MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Aborcja w Polsce

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 15 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

Str 15 z 35

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Severance_

Post #1 Ocena: 0

2013-02-09 14:31:20 (12 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2013-02-09 00:43:30, Dwunasty napisał(a):
Jedno ale, nie za moje pieniądze. Dopóki służba zdrowia będzie utrzymywana z podatków na które łoże, to nie nie chce by z podatków było to opłacane.

Jednak jest placone, z tego co sie zdazylam zorientowac, mieszkasz w Anglii? W tym kraju, finansuje sie 190 000 tys. skrobanek rocznie. Statystyki do wgladu kilka stron wczesniej.

No chyba, ze mieszkasz w Polsce, ale wtedy to juz zupelnie nie rozumiem uwagi dotyczacej podatkow. W Polsce istnieje bardzo surowa ustawa antyaborcyjna (o tym tez juz bylo).

Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #2 Ocena: 0

2013-02-09 15:03:25 (12 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2013-02-09 14:31:20, Severance_ napisał(a):
Cytat:

Jedno ale, nie za moje pieniądze. Dopóki służba zdrowia będzie utrzymywana z podatków na które łoże, to nie nie chce by z podatków było to opłacane.

Jednak jest placone, z tego co sie zdazylam zorientowac, mieszkasz w Anglii? W tym kraju, finansuje sie 190 000 tys. skrobanek rocznie. Statystyki do wgladu kilka stron wczesniej.

No chyba, ze mieszkasz w Polsce, ale wtedy to juz zupelnie nie rozumiem uwagi dotyczacej podatkow. W Polsce istnieje bardzo surowa ustawa antyaborcyjna (o tym tez juz bylo).

Patrząc z tego punktu to rzeczywiście nie ma o czym dyskutować. Ani o aborcji, ani o innych sprawach które Polski i Polaków dotyczą.
Nie płace tam podatków w końcu.

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2013-02-09 15:12:51 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #4 Ocena: 0

2013-02-09 15:29:32 (12 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2013-02-09 15:12:51, united4ever napisał(a):

A czy można gdzieś sprawdzić ile z tego to tzw turystyka aborcyjna ?
Albo podzielić to na grupy etniczne lub pod względem wykształcenia ,pieniędzy , wieku itd. ?

O ile sie nie myle, w statystykach ktore zalczylam jest podzial na grupy etniczne i wiek. Nie ma oczywiscie slowa o "turystyce". Jednak i ja sie nad tym zastanawialam. Przyjmijmy, ze statystyki z roku 2000 dotycza jednak w wiekszosci Anglikow, oznacza to, ze "turystyka" to moze dodatkowe 20 000 tys. +/-, w latach nastepnych, kiedy to Wielka Brytania zezwolila na swobodny przeplyw i przyplyw ludzi.
Wiec liczby byly i sa baardzo wysokie.

Cytat:

2013-02-09 15:03:25, Dwunasty napisał(a):
Patrząc z tego punktu to rzeczywiście nie ma o czym dyskutować. Ani o aborcji, ani o innych sprawach które Polski i Polaków dotyczą.
Nie płace tam podatków w końcu.

Dyskusja miala dotyczyc pewnego zapisu, oczywiscie nie da sie dyskutowac bez wprowadzania dygresji. ; )
Jednak uwaga o podatkach miala sie tutaj jak przyslowiowa: piesc do oka. :)

[ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 09-02-2013 15:39 ]

Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

clockwork_orang

Post #5 Ocena: 0

2013-02-09 15:37:42 (12 lat temu)

clockwork_orange

Z nami od: 28-06-2007

Cytat:

Zdecydowane NIE aborcji. Nie zgadzam się z tym i koniec. Inna sprawa z PRAWEM do aborcji.
Tak, dajmy kobietom o tym decydować, każda ma opcje żyć z tym do końca życia. Jedno ale, nie za moje pieniądze. Dopóki służba zdrowia będzie utrzymywana z podatków na które łoże, to nie nie chce by z podatków było to opłacane.

