MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Musze schudnac 20 kilo

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 98 z 367 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 97 | 98 | 99 ... 365 | 366 | 367 ] - Skocz do strony

Str 98 z 367

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Severance_

Post #1 Ocena: 0

2018-04-02 16:14:51 (7 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2018-04-02 10:41:17, gosian napisał(a):

Ostatnio wyczytałam, że najwięcej kalorii spala się skakając na skakance.

Zabawne, ze wspomnialas skakanke..to wlasnie skaczac na skakance kilka miesiecy temu doszlam do wniosku, ze jestem za ciezka. Ciężko było się oderwać od ziemi i jeszcze "ciężej" mi sie spadało!

Zmusilam sie zeby pojsc na silownie: norma zaliczona, 10K i 60minut intesywnego wysilku. To by bylo tyle na dzisiaj.

Potestowalam troche ten fitness tracker do plywania (gdyby ktos byl zainteresowany), Misfit Shine 2. Ten fitness tracker nie sluzy tylko do plywania, ale ma sledzic rowniez: chodzenie, bieganie, koszykowke,rower, kopanie pilki, tenis.
Misfit Shine 2 mozna kupic za okolo £40, producentem jest Speedo i jesli chodzi o plywanie to wystawiam 10/10.
Natomiast zauwazylam ogromne rozbieznosci w monitorowaniu snu (mnie na tym nie zalezy, ale dla kogos innego moze byc bardzo wazne), pomiedzy Fitbit i Misfit. Fitbit rowniez na ten moment pokazuje 657 krokow wiecej jak rowniez 80 kalorii spalonych wiecej- to moze by akurat 15 minut na rowing machine, tylko, ze ja "wioslujac" wedlug monitora na maszynie zuzylam 150 kalorii..., wygladaloby na to, ze Misfit cos wylapal tylko nie bardzo wiem co!
Wczoraj odbylam krotka rozmowe z dziewczyna z ktora chodze na Zumbe
(on jest fanatyczka fitness) i ona prztestowala w ciagu ostatnich kilkunastu lat kilka fitness trackerow roznych marek, wedlug niej najlepsza marka jest Polar.
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #2 Ocena: 0

2018-04-02 19:46:10 (7 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Moją aktywnością fizyczną było dziś sprzątanie domu. Nie wychodziłam nawet na zewnątrz. Dodatkowo zaliczyłam rower stacjonarny 50 minut.

Cytat:

2018-04-02 16:14:51, Severance_ napisał(a):

Wczoraj odbylam krotka rozmowe z dziewczyna z ktora chodze na Zumbe
(on jest fanatyczka fitness) i ona prztestowala w ciagu ostatnich kilkunastu lat kilka fitness trackerow roznych marek, wedlug niej najlepsza marka jest Polar.

A mówiła który poleca ? Ja mam Polar Loop ale to starsza wersja i podaje tylko podstawowe info : ile kroków zrobiłam, ile spaliłam kalorii, ile jeszcze musze się ruszać żeby osiągnąć swój cel.

Patrzyłam na to :

Polar A300 Fitness Watch Activity & Sleep Tracker with H7 Heart Rate Monitor

Obrazek

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #3 Ocena: 0

2018-04-02 20:18:10 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

1. Obliczamy BMR (waga x 24h)
2 Wynik mnozymy x stopien aktywnosci (1.1 mala, 1.6 praca na nogach plus silownia 5x w tygodniu)
3. Robimy sobie diete redukcyjna z najwazniejszym ratio 2.5:1.5:0.5

2.5 - tluszcze
1.5 - bialko
0.5 - carbsy

4 gdy zapotrzebowanie przy wadze 60 kg wychodzi 2000kcal to dajemy 1350 kcal z tluszczy (145g), 650 kcal z bialka i 100 kcal z carbsow. Zadnych slodyczy, batonikow, cukrow prostych, trzymamy insuline nisko woec organizm bedzie palil tluszcz. Te 100kcal carbsow (jakies 25g) mozna zwiekszyc do 50g w dni treningowe i tylko po treningu (pol torebki kaszy jeczmiennej).

