MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wizyta u psychiatry

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

hanibal36

Post #1 Ocena: 0

2012-09-30 22:59:27 (13 lat temu)

hanibal36

Mężczyzna

Z nami od: 09-01-2012

Bardzo bliska mi osoba, ma problemy. Nerwice. Potrzebuje na szybko wizyty u psychiatry. jutro ma termin u GP. Czy gp kieruje do psychiatry?? Czy jest mozlwiosc dostania sie do psychiatry bardzo szybko, nie czekajac na ich wsyztskie listy z terminem za 2 miechy??

Ona potrzebuje sie spotkac z psychiatra najlepiej jutro, bo jest w bardzo zlym stanie. jakie sa szanse?? Ogolnie to Wam powiem ze to jakis cyrk. termin do sowjego GP, ma na 17 pazdziernika, bukowany kolo 20 wrzesnia ( 1 masakra) W piatek bylem i prosilem w recepcji o przesuniecie tego terminu , i opowaidam w jakim ona jest stanie, ze juz nie daje rady to niestety terminu nie rpzesuneli tylko dali nowy termin u jakiegos lekarza nieznanego na jutro.

do szpitala to chyba nie ma co jechac, bo co oni tam moga pomoc?? cos dac na uspokojenie, ale to nie chodzi o pomoc dorazna, tylko dlugoterminowa. wiec konieczne spotkanie z psychiatra.

Wie ktos moze z Was jak t najszybciej zalatwic??

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Dwunasty

Post #2 Ocena: 0

2012-09-30 23:15:46 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Nigdy tego nie polecałem, ale skoro to jest tak nagły przypadek to czy nie warto skorzystać z pomocy polskiego psychiatry?

Nigdy nie zrozumiem tych terminów w niektórych przychodniach. W zeszłym tygodniu dzwoniłem rano aby żonę umówić to mnie 3 razy w recepcji przepraszano za to ze wizyta jest na następny dzień.

Ps. Gp najprawdopodobniej sam przypisze jakieś psychotropy ....

Do góry stronyOffline

macadi

Post #3 Ocena: 0

2012-09-30 23:34:18 (13 lat temu)

macadi

Kobieta

Z nami od: 02-12-2010

Z tego co zauwazylam to choroby takie jak nerwica, depresja sa leczone tu przez GP, ewentualnie pacjenci kierowani sa na cos w rodzaju psychoterapii. Psychiatrzy zajmuja sie bardziej zaburzeniami swiadomosci - schizofrenia, natrectwa itp.

Do góry stronyOffline

hanibal36

Post #4 Ocena: 0

2012-09-30 23:44:53 (13 lat temu)

hanibal36

Mężczyzna

brala juz leki od GP, poltora roku. Dokladnie citalpram, nigdy nikt nie zapytal o chec wizyty u psychoterapety. poprawa byla jakies 10%. Teraz leki zostaly odstawione, pomalu nie nagle, bo slabe bylo ich dzialanie no i to pewnie sa objawy tez odstawienia.

To nerwica lekowa, i panick attack.

dzieki za odpwoiedzi

Do góry stronyOffline

blackmargo

Post #5 Ocena: 0

2012-09-30 23:46:01 (13 lat temu)

blackmargo

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 26-09-2012

lista organizacji w UK zajmujacymi sie problemami zdrowia psychicznego
http://www.depressionalliance.org/community/useful-contacts.php
na liscie jest tel. na 24 godz. helpline

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWW

oyamblog

Post #6 Ocena: +1

2012-10-10 13:24:21 (13 lat temu)

oyamblog

Mężczyzna

Z nami od: 10-10-2012

hej

czy da sie przyspieszyc sptkanie z pschiara, nie mam pojecia, jdnak dzi spotkalem sie z gp bo sam choruje na nerwice (co za msakra) i zaproponowal mi leczenie farmakologiczne, lek nazywa sie Citalopram
przemily lekarz uprzedzil mnie o objawach niepozadanych, tak wiec jeszcze nie zdecydowalem sie na takie leczenie , nadal siedze na necie i czytam opinie, poza tym dobrze byloby poznac kogos kto tez na to cholerstwo cierpi,a najlepiej kogos komu udalo sie z tego wyleczyc, samemu nie jet lekko
pozdrawiam

Do góry stronyOffline

basiazos

Post #7 Ocena: 0

2012-10-10 14:13:44 (13 lat temu)

basiazos

Kobieta

Z nami od: 20-10-2010

nerwica i leki przeciwdepresyjne? ciekawe. nerwica natrwec , ataki paniki,bezsennosc, czy deprecha? .moze wiecej szczeg jesli chcesz pogadac ,troszke wiem na temat.nie z osobistego ale zawodowego doswiadczenia.

Do góry stronyOffline

Numer Skype

dorotka07

Post #8 Ocena: 0

2012-10-10 14:34:07 (13 lat temu)

dorotka07

Kobieta

Z nami od: 09-10-2012

ja jednak,pojechalabym do szpitala,na emergency.
tam poprosilabym o psychologa badz własnie o psychiatre.
sama ostatnio nie zbyt sie czuje psychicznie i wiem ze to bardzo ciezkie,twoja znajoma z tego co piszesz ma powazniejszy problem,wiec na pewno bardzo sie meczy,jedz do szpitala powiedz ze to emergency!ze potrzebny psychiatra!sory za wkrzykniki,ale zal mi tej biednej osoby,bo strasznie pewnie cierpi:(

Do góry stronyOffline

hanibal36

Post #9 Ocena: 0

2012-10-10 14:49:52 (13 lat temu)

hanibal36

Mężczyzna

dzieki za odpwiedzi, ale sprawa juz zalatwiona. U GP. Zmiana leku, duz poprawa.

Do góry stronyOffline

gosiaczek3006

Post #10 Ocena: 0

2012-10-10 15:23:31 (13 lat temu)

gosiaczek3006

Kobieta

Z nami od: 20-12-2010

Mam pytanie....czy sa jakies ziolowe tabletki dotepne bez recepty wlasnie na nerwy???Nie mam mozliwosci kupienia w Polsce a chce wyprobowac zanim siegne po te juz silniejsze.Oczywiscie mam na mysli angielska apteke i czy w ogole takie tabletki dzialaja????
...Jesli dozyjesz 100 lat,to ja chce zyc 100 lat minus jeden dzien,zebym nigdy nie musiala zyc bez Ciebie....

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,