|
|
---|---|
Dangerous__girl | Post #1 Ocena: 0 2012-09-30 14:03:33 (13 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2011 Skąd: London |
Nie dawno zauwazyłam u synka, ze krzywo stawia nozki. tzn chodzi glownie o jedna noge(stope) ma jakas tak jakby krzywa kosc przy stopie. oczywiscie odrazu zabookowalam wizyte u Gp, zeby mnie skierowal do specjalisty. na wizyte czekalam tydzien, i gdy w koncu poszlam, to ona gdzies dzwonila, ale nie mogla sie dodzwonic, i powiedziala ze oni do mnie zadzwonia. bo ona nie wie czy u tak malych dzieci sie to leczy. No i tak minely juz ze 2 tygpodnie a od nich zadnego telefonu. Bylam w przychodni i powiedzieli,ze mam przyjsc w poniedzialek o 11 i wejde bez kolejki. Wtedy zobaczymy.
Ale czy ktos juz leczyl płaskostopie u swoich dzieci, jak to wyglada? I czy faktycznie moze on byc za maly? Bo sa u nas prywatni ortopedzi, jesli bedzie trzeba to pojde prywatnie, jesli mi powiedza, ze za maly. Czy lpiej poczekac tak jak beda mi kazali??? |
agarudii | Post #2 Ocena: 0 2012-09-30 14:13:56 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2011 Skąd: trolford ;-) |
moja mala tez w wieku 2lat miala nozki takie jakies krzywe
![]() ![]() ale moje dziecko wbic w buty to nielada problem. ona tak od maja do wrzesnia na boso biega ( nie istotne gdzie jest, czy na zielonej trawce , czy na asfalcie ![]() Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.
|
kik1976 | Post #3 Ocena: 0 2012-09-30 14:15:35 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2006 Skąd: Neverland |
stopa dziecka ksztaltuje sie do 5-6 roku dziecka. jesli zle stawia stopke, to moz e wybrac buty usztyniane za kostke.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..
|
mamcia29 | Post #4 Ocena: 0 2012-09-30 14:22:01 (13 lat temu) |
Z nami od: 18-08-2010 Skąd: Manchester |
Moja mala miala wykryte plaskostopie w wieku juz 18 miesiecy, bylismy u ortopedy i co pol roku z nia latalismy pierwsze co to dostala wkladki ortopedyczne ze skory do bucika i trzeba cwiczyc stope z dzieckiem ja ma zestaw paru cwiczen i codziennie przerabiamy po pol godziny. teraz mala ma juz 3 lata skonczone wkladki kazal lekarz odstawic aale dalej cwiczyc i mala ma jeszcze takie buciki profilowane za kostke tylko do chodzenia w domu. A cwiczenia to ;chodzenie na paluszkach, lapanie gola stopa klockow i przenoszenie w inne miejsce, branie kredki miedzy paluszki i pisanie po kartonie, i prysznicowanie na przemian ciepla i cholodniejsza woda wdety kurczy paluszki. A i moj lekarz dodal ze stopa dziecka ksztaltuje sie do 6 roku zycia.Powodzenia.
|
Dangerous__girl | Post #5 Ocena: 0 2012-09-30 15:08:51 (13 lat temu) |
Z nami od: 13-02-2011 Skąd: London |
moj ma takie cos
![]() wyglada to identycznie no nie wiem bede cisnela lekarza o jakies wkladki chociaz. bo naprawde ma krzywa ta nozke. [ Ostatnio edytowany przez: Dangerous__girl 30-09-2012 15:09 ] |
|
|
mamcia29 | Post #6 Ocena: 0 2012-09-30 15:37:56 (13 lat temu) |
Z nami od: 18-08-2010 Skąd: Manchester |
Nozka leci do srodka, musisz do lekarza sie udac, moja mala chodzila po takim jakby szklanym ekranie i lekarz widzial jak sie jej stopa uklada na podlozu, i dobre buty za kostke jakies usztywniajace i pare miesiecy i wszystko sie wyprostuje , mozesz tez sama cwiczyc z maluchem bo same wkladki i odpowiednie buty to tylko czesc sukcesu.
|
agarudii | Post #7 Ocena: 0 2012-09-30 15:58:17 (13 lat temu) |
Z nami od: 30-08-2011 Skąd: trolford ;-) |
moja mala miala podobnie jak na zdjeciu. nic nie robilam, bo tak mowili lekarze i "sie wyprostowalo" bez zadnych wkladek, specjalnych butow itd., wiec spokojnie idz do lekarza, a jezeli powie zeby nic nie robic, to ja bym zaczekala z rok i jak nie bedzie poprawy to znow bym poszla.
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.
|
|