Str 4 z 5 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-06-05 09:12:52 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
no_wayy | Post #2 Ocena: 0 2012-06-05 10:34:14 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-01-2007 Skąd: Sheffield |
Ja nie próbuję nikogo odwieść od kupowania bądź filtrowania wody. Każdy pije to co mu odpowiada.
Po prostu z racji wykonywanego zawodu tu na wyspach testuję wodę począwszy od kranówy, skończywszy na wodzie używanej do dializ w szpitalach. Zawartość fluoru w wodzie kranowej jest DUŻO poniżej dopuszczalnych limitów. A kamień w czajnikach - potraktujcie to tak, iż wasza woda jest wysoce mineralizowana ![]() |
Post #3 Ocena: 0 2012-06-05 19:18:47 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
niebieskieucho | Post #4 Ocena: 0 2012-06-05 21:15:52 (13 lat temu) |
Z nami od: 24-11-2008 Skąd: Folkestone |
Cytat: 2012-06-05 09:12:52, picasso1974 napisał(a): stare powiedzenie głosi: Jedzcie, pijcie, używajcie.... No tak, tylko czym więcej używasz, tym szybciej się zużywasz. Cytat: tak pitolicie o szkodliwości tego i owego, to powiedzcie mi co my tak naprawdę możemy jeść czy pić skoro wszystko jest szkodliwe??!! Kto szanuje swoje zdrowie i swojej rodziny też, nie będzie używał słodzików, szczególnie aspartamu. Przede wszystkim obrzydliwe squashe się kłaniają. Materiał zapewne wielu znany, ale przypomnę: www.321recipes.com/aspartame.html www.wnho.net/the_ecologist_aspartame_report.htm http://www.youtube.com/watch?v=c0UDeydlEDM http://suewidemark.com/aspartam.htm Nie będzie fluorował siebie i bliskich. Źródła podałem na początku. Trzeba konsumować jacysia w dużych ilościach - już tu na MW o tym pisałem. http://bialystok.gazeta.pl/bialystok/1,35235,11493479,Jedzcie_jaja__Na_sniadanie__na_obiad__na_kolacje.html Należy odrzucić margośki http://zdrowie.gazeta.pl/Zdrowie/1,101460,10288519,Tluszcze_trans__wszechobecne_i_zabojcze.html Czerwone mięcha jeść z umiarem http://wyborcza.pl/1,75400,11344928,Chcesz_zle_i_krotko_zyc__Jedz_czerwone_mieso.html Cytat: papierosy szkodzą, Oj szkodzą. Kto nie rzuci palenia, palenie może rzucić nim. Cytat: wóda szkodzi Z jednej strony szkodzi, a z drugiej strony leczy. Wszystko zależy od dawki ![]() Cytat: nie zapomnijcie że i życie szkodzi bo kończy się śmiercią ![]() Pewnie, ale można do niej dochodzić i żwawym krokiem, i chromając przestanowo. Cytat: "jedzcie, pijcie, używajcie..." Pamiętając o skutkach. Chyba, że tegoroczna apokalipsa jest nieunikniona ![]() -- I had a dream that was over the moon, but when I woke up, I was still down to earth. Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|
no_wayy | Post #5 Ocena: 0 2012-06-05 23:05:15 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-01-2007 Skąd: Sheffield |
Hail - jedyne co mi przychodzi do głowy to wyższa zawartość żelaza i manganu w wodzie w PL (żelazo ma tendencję do zabarwiania wody na rdzawo tak jak miedź na niebiesko). Te elementy są powszechne w wodzie zwłaszcza z ujęć głębinowych.
Tu może lepiej sobie z tym radzą (z usuwaniem) dlatego masz kamień złożony z węglanu wapnia i magnezu. Ale to tylko moje przypuszczenia. Nie mam żadnego interesu w promowaniu kranówki bo w wodociągach nie pracuję ![]() [ Ostatnio edytowany przez: no_wayy 05-06-2012 23:15 ] |
|
|
_cornish_ | Post #6 Ocena: 0 2012-06-05 23:34:58 (13 lat temu) |
Z nami od: 04-08-2010 Skąd: Cornwall |
A właśnie, dopiero to zauważyłem. Mam czajnik, który kupiłem 7 lat temu. Od tamtej pory używany zupełnie normalnie, nie za często, ale też nie rzadko. Woda zawsze kranówka, nigdy nie filtrowana. W środku zero kamienia! Na dnie czajnika jest płytka (nie grzałka), a na niej lekki brązowy nalot.