Nigdy nie zrozumiem ludzi krzyczących: Tak dla aborcji...

jakby tak trzezwo spojrzec, to jako obywatel (lub nie) placisz niewielki procent, wiecej placa korporacje, zaklady itp. ba, bylejaki prezes placi tyle podatku, co Ty rocznie zarabiasz, ma wiec miec wiecej 'glosow', bo placi wiecej?

ps. dajcie sobie spokoj z argumentem moje podatki, bo to dosc marny argument... 8-)

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2013-02-09 16:00:51 (12 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:
Przyjmijmy, ze statystyki z roku 2000 dotycza jednak w wiekszosci Anglikow, oznacza to, ze "turystyka" to moze dodatkowe 20 000 tys. +/-, w latach nastepnych, kiedy to Wielka Brytania zezwolila na swobodny przeplyw i przyplyw ludzi.

"Turystyka" z Irlandii miala sie swietnie zanim jeszcze nawet ptaki o Polsce w Uni nie spiewaly.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2013-02-10 23:13:18 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2013-02-10 23:25:47 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2013-02-10 23:42:16 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

NIEaborcji

Post #10 Ocena: 0

2013-02-11 22:56:32 (12 lat temu)

NIEaborcji

Kobieta

Z nami od: 08-02-2013

Cytat:

2013-02-08 16:32:41, forgetit14 napisał(a):
skąd te wszystkie 'to mały człowiek, nie zabij sie' bierze?? wszystkie religie, z kosciołem katolickim (odłam polskie moherey) w dalekiej d... amją dzieci i matki gdzie aborcja powinna być przeprowdzona i nie była.
Zabijani są ludzie satrsi, zabjiani sa ludzie zbyt słabi do przeżycia na własną ręke. Wystarczy popatzrec w szpitalach, na ulicy. Dziecko powinno sie narodzic do warunków, w których będzie się dobrze rozwijac.nie głodne, nie patrzące na junkies. Baby P - zdrowy ładny chłopczyk - nie powinien sie narodzic.i gdyby dorósł, najprawdopodobniej by miał okropne zycie i tak.on powinien by poddany aborcji.
Ja decyduje o moim ciele, ja okreslam co chce i moge dac dziecku. i nie zycze sobie zeby ktos kto nigdy mi nie da nic dla mojego hipotetycznego potomka - mowił mi ze mam urodzic. Aborcja jest traumatyczna dla dziecka...
wiekszosc smierci jest traumatyczna! czasami jest lepiej ze nie zyja. czasami aborcja to pozytyw.zelezy ci na tych co umieraja w taki sposob - zajmij sie dziećmi alkoholików przez cała ich zycie.zmienisz zdanie o tych słodkich bobaskach.
dbaj o te dzieciaki, które są, i mniej aborcji tzreba bedzie wykonywac w przyszłosci.
fanatycy zawsze mnie irytują. nie interesuje mnie od kiedy dziecko jets dzieckiem w moim brzuchu. naprawde.. matka jest nadrzedna do tego dziecka. w społeczenstwach nie dba sie o dorosłych jak o dzieci,nie z dobrago serca - bo ludzie chca napedzac swoj własny busines. dziecko może mi zaszkodzic. to go nie mam! bede mial drugie, jak cza spzryjdzie, albo nie bede miala wcale.
[/QUOT

Witam,

Mysle, ze po to sie ma rozum aby myslec.Myslec sie powinno glowa a nie inna czescia ciala.... Jest tyle metod antykoncepcyjnych ktore mozna uzyc to dlaczego z tego rezygnowac? Aborcja NIE jest srodkiem antykoncepcyjnym. Dlaczego niczemu winne istoty maja cierpiec z powodu braku odpowiedzialnosci doroslych? To ze zabijesz swoje dziecko moze uwolni cie od ciezaru, ale nie zmieni faktu, ze bedziesz matka/ojcem dziecka ktore juz nie zyje.
Tak to prawda, ze mozna decydowac o swoim ciele, ale dziecko to nie jest czesc twojego ciala. To jest juz odrebna jednostka, jesli nie stac na dziecko zabezpieczenie sie jest rozwiazaniem i obedzie sie bez klopotow i dylematow.

Mysle, ze opinia o tym, ze baby P powinno byc zaborcjonowane jest nieuzasadniona- czy zapytalas tego dziecka o jego zdanie? Rodzice powinni poniesc surowe konsekwencje za swoj czyn, ale to nie oznacza ze aborcja powinna byc dokonana. Zabojstwo dziecka jest zabojstwem niezaleznie na jakim etapie jego rozwoju to sie odbywa.

Do góry stronyOffline

Strona 15 z 35 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 14 | 15 | 16 ... 33 | 34 | 35 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,