MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Szpital w Polsce, brak ubezpieczenia

« poprzednia strona

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 4 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

izabela1967

Post #1 Ocena: 0

2012-07-18 19:35:06 (13 lat temu)

izabela1967

Kobieta

Z nami od: 11-09-2007

Dla mnie wszystko jest jasne - wyjeżdżając poza granice UK - nie ważne czy to Polska, Niemcy czy np. Włochy - zawsze zabieram ze sobą kartę EHIC. Niby dlaczego Polska ma pokrywać koszty leczenia moje bądź mojego dziecka? Czy jeśli jedziecie na urlop np. do Francji to też wymagacie bezpłatnego leczenia dzieci?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2012-07-18 19:49:36 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

brookaciki12

Post #3 Ocena: 0

2012-08-03 08:42:49 (13 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Z nami od: 26-07-2011

Witam :) odswiezam temat i juz zdaje sprawozdanie; Przyznaje racje wiekszosci z Was i TAK: glupota bylo niezalatwienie tej karty,ale coz, bede madrzejsza na przyszlosc, na pogotowie nie dotarlam, ogolnie problemem bylo wogole podniesienie sie z lozka, znalazlam inny sposob uzyskania pomocy, zadzwonilam do swojego starego lekarza pierwszego kontaktu, przez telefon powiedzialam jakie sa objawy, co ewentualnie moglo byc powodem bolu ile to trwa i jak przebiegalo, kazal mi isc do apteki na ul.taka i taka, tam czekaly na mnie tabletki. Spytalam czy dostane rachunek za konsultacje telefoniczna i w jakiej kwocie, powiedzial ze nie, i jeszcze jedno, przekonywal mnie ze wizyta na pogotowiu i pomoc dorazna jest nieodplatna dla wszystkich !!! (jedynie w przypadku koniecznosci pozostania w szpitalu)
powiedzial ze na pogotowiu dostaniemy to samo co on zalecil, jednak jesli niepoprawiloby sie w ciagu doby migiem na pogotowie ,,,
Przeszlo :) pozdrawiam

[ Ostatnio edytowany przez: brookaciki12 03-08-2012 08:45 ]

Do góry stronyOffline

ajekhal

Post #4 Ocena: 0

2012-11-09 22:35:37 (13 lat temu)

ajekhal

Mężczyzna

Z nami od: 27-09-2012

Drogie Panie ! Tak się składa że połowa mojej rodziny to nazywając kolokwialnie "Konowały". Ostatnio na forum rodzinnym poruszyłem właśnie tę kwestie i ... o zgrozo ! Wszystkie macie rację ! Tylko brak znajomości prawa przez przyjezdnego pacjenta ułatwia zarządcą szpitali zwiększanie tzw. limitów kontraktowych. Czyli : Szpital leczy złamaną nogę, tak że dzisiaj prześwietlenie a jutro składamy i wystawia rachunek bo twierdzi że to operacja planowa taka sama jak w przypadku tzw. turystyki medycznej (prawidłowo bo takowe nie podlegają zwrotowi z innego państwa) i tym samym oszczędza środki o jakie musi walczyć z NFZ. Drugi przypadek: Zarządca szpitala podchodzi do sprawy profesjonalnie i leczy pacjenta od początku do końca wedle wszelakich prawideł, po czym rozpoczyna walkę z NFZ o pieniądze które ten i tak dostanie bo pacjent był ubezpieczony np. w UK i okazał na to dowód. Wniosek jest jeden ... przykry niestety. Nawet lekarz w PL albo łamie prawo albo jest kopany w d... przez organ, który jest jego chlebodawcą. Czyli nie tak do końca jest wszystko OK.

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,