01-14 16:50:45 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
powiedziec ze jestem wierzacy nie praktykujacy to chyba za wiele ale ciesze sie ze sa regulacje w tym temacie nie wydaje mi sie zebym byl odosobnionym glosem w mojej kategorii
gdyby nie te male istoty to byloby nawet lepiej dla wszystkich zeby patologia mogla sie wyskrobac na zadanie ale chodzi o zycie ludzkie wiec te sprawy musza byc regulowane a kosciol to na koncu ludzie ogolnie ten kompromis nie byl zla opcja wiadomo dzieci z zespolem downa sa mordowane ale to dla ich dobra wiec warto wziac to na klate jak pisalem wczesniej sumienie nie szklanka damy rade |
AgentOrange | Post #5 Ocena: 0 2018-01-14 17:20:35 (7 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Cytat: Zabijanie nienarodzonych dzieci zostalo wprowadzone w Rosji w 1920 roku jako metoda antykoncepcji wiec ruchy pro-life probuja tylko uswiadomic ,,nowoczesnym uciekinierom z katotalibanu", ze mentalnie sa na poziomie pucybuta Lenina.
Ok, dobrze się zaczyna, jest Lenin, masz plusa, ale muszę z rozczarowaniem stwierdzić że jeszcze Ci sporo brakuje do mistrzów pro-lajfowej demagogii bo zabrakło Hitlera. Pojawił się w tej wypowiedzi Stalin ale na dzisiejsze standardy to za mało. Cytat: No i taki malutki szczegol - w katotalibanie za promocje aborcji nie ma kary. Ta wyrzucona na smietnik ustawa chciala karac wiezieniem tych, co ja neguja. Jureczku, pro-lajfowy aktywisto, powiedz mi ilu rodzinom z upośledzonymi dziećmi pomagasz? Powiedz mi jak wspierasz samotne matki z dziećmi które nigdy nie będą zdrowe? Na takie osoby w Polsce wszyscy się wypinają, może choć Ty utwierdzasz rodziców że ich decyzja o urodzeniu dziecka była słuszna? No bo chyba nie jesteś takim pieniaczem-hipokrytą który jest tylko mocny w gębie w sieci, i traci zainteresowanie czyjąś dupą do momentu gdy dziecko opuści macicę? |
|
|
admiralbibol | Post #6 Ocena: 0 2018-01-14 17:38:58 (7 lat temu) |
Z nami od: 29-03-2015 Skąd: Warszawa |
Agent - w takim razie napisz nam ile dzieci skasowales ? przeciez nie jestes chyba takim hipokryta zeby byc kozakiem w gebie.
Kazdy donosik na moj avatar daje hemoroida lewakowi.
|
AgentOrange | Post #7 Ocena: 0 2018-01-14 19:01:08 (7 lat temu) |
Z nami od: 17-05-2015 Skąd: Twickenham |
Cytat: 2018-01-14 17:38:58, admiralbibol napisał(a): Agent - w takim razie napisz nam ile dzieci skasowales ? przeciez nie jestes chyba takim hipokryta zeby byc kozakiem w gebie. No widzisz i tutaj masz problem w rozumowaniu: ja nikogo nie zmuszam do rodzenia lub usuwania. Po prostu życie innych ludzi nie intersuje mnie w takim stopniu aby zaglądać innym do dupy i mówić jak mają żyć. Uwierzyłbyś że tak można? |
Jurny_Jurek | Post #8 Ocena: 0 2018-01-14 19:06:46 (7 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Cytat: 2018-01-14 12:48:09, Turefu napisał(a): Cytat: 2018-01-14 12:42:30, cris82 napisał(a): mam na mysli to ze o tej religii nie warto dyskutowac w zadnym kontekscie bo przedstawiajac jakis argument trzeba pamietac o tym ze uzasadnia chodzenie w worku na smieci i tak wlasnie traktuje kobiety... 120dniowy" plod" ktos sobie zadal ten trud zeby zobaczyc jak wyglada tzw plod w tym okresie? bo dla mnie kazdy kto stwierdzi ze to nie czlowiek jest d...... Mysle, ze powinienes to powiedziec koledze Jurnemu Jurkowi, ktory wspomnial o islamie w kontekscie aborcji. Odpowiem malym cytatem: ,,Ten, kto zabił człowieka, który nie popełnił zabójstwa i nie szerzył zgorszenia na ziemi, czyni tak, jakby zabił wszystkich ludzi. [Koran, 5:32] Jedynym wyjątkiem, kiedy aborcja na tym etapie ciąży jest dozwolona i nie jest postrzegana jako grzech, jest sytuacja, kiedy zachowanie ciąży stanowi śmiertelne zagrożenie dla życia matki (co musi być potwierdzone przez kilku specjalistów). Jest tak, ze względu na obowiązującą w islamie ogólną zasadę wybierania mniejszego zła. W tym przypadku życie matki, jako osoby już narodzonej, spełniającej ważną funkcję w rodzinie, jest cenniejsze od życia nienarodzonego dziecka''. Czyli jak w katotalibanie. Niemal kazda