MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Aborcja w Polsce

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 18 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

Str 18 z 35

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Turefu

Post #1 Ocena: 0

2018-01-14 12:48:09 (7 lat temu)

Turefu

Kobieta

Z nami od: 26-05-2013

Cytat:

2018-01-14 12:42:30, cris82 napisał(a):
mam na mysli to ze o tej religii nie warto dyskutowac w zadnym kontekscie bo przedstawiajac jakis argument trzeba pamietac o tym ze uzasadnia chodzenie w worku na smieci i tak wlasnie traktuje kobiety...

120dniowy" plod" ktos sobie zadal ten trud zeby zobaczyc jak wyglada tzw plod w tym okresie? bo dla mnie kazdy kto stwierdzi ze to nie czlowiek jest d......

Mysle, ze powinienes to powiedziec koledze Jurnemu Jurkowi, ktory wspomnial o islamie w kontekscie aborcji.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Strona WWW

cris82

Post #2 Ocena: 0

2018-01-14 12:53:32 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

jak najbardziej : )

terefu wejdz teraz na google wpisz - trzymiesieczny plod kliknij na grafike przejrzyj kilka zdjec wroc i napisz mi tutaj ze to nie jest czlowiek bo bardzo jestem ciekaw twojej opini jak rowniez kazdego kto udziela sie w tym watku : )

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 14-01-2018 13:47 ]

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #3 Ocena: 0

2018-01-14 12:59:14 (7 lat temu)

Turefu

Kobieta

Ja nie musze googlowac, widzialam na wlasne oczy. 13 tygodniowy plod, swoj wlasny. Wygladal jak duzy, krwawy skrzep. Nie pozwolono mi zabrac ze soba.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

cris82

Post #4 Ocena: 0

2018-01-14 13:16:11 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

ja nie wnikam w indywidualne przypadki
czy chcesz mi powiedziec ze te wszystkie zdjecia w necie gdzie widac uksztaltowana glowke raczki i nozki to sciema?

oczywiscie wiadomo jak jest pewnych faktow nie mozna odeprzec wiec wchodzimy na kolejny poziom argumentacji lewactwa = takie dziecko nie ma swiadomosci wiec nie jest czlowiekiem

a ja sie pytam w ktorym momencie dziecko robi sie swiadome bo na pewno nie w pierwszych tygodniach czy miesiacach zycia moze dlatego ludzie ktorzy nie wierza w Boga kisza je w beczkach nawet po urodzeniu nie bojac sie niczego? bo nikt mi nie wmowi ze robia to ludzie gleboko wierzacy raczej stawialbym na jakas lewacka patologie ktora zawsze wyciaga lape po pomoc do panstwa i dumnie okresla sie ateistami

Do góry stronyOffline

Turefu

Post #5 Ocena: 0

2018-01-14 13:24:01 (7 lat temu)

Turefu

Kobieta

A Ja wnikam w indywidualne przypadki, bo takie jest moje doswiadczenie . Tak, to jest sciema, bo pokazuje sie plody powiekszone kilkudziesieciokrotnie. 13 tygodniowy plod to duzy skrzep. Jesli trzynastodniowy plod I nowonarodzone dziecko to jedno, to Dlaczego Nie pozwolono mi zabrac I pogrzebac? Dlaczego nikt sie mna Nie interesowal, gdy cierpialam z tego powodu? Dlaczego mi mowiono, w Tym takze ludzie przeciwko aborcji, ze to " to tylko poronienie, bedziesz jeszcze miala dzieci"? W debacle pro life i pro choice Nie ma miejsca Na ludzi Jak Ja i moj maz, ktorym wmowiono, ze zaplodniona komorka to dzidzius, a gdy okazalo sie, ze dzidziusia nie ma , zostaja sami sobie i nawet Nie maja grobu, Nad Ktory mogliby pojsc I wyplakac swoj Bol. Dopoki obroncy Zycia Nie ustosunkuja sie , co z takimi ludzmi Jak my, bede uwazac, ze plod to Nie czlowiek.