Efekty murowane i pisze wam to z doswiadczenia, nic procz glodowko leczniczej i odchudzania warzywnymi smoothies lepiej nie odtluszcza niz wlasnie taka dieta. Tyle ze nie glodujemy.

Jezeli ktos mimo wszystko nie wytrzyma i musi jesc sacharozy syropy glukozowe i inne badziewie ze slodyczy i w slodyczach - to i'm sorry - nie przestawicie swojego metabolizmu i gospodarki insulinowej, stad powroty i skoki wagi i otluszczenia.

Polecam 2 tyg przygotowanie organizmu pulpami warzywnymi, zrzucicie 5-8kg w strasznych meczarniach (glod i chec podjadania) ale oczyszcza sie ,,flaki" i watroba z nerkami. Zobaczyvie jak sie swietnie poczujecie.
i potem mozna zajadac tunczyki, lososie, makrele, karkowki, jaja, serki z warzywkami i odrobina kaszy czy ryzu, pijac tran, jedzac masla orzechowe i kokosowe by podbic poziom kalorii na tluszcxach.

Wydaje sie monotonne ale bez wyrzeczen i poswiecen nie ma rezultatow. Takie czasy nastaly, ze spodziewamy sie latwych rezultatow znikomym kosztem.

A najbardxiej polecam glodowke lecznicza - ale to pod nadzorem lekarza na 1 raz.

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 02-04-2018 20:19 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #4 Ocena: 0

2018-04-02 20:26:14 (7 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2018-04-02 19:46:10, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
A mówiła który poleca ?

Niestety nie. Wiem tylko tyle, ze tracker kosztowal ja £200 plus pasek na klatke piersiowa £40. Przegladalam troche te Polary i nie mam pojecia ktory to jest- Polar 370 kosztuje z HR £150! Wiec albo jej jest jakis starszy, albo ja jeszcze go nie znalazlam..

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #5 Ocena: 0

2018-04-02 20:38:16 (7 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Przepraszam za post pod postem, ale troche mi zajelo przeczytanie posta i poszperanie w internecie, a chcialabym zeby @Jurny_Jurek przeczytal pytanie..:

Cytat:

2018-04-02 20:18:10, Jurny_Jurek napisał(a):

Dzieki za info, czy to jest tzw. dieta redukcyjna?

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #6 Ocena: 0

2018-04-02 20:43:07 (7 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

ok, silownia zaliczona dzis - delikatnie ale zawsze to 1,5 cwiczen chociazby lekkich

gorzej z dieta - cos okolo 2000 kalori

dorze ze swieta juz za nami
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

gosian

Post #7 Ocena: 0

2018-04-02 21:10:26 (7 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Święta, Święta i po Świętach,
dupa jakaś opuchnięta 😱
Talia osy też w zaniku 🐝
Czy zostało coś w koszyku?? 🍬🍫
Tu serniczek, tam mazurek 🍰🍮
Już nie wciągnę spodni rurek ❌👖
Co za menda tutaj niesie
z majonezem jajek dziesięć ⁉ 🍳
Jeszcze ciotka spod Poznania
wiezie żur do skosztowania 🍜
Nie usiądę już wygodnie,
bo mi popękają spodnie 😱
Do wieczora siedź za stołem,
dyskutując nad rosołem 📣📣
A od jutra tekst króluje:
"Musisz zjeść, bo się zmarnuje" 😢😢

Takie coś w sieci znalazłam:-]:-] coś prawdy w tym jest:-T[:-T[
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #8 Ocena: 0

2018-04-02 22:18:44 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2018-04-02 20:38:16, Severance_ napisał(a):
Przepraszam za post pod postem, ale troche mi zajelo przeczytanie posta i poszperanie w internecie, a chcialabym zeby @Jurny_Jurek przeczytal pytanie..:

Cytat:

2018-04-02 20:18:10, Jurny_Jurek napisał(a):

Dzieki za info, czy to jest tzw. dieta redukcyjna?