religia uznaje poczatek zycia za moment poczecia a nie wasze dywagacje o zlepkach komorek. No a juz argument, ze w islamie kobieta moze o czyms decydowac swiadczy o wyjatkowej ignorancji w temacie. W takiej Arabii Saudyjskiej sukcesem bylo wpuszczenie kobiet na stadion z okazji swieta narodowego, o reszcie ,,praw'' wole nie wspomniec bo prawie takowych nie maja. Cytat: 2018-01-14 17:20:35, AgentOrange napisał(a): Jureczku, pro-lajfowy aktywisto, powiedz mi ilu rodzinom z upośledzonymi dziećmi pomagasz? Powiedz mi jak wspierasz samotne matki z dziećmi które nigdy nie będą zdrowe? Na takie osoby w Polsce wszyscy się wypinają, może choć Ty utwierdzasz rodziców że ich decyzja o urodzeniu dziecka była słuszna? No bo chyba nie jesteś takim pieniaczem-hipokrytą który jest tylko mocny w gębie w sieci, i traci zainteresowanie czyjąś dupą do momentu gdy dziecko opuści macicę? To sie robi troche nudne, za kazdym razem jak uswiadomisz czlowiekowi, ze aborcja nie jest zagladaniem nikomu do tylka tylko zabijaniem dzieci nienarodzonych - to od razu rozlicza cie z pomocy niepelnosprawnym. Idac tym wspanialym tokiem myslenia mozna przyjac, ze taki AgentOrange jako proaborcyjny badacz wnetrza tylka moze popierac dzieciobojstwo bo niepelnosprawnym nie pomaga. Dlatego kazdy popierajacy ruch pro-life musi wsperac niepelnosprawne dzieci polowa swoich zarobkow miesiecznie, wtedy bedzie mial prawo popierac. Nie bede przeciez przepraszal, ze dla mnie zycie zaczyna sie od momentu poczecia. Nigdy po 9 miesiacach nie urodzil sie ,,zlepek komorek, mysz czy kon bo zarodki sa identyczne''. Nie uznaje tez jakies smiesznej granicy 12 czy 20 tygodni od kiedy ,,zaczyna sie zycie'', wytyczonej przez jakis biologow badajacych stopien rozwiniecia pnia mozgu. Tym bardziej nie uznaje tlumaczenia, ze ten ,,zlepek komorek jest za maly by czuc wiec jest ok''. Ludzki zarodek to etap rozwoju czlowieka, taki sam jak niemowlecy czy dojrzewania. Prostym acz banalnym trickiem wmowiono niektorym, ze zabicie nienarodzonego dziecka w poczatkowej fazie jego rozwoju jest ,,decydowaniem o ciele kobiety'' zamiast ,,decydowaniu o zyciu twojego nienarodzonego dziecka''. No i przyklady ludzi, ktorzy przezyli zabieg aborcji jest tylko potwierdzeniem, ze zabija sie nienarodzonych ludzi - przeciez gdyby usuwalo sie zlepek komorek to w wyniku nieuanego zabiegu usuniecia komorek nie urodzilby sie czlowiek... No i przestancie manipulowac ta niepelnosprawnoscia, liberalizacja ustawy miala umozliwic skrobanki bez uzasadnienia medycznego, proponowala podejmowanie takich decyzji 15-latkom bez wiedzy opiekuna prawnego (rodzica) i chciala karac wiezieniem Jureczka, za to ze pisze, ze aborcja to zabijanie nienarodzonych dzieci. Co to w ogole za moralnosc, ktora uznaje zabicie czlowieka na poziomie zarodka w imie ,,wolnosci i komfortu oraz wstydu przed Downem'' a jakos nie uznaje juz po urodzeniu? Albo uznaje w 11 tygodniu i 5 dniu ale w 12 tygodniu i 1 dniu juz staje sie dzieckiem? [ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 14-01-2018 19:14 ] I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
Jurny_Jurek | Post #9 Ocena: 0 2018-01-14 19:09:49 (7 lat temu) |
Z nami od: 28-06-2016 Skąd: Faggot |
Cytat: 2018-01-14 14:41:27, andyopole napisał(a): Może podpowiedz ojcu dyrektorowi i jego kumplom po fachu żeby zamiast gromadzić z zapałem dobra doczesne zajęli się swoja robotą czyli ewangelizacja. To jest ich zadanie! Przeciez zaden prawdziwy katolik nigdy nie zdecyduje sie na aborcję. Odbudowano juz zniszczona polowe Zakopanego po Sylwestrze? I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..
|
cris82 | Post #10 Ocena: 0 2018-01-14 19:19:30 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
podoba mi sie ten cytat z koranu
za tym "zgorszeniem " mozna pewnie schowac wszystko spodniczke po kolana kopanie pilki do bramki itp itd hehe p.s moze nawet nienarodzone dziecko z nieprawego loza jak islam obchodzi sie z niewiernymi zonami ? czysta ciekawosc [ Ostatnio edytowany przez: cris82 14-01-2018 19:24 ] |