|
---|---|
hanibal36 | Post #1 Ocena: 0 2012-09-30 22:59:27 (13 lat temu) |
Z nami od: 09-01-2012 Skąd: gdzies na poludniu |
Bardzo bliska mi osoba, ma problemy. Nerwice. Potrzebuje na szybko wizyty u psychiatry. jutro ma termin u GP. Czy gp kieruje do psychiatry?? Czy jest mozlwiosc dostania sie do psychiatry bardzo szybko, nie czekajac na ich wsyztskie listy z terminem za 2 miechy??
Ona potrzebuje sie spotkac z psychiatra najlepiej jutro, bo jest w bardzo zlym stanie. jakie sa szanse?? Ogolnie to Wam powiem ze to jakis cyrk. termin do sowjego GP, ma na 17 pazdziernika, bukowany kolo 20 wrzesnia ( 1 masakra) W piatek bylem i prosilem w recepcji o przesuniecie tego terminu , i opowaidam w jakim ona jest stanie, ze juz nie daje rady to niestety terminu nie rpzesuneli tylko dali nowy termin u jakiegos lekarza nieznanego na jutro. do szpitala to chyba nie ma co jechac, bo co oni tam moga pomoc?? cos dac na uspokojenie, ale to nie chodzi o pomoc dorazna, tylko dlugoterminowa. wiec konieczne spotkanie z psychiatra. Wie ktos moze z Was jak t najszybciej zalatwic?? |
Dwunasty | Post #2 Ocena: 0 2012-09-30 23:15:46 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Nigdy tego nie polecałem, ale skoro to jest tak nagły przypadek to czy nie warto skorzystać z pomocy polskiego psychiatry?
Nigdy nie zrozumiem tych terminów w niektórych przychodniach. W zeszłym tygodniu dzwoniłem rano aby żonę umówić to mnie 3 razy w recepcji przepraszano za to ze wizyta jest na następny dzień. Ps. Gp najprawdopodobniej sam przypisze jakieś psychotropy .... |
macadi | Post #3 Ocena: 0 2012-09-30 23:34:18 (13 lat temu) |
Z nami od: 02-12-2010 Skąd: Manchester |
Z tego co zauwazylam to choroby takie jak nerwica, depresja sa leczone tu przez GP, ewentualnie pacjenci kierowani sa na cos w rodzaju psychoterapii. Psychiatrzy zajmuja sie bardziej zaburzeniami swiadomosci - schizofrenia, natrectwa itp.
|
hanibal36 | Post #4 Ocena: 0 2012-09-30 23:44:53 (13 lat temu) |
brala juz leki od GP, poltora roku. Dokladnie citalpram, nigdy nikt nie zapytal o chec wizyty u psychoterapety. poprawa byla jakies 10%. Teraz leki zostaly odstawione, pomalu nie nagle, bo slabe bylo ich dzialanie no i to pewnie sa objawy tez odstawienia.
To nerwica lekowa, i panick attack. dzieki za odpwoiedzi |
blackmargo | Post #5 Ocena: 0 2012-09-30 23:46:01 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 26-09-2012 Skąd: Londyn |
lista organizacji w UK zajmujacymi sie problemami zdrowia psychicznego
http://www.depressionalliance.org/community/useful-contacts.php na liscie jest tel. na 24 godz. helpline |
|
|
oyamblog | Post #6 Ocena: +1 2012-10-10 13:24:21 (13 lat temu) |
Z nami od: 10-10-2012 Skąd: london |
hej
czy da sie przyspieszyc sptkanie z pschiara, nie mam pojecia, jdnak dzi spotkalem sie z gp bo sam choruje na nerwice (co za msakra) i zaproponowal mi leczenie farmakologiczne, lek nazywa sie Citalopram przemily lekarz uprzedzil mnie o objawach niepozadanych, tak wiec jeszcze nie zdecydowalem sie na takie leczenie , nadal siedze na necie i czytam opinie, poza tym dobrze byloby poznac kogos kto tez na to cholerstwo cierpi,a najlepiej kogos komu udalo sie z tego wyleczyc, samemu nie jet lekko pozdrawiam |
basiazos | Post #7 Ocena: 0 2012-10-10 14:13:44 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-10-2010 Skąd: s |
nerwica i leki przeciwdepresyjne? ciekawe. nerwica natrwec , ataki paniki,bezsennosc, czy deprecha? .moze wiecej szczeg jesli chcesz pogadac ,troszke wiem na temat.nie z osobistego ale zawodowego doswiadczenia.
|
dorotka07 | Post #8 Ocena: 0 2012-10-10 14:34:07 (13 lat temu) |
Z nami od: 09-10-2012 Skąd: bromsgrove |
ja jednak,pojechalabym do szpitala,na emergency.
tam poprosilabym o psychologa badz własnie o psychiatre. sama ostatnio nie zbyt sie czuje psychicznie i wiem ze to bardzo ciezkie,twoja znajoma z tego co piszesz ma powazniejszy problem,wiec na pewno bardzo sie meczy,jedz do szpitala powiedz ze to emergency!ze potrzebny psychiatra!sory za wkrzykniki,ale zal mi tej biednej osoby,bo strasznie pewnie cierpi ![]() |
hanibal36 | Post #9 Ocena: 0 2012-10-10 14:49:52 (13 lat temu) |
dzieki za odpwiedzi, ale sprawa juz zalatwiona. U GP. Zmiana leku, duz poprawa.
|
gosiaczek3006 | Post #10 Ocena: 0 2012-10-10 15:23:31 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-12-2010 Skąd: Crewe |
Mam pytanie....czy sa jakies ziolowe tabletki dotepne bez recepty wlasnie na nerwy???Nie mam mozliwosci kupienia w Polsce a chce wyprobowac zanim siegne po te juz silniejsze.Oczywiscie mam na mysli angielska apteke i czy w ogole takie tabletki dzialaja????
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....
|