[ Ostatnio edytowany przez: Turefu 14-01-2018 13:31 ]

Do góry stronyOffline

Strona WWW

cris82

Post #6 Ocena: 0

2018-01-14 13:30:21 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

jesli to tylko skrzep to dlaczego w powiekszeniu widac malego czlowieczka?
noworodek tez jest mniejszy kilkukrotnie od doroslego czlowieka czy to znaczy ze nie istnieje?

nie wiem jaka jest polityka panstwa szpitali w przypadkach jak twoj wiec sie nie wypowiadam pewnie chodzi o traume ktora sie z tym wiaze ale nie wypowiadam sie

Do góry stronyOffline

cris82

Post #7 Ocena: 0

2018-01-14 13:36:28 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

sorry ale jak sie ma kilkudziesieciokrotnie powiekszony plod do tych faktow ?

"Dziecko w 13 tygodniu ciąży
W 13 tygodniu ciąży płód ma 8 cm i waży 20 g i zaczyna przypominać dziecko. Zmieniają się proporcje ciała: rośnie przede wszystkim tułów, a nie główka. Oczy zbliżają się do siebie, a uszy przesuwają się na swoje miejsce. W gardle powstają miniaturowe struny głosowe. Na paluszkach tworzą się opuszki. Powstają zawiązki zębów stałych.

W 13 tygodniu ciąży wątroba wydziela żółć, a trzustka – insulinę. Dziecko połyka wody płodowe, zapewniając w ten sposób odpowiedni trening dla nerek i układu trawiennego. Rozróżnia smak tego, co „pije”, bo ma już własne kubki smakowe. Malec siusia, gdyż nerki podjęły pracę. Jelita powoli zmieniają położenie i przenoszą się do wnętrza jamy brzusznej.

W 13 tygodniu ciąży dziecko umie przeciągnąć się i podskoczyć, wyciąga paluszki, ziewa, kręci głową, nadyma policzki, marszczy czoło, a nawet ssie kciuk. W bezruchu wytrzymuje najwyżej kwadrans, bo ma już ukształtowane mięśnie, kości i stawy."

strona nie ma nic wspolnego z tematem aborcyjnym

http://www.mjakmama24.pl/kalendarz-ciazy/13-tydzien-ciazy,223_1986.html

niezly mi skrzep z calym szacunkiem do tego co przezylas w przeszlosci

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #8 Ocena: 0

2018-01-14 14:41:27 (7 lat temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2018-01-14 11:22:47, Jurny_Jurek napisał(a):
Cytat:

2018-01-13 18:06:22, AgentOrange napisał(a):
Całe szczęście że z katotalibanu można jeszcze wyjechać. Nigdy nie rozumiałem dlaczego ludzi inetersuje czyjaś dupa i tak bardzo chcą regulować życie seksualne innych. No cóż to chyba natura katolików - pchac się do dup innych ludzi.

Moze jak dorosniesz to zrozumiesz, ze ruch antyaborcyjny to nie jest ruch regulujacy twoje bzykanko czy zagladajacy w dupe obiektowi twoich uciech - tylko chroniacy zycie poczete gdybys przypadkiem nie rozumial konsekwencji bzykania. Zabijanie nienarodzonych dzieci zostalo wprowadzone w Rosji w 1920 roku jako metoda antykoncepcji wiec ruchy pro-life probuja tylko uswiadomic ,,nowoczesnym uciekinierom z katotalibanu", ze mentalnie sa na poziomie pucybuta Lenina.

Bo najlepszym dowodem, ze aborcja to zabijanie nienarodzonych dzieci sa przyklady ludzi, ktorzy przezyli aborcje.

No i taki malutki szczegol - w katotalibanie za promocje aborcji nie ma kary. Ta wyrzucona na smietnik ustawa chciala karac wiezieniem tych, co ja neguja.

Na twoje szczescie mieszkasz w kraju w ktorym nikt nie ,,reguluje" twoich podbojow lozkowych a panstwo pomoze ci w pozbyciu niechcianej konsekwencji. I pozostaje sie tylko cieszyc - przy takim tempie rozrodczosci do 2040 zniknie tu termin Christmas i wreszcie bedziesz mogl jesc i pic w ramach wolnego swiatopgladowo winter holiday. Muzulmanie nie uznaja aborcji takze, dlatego Muhammad czy Mohammad to najpopularniejsze imiona chlopcow w UK.