Tak, to jest dieta redukcyjna i kazdy moze dopasowac ja do siebie. Jak wyeliminuje sie produkty zakazane to ewentualne nadwyzki kaloryczne mozna spalic dodatkowymi 5' na biezni bez ryzyka, ze organizm tluszczyk i tak odlozy.

Bo jak sie je carbsy i cukry w dnio beztreningowe powodujemy wylew insuliny do krwiobiegu i transport glikogenu do miesni i watroby. A wysokie stezenie insuliny to dramat bo hamuje glukoneogeneze - wtedy organizm zamiast przeksztalcac tluszcz i bialko w glikogen (paliwo dla miesni i funkcjonowania) wstepuje w faze glikogenegenezy - czyli produkcje cukru z cukru i magazynowanie tluszczu w boczkach, udach, dupce zamiast go palic. Stad tak dietetycy krzycza, by uwazac z cukrami.

Caly wiec proces (plus palenia kalorii) polega na takiej zabawie chemia ustrojowa organizmu by bez powodu nie powodowac zalewu organizmu insulina - a ta wydziela sie od razu, gdy tylko przegruziecie wasze zdrowe jedzonko delicjami szampanskimi. A nawet ryzem i innymi carbsami. Stad wystrzeliwujemuy insulina tuz przed treningiem a najlepiej tylko po - by odbudowac glikogen miesniowy - a nie gromadzic zapasow na pozniej. Trzeba wiec organizm zmobilizowac do uzywania tluszczu i bialek jako glownego paliwa, sobie poradzi produkujac glikogen tylko z boczku wedzonego i jajeczek (mniam)

Albo palic 2500 kalorii na kazdym treningu by zrekompensowac zahamowana glukoneogeneze.

Sa przypadki, ze goscie jedza tylko KFC i pizza hut i udowadniaja, ze mozna miec super rzezbe - cwicza na silowni 3-4h dzieniie na 2-3 raty. Kto ma tyle czasu?

(Mnie sie osobiscie zbyt chude kobiety nie podobaja zbyt bardzo wiec nie przesadzajcie)

E:

Oczywiscie to jest dieta redukcyjna, jak ktos np. chce zachowac troche miesni. Stad obecnosc karbsow ( a nawet zwiekszonej ilosci w dni treningowe) by nie doprowadzic do takiego deficytu energetycznego, gdy organizm plus wlasnego tluszczu zjada tez wlasne miesnie (spadaja rozmiary wiec cos dla chcacych byc chudzielcami). By byc osoba aktywna trzeba utrzymac troche glikogenu w miesniach i trzeba sie wspomagac karbsami, zwlaszcza by go odbudowac.

Jak widzicie - nie bedac profesjonalnym sportowcem typu kolarz o zapotrzebowaniu 10.000kcal organizmu nie oszukamy i jego chemii - musimy odstawic slodkie i dawac z siebie wszystko na silowni.

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 02-04-2018 22:42 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #9 Ocena: 0

2018-04-03 10:10:52 (7 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Ważyłam się. Spadek wagi niecałe pół kilo. Cóż lepszy rydz jak nic. Nabiegałam się już troche po domu, słuchając jednocześnie audiobooka. Poćwiczę dopiero wieczorem bo na razie nie wiem gdzie mam ręce włożyć . Usiadłam an chwile żeby oddech złapać.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #10 Ocena: 0

2018-04-03 18:11:21 (7 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

wracam od lekarza i mam zakaz silowni przez najblizszy miesiac moze 6 tygodni dopoki wszystkie wyniki nie beda porobione :-( Ja myslalam ze na wysokie cisnienie gimastyka powinna pomagac - w moim przypadku mam calkowity zakaz wysilku ;-)

Pozostaje mi tylko dieta i spacery i modlitwa by moje cisnienie wrocilo do normy bo ja zadnych tabletek lykac nie chce

Waga troszke w dol i 2 cm w tali od ostatniego mierzenia tez - wiec nie jest tak zle po swietach
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Strona 98 z 367 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 97 | 98 | 99 ... 365 | 366 | 367 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,