MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Płaskostopie u 2 latka

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Dangerous__girl

Post #1 Ocena: 0

2012-09-30 14:03:33 (13 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

Nie dawno zauwazyłam u synka, ze krzywo stawia nozki. tzn chodzi glownie o jedna noge(stope) ma jakas tak jakby krzywa kosc przy stopie. oczywiscie odrazu zabookowalam wizyte u Gp, zeby mnie skierowal do specjalisty. na wizyte czekalam tydzien, i gdy w koncu poszlam, to ona gdzies dzwonila, ale nie mogla sie dodzwonic, i powiedziala ze oni do mnie zadzwonia. bo ona nie wie czy u tak malych dzieci sie to leczy. No i tak minely juz ze 2 tygpodnie a od nich zadnego telefonu. Bylam w przychodni i powiedzieli,ze mam przyjsc w poniedzialek o 11 i wejde bez kolejki. Wtedy zobaczymy.
Ale czy ktos juz leczyl płaskostopie u swoich dzieci, jak to wyglada? I czy faktycznie moze on byc za maly? Bo sa u nas prywatni ortopedzi, jesli bedzie trzeba to pojde prywatnie, jesli mi powiedza, ze za maly. Czy lpiej poczekac tak jak beda mi kazali???

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

agarudii

Post #2 Ocena: 0

2012-09-30 14:13:56 (13 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

moja mala tez w wieku 2lat miala nozki takie jakies krzywe :-] teraz ma 3 i proste kopytka. w wieku 2 lat raczej nic sie nie robi ( no chyba ze jest to powazna wada). bylam tu u GP tu w uk i rozmawialam z ortopeda i chirurgiem dzieciecym w PL. werdykt wszedzie taki sam, czekac i obserwowac a na 99% samo przejdzie( i tak sie stalo:-))

ale moje dziecko wbic w buty to nielada problem. ona tak od maja do wrzesnia na boso biega ( nie istotne gdzie jest, czy na zielonej trawce , czy na asfalcie:-o), a to bardzo pomaga przy plaskostopiu.
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

kik1976

Post #3 Ocena: 0

2012-09-30 14:15:35 (13 lat temu)

kik1976

Kobieta

Z nami od: 30-08-2006

stopa dziecka ksztaltuje sie do 5-6 roku dziecka. jesli zle stawia stopke, to moz e wybrac buty usztyniane za kostke.
Actus hominis non dignitas iudicentur ..

Do góry stronyOffline

mamcia29

Post #4 Ocena: 0

2012-09-30 14:22:01 (13 lat temu)

mamcia29

Kobieta

Z nami od: 18-08-2010

Moja mala miala wykryte plaskostopie w wieku juz 18 miesiecy, bylismy u ortopedy i co pol roku z nia latalismy pierwsze co to dostala wkladki ortopedyczne ze skory do bucika i trzeba cwiczyc stope z dzieckiem ja ma zestaw paru cwiczen i codziennie przerabiamy po pol godziny. teraz mala ma juz 3 lata skonczone wkladki kazal lekarz odstawic aale dalej cwiczyc i mala ma jeszcze takie buciki profilowane za kostke tylko do chodzenia w domu. A cwiczenia to ;chodzenie na paluszkach, lapanie gola stopa klockow i przenoszenie w inne miejsce, branie kredki miedzy paluszki i pisanie po kartonie, i prysznicowanie na przemian ciepla i cholodniejsza woda wdety kurczy paluszki. A i moj lekarz dodal ze stopa dziecka ksztaltuje sie do 6 roku zycia.Powodzenia.

Do góry stronyOffline

Dangerous__girl

Post #5 Ocena: 0

2012-09-30 15:08:51 (13 lat temu)

Dangerous__girl

Kobieta

Z nami od: 13-02-2011

moj ma takie cos
Obrazek
wyglada to identycznie
no nie wiem bede cisnela lekarza o jakies wkladki chociaz. bo naprawde ma krzywa ta nozke.

[ Ostatnio edytowany przez: Dangerous__girl 30-09-2012 15:09 ]

Do góry stronyOffline

mamcia29

Post #6 Ocena: 0

2012-09-30 15:37:56 (13 lat temu)

mamcia29

Kobieta

Z nami od: 18-08-2010

Nozka leci do srodka, musisz do lekarza sie udac, moja mala chodzila po takim jakby szklanym ekranie i lekarz widzial jak sie jej stopa uklada na podlozu, i dobre buty za kostke jakies usztywniajace i pare miesiecy i wszystko sie wyprostuje , mozesz tez sama cwiczyc z maluchem bo same wkladki i odpowiednie buty to tylko czesc sukcesu.

Do góry stronyOffline

agarudii

Post #7 Ocena: 0

2012-09-30 15:58:17 (13 lat temu)

agarudii

Kobieta

Z nami od: 30-08-2011

moja mala miala podobnie jak na zdjeciu. nic nie robilam, bo tak mowili lekarze i "sie wyprostowalo" bez zadnych wkladek, specjalnych butow itd., wiec spokojnie idz do lekarza, a jezeli powie zeby nic nie robic, to ja bym zaczekala z rok i jak nie bedzie poprawy to znow bym poszla.
Błogosławiony ten, co nie ma nic do powiedzenia, a pomimo to milczy.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,