|
Post #7 Ocena: 0 2012-06-09 21:23:30 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
KaskaM | Post #8 Ocena: 0 2012-06-09 22:26:22 (13 lat temu) |
Z nami od: 17-12-2010 Skąd: dziura zabita dechami |
U mnie kamienia nie ma-co mnie cieszy niezmiernie jednak ze do moich nerek jestem bardzo przywiazana /jak kolega Hail
![]() ![]() |
no_wayy | Post #9 Ocena: 0 2012-06-10 01:20:27 (13 lat temu) |
Z nami od: 28-01-2007 Skąd: Sheffield |
Cytat: 2012-06-09 21:23:30, Hail_Eris napisał(a): Cytat: 2012-06-05 23:05:15, no_wayy napisał(a): Hail - jedyne co mi przychodzi do głowy to wyższa zawartość żelaza i manganu w wodzie w PL (żelazo ma tendencję do zabarwiania wody na rdzawo tak jak miedź na niebiesko). Te elementy są powszechne w wodzie zwłaszcza z ujęć głębinowych. Tu może lepiej sobie z tym radzą (z usuwaniem) dlatego masz kamień złożony z węglanu wapnia i magnezu. Ale to tylko moje przypuszczenia. Nie mam żadnego interesu w promowaniu kranówki bo w wodociągach nie pracuję ![]() [ Ostatnio edytowany przez: <i>no_wayy</i> 05-06-2012 23:15 ] Dziękuje bardzo za odpowiedź. Podziękowania cokolwiek spóźnione, ale szczere. Wygląda na to, że w mojej kranówie węglanów wapnia i magnezu jest od groma. Ilość kamienia, który osadza mi się w czajniku jest porażająca. To, co w Polsce odkładało sie przez lata - tutaj zajmuje miesiące. Przyznam, że trochę się martwię o moje nerki. Miałem już kiedyś piasek na nerkach i to bolało jak diabli! Podczas wylatywania, że tak powiem. Pozwolę sobie zadać następne pytanie. Czy te standardowe filtry do wody oparte na węglu aktywowanym oczyszczaja wode w jakis znaczący sposób z kamienia? Nie jestem specem od systemów uzdatniania wody, ale z tego co czytałem w sieci odnośnie węgla aktywowanego, filtr taki poprawia właściwości organoleptyczne wody (smak, zapach, usuwa mętność). Nie znalazłem informacji odnośnie tzw. zmiękczania wody. Usuwa natomiast chlor co może być pozytywne tuż na kranie (lepszy smak) oraz negatywne, jeśli filtr taki zamontujemy przy dojściu wody do domu (usunięty chlor - ryzyko rozwoju drobnoustrojów w rurach). Ale jak kiedyś dorwę się do takiego filtra to puszczę przez niego wodę i ja zbadam w porównaniu do niefiltrowanej. Może wyniki nakłonią mnie do zmiany poglądów ![]() |
znowu-ciupek | Post #10 Ocena: 0 2012-06-10 01:28:57 (13 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Beniamin Franklin powiedział: wino dostarcza człowiekowi mądrość, piwo wolność, a woda bakterie. W wyniku niezliczonej ilości badań, uczeni udowodnili, że wypijając 1 litr wody dziennie, wchłaniamy rocznie 1kg Escherichia coli, (E.Coli) - bakterii znajdowanej w fekaliach. Innymi słowy, pijąc wodę spożywamy rocznie kilogram ...gówna. Natomiast pijąc piwo i wino (tequille, rum, whisky, wódkę lub inny napój wyskokowy) NIE ponosimy tego ryzyka, ponieważ alkohol podlega procesowi uzdatniania i oczyszczania poprzez gotowanie, warzenie, filtrowanie, destylację lub/oraz fermentację.
Pamiętaj !!!!!!!!!!!!!: Woda= gówno. Wino, wódka, piwo =Zdrowie. Dlatego znacznie lepiej jest pić piwo i pleść głupstwa, niż pić wodę i być zasrańcem. Nie musicie mi dziękować za tę informację , robię to w czynie społecznym.... ![]() |