Skrobta, skrobta i radujta sie, fjuczer is brajt.

No i trzeba dodac ten humanitarny aspekt aborcji - rodzice zabijaja nienarodzone dziecko z zespolem Downa by oszczedzic mu zycia z zespolem Downa. Humanitaryzm i empatia godna najslynniejszego gruzina o pseudonimie Jozef Stalin. A tak naprawde ci humanitarni rodzice to wstydziliby sie przed znajomymi albo nie mogliby dodawac fotek na fejsie. Bo chore to gorsze, zle, wstyd i siara przed kolezankami.

[ Ostatnio edytowany przez: <i>Jurny_Jurek</i> 14-01-2018 11:30 ]

Może podpowiedz ojcu dyrektorowi i jego kumplom po fachu żeby zamiast gromadzić z zapałem dobra doczesne zajęli się swoja robotą czyli ewangelizacja. To jest ich zadanie! Przeciez zaden prawdziwy katolik nigdy nie zdecyduje sie na aborcję.

Do góry stronyOffline

Kanonier30

Post #9 Ocena: 0

2018-01-14 15:05:12 (7 lat temu)

Kanonier30

Konto usunięte

Nawiązując do wpisu powyżej...właśnie, co jest nie tak z religijnością, ewangelizacją w Polsce, że trzeba posuwać się do tak drakońskich metod, jak wprowadzanie jednej z najbardziej restrykcyjnych ustaw aborcyjnych w Europie? W kraju, gdzie największy procent ludności deklaruje się, jako wierzący katolicy? Chyba sama taka deklaracja wyklucza myślenie o aborcji, zgodnie z nauką Kościoła?

Jakaś ta wiara zatem miernej jakości, na pokaz, bo prawdziwych, chrześcijańskich wartości w Rzeczpospolitej nie uświadczysz. PiS przeprowadzi ustawę jaką będzie chciał, bo naprzeciw ma przygłupawą opozycję, która dostarcza prześmiewczych materiałów do serwisu YT.
Natomiast, uważając samą aborcję za czyn niemoralny, nie uważam, że należy wprowadzać tak drastyczne prawo, które ogranicza wolność kobiet i prawa obywatelskie. Jest to oczywisty absurd, podobnie, jak z prawem do eutanazji... .

Kobiety, mające wystarczające środki dokonają aborcji w innym kraju, a w Polsce zgłoszą ewentualnie - poronienie. Tymczasem innych pozbawia się prawa do wyboru. Kwestii moralnych nie powinno rozstrzygać państwo, a sumienie każdego z nas. Dlatego obecnie powracający cyklicznie w debacie publicznej w RP - temat aborcji - jest sztucznie tworzonym problemem. Warto byłoby zając się budowaniem silnej gospodarki, silnego państwa, z którym inni liczą się w Europie. Tymczasem RP będzie postrzegana nadal, jako kraj rządzony przez skrajną, niecywilizowaną prawicę i doda argumentów europejskim liberałom w budowaniu negatywnego wizerunku naszego kraju. Takiego europejskiego Afganistanu...

:-!

[ Ostatnio edytowany przez: Kanonier30 14-01-2018 15:13 ]

Do góry stronyOffline

cris82

Post #10 Ocena: 0

2018-01-14 16:05:51 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

a po co caly czas mieszac do tego katolicyzm? wychodzi na to ze gdyby nie wiara i religia to strach byloby wyjsc dzisiaj z domu bo zabiliby cie za rogiem to mozna wywnioskowac z twojego wpisu

Polska jako jeden z pierwszych krajow dal tez kobietom prawo do glosowania rozumiem ze podziekowania naleza sie "katosekcistom"?

jeszcze jak jestem wstanie ogarnac aborcje ze wzgledu na choroby genetyczne to usuwanie zdrowego dziecka jak worka na smieci bo za duzo sie wypilo na weekend i zapomnialo o konsekwencjach to dla mnie troche przesada
wiec kto w dzisiejszych czasach jest przykladem dla swiata ? moze Polska nim byla wlasnie utrzymujac tzw kompromi bo na zachodzie to jednak chyba zostaly przekroczone jakies granice

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 14-01-2018 16:07 ]

Do góry stronyOffline

Strona 18 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 17 | 18 | 19 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,