Str 91 z 367 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
EFKAKONEFKA33 |
Post #1 Ocena: 0 2018-03-28 20:41:25 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-03-28 20:20:11, gosian napisał(a):
Tak na szybko podliczylam i ..w zeszłym tygodniu jedzilam na rowerze 6 dni (w tym 2 dni tylko po 10 min) 6 godzin i 10 minut i w sumie spaliłam 2.755 kalorii. ..trochę się zalamalam bo myślałam, że tych kalorii było więcej. ..mógłby ktoś fachowym okiem ocenić? ?
Nie jestem fachowcem i nie znam się na rowerach stacjonarnych. Sugeruje się tylko tym co wyswietla mi ekran. Mnie wychodzi, ze podczas treningu na rowerze(sesja 45 min ) spalam 800 kcl.
Sprawdz sobie może tez to
Kalorie na rowerze stacjonarnym
Jak wbiłam dane ( waga i jak szybko jade ) to mniej więcej pokrywalo się z tym co wyswietla mi ekran roweru.
Ja już po zapierzielaniu na rowerze wlasnie. Zmobilizowlaam się, bo jutro raczej mi się nie uda. Po pracy będę w trzy godzinnej podrozy i na miejsce dotre dopiero poznym wieczorem. Zanim się rozpakuje to będzie pora spania. Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #2 Ocena: 0 2018-03-29 00:20:12 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-03-28 11:43:23, gosian napisał(a):
Zna ktoś dobry przepis na babkę drożdżową?? Co roku próbuje inną i jak na razie szału nie ma. .na drugi dzień robi się sucha, a że tylko ja lubię taką babkę to jem częrstwą potem (może mniej kalorii ma?)
Może nie tyle na bake co na taki wieniec drozdzowy z nadzieniem migdałowym. Ada kiedyś wklejala przepis. Ja już dwukrotnie z niego korzystałam i jest swietny.
Przepis
Ja nie będę taka wrednowata jak Melanija i nie wkleje zdjęcia zebyscie się nie zaslinily
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
Severance_ |
Post #3 Ocena: 0 2018-03-29 11:36:43 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-03-28 20:41:25, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
Nie jestem fachowcem i nie znam się na rowerach stacjonarnych. Sugeruje się tylko tym co wyswietla mi ekran. Mnie wychodzi, ze podczas treningu na rowerze(sesja 45 min ) spalam 800 kcl.
.
Ja tez nie jestem fachowcem I nie jest moim zamiarem podcinanie skrzydel, ale te 800 kalorii w 45 minut wydawalo mi sie bardzo wysokim wynikiem, nawet 450 (@Gosian) to calkiem sporo wiec i poszperalam, oto Co znalazlam: spinning classes burnt calories
Ja wczoraj zakonczylam dzien 18k I 100minut intensywnego wysilku. Dzisiaj rano zauwazylam, ze moj brzuch zaczyna przypominac ten sprzed 4 lat, boczki bye bye
[ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 29-03-2018 11:37 ] Mind your own biscuits and life will be gravy
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #4 Ocena: 0 2018-03-29 11:47:17 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Mnie się też to wydaje dużo. Mam rower stacjonarny reebok. Podchodzę do tego z dystansem. Może kiedyś jak się wybiorę na silownie przetestuję inny. W sumie, tak po prawdzie wertujac strony internetowe każdy specjalista podaje inne informacje. Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
gosian |
Post #5 Ocena: 0 2018-03-29 11:56:00 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Ja do samego konca nie wiem czy moj rower liczy poprawnie. Ma on 8 biegow i nie zaleznie na ktorym biegu jade kaloria przeskakuje mi co 7 obrot pedalow. Zazwyczaj jezdze na 2,3 i jak bardzo szybko to na 1.W sumie ten rower bedzie dla tesciowej,a ja przed wakacjami chcę kupic sobie nowy. Najwazniejsze że mam i jezdze,waga pomalutku sie ruszyla w dol,. Narazie nie jestem jeszcze szczesciara i boczki są ale mam nadzieje ze troszke w koncu znikna.
Czy nie jedzenie kolacji jest zdrowe? Mam na mysli czy np pomidor,ogorek kiszony,salata i 2 lyzki jogurtu naturalnego wystarczy? Czuje się dosc pelna po takim jedzeniu, zwlaszcza że jem dosc pozno w niektore dni. Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|

|

|
|
|
Adacymru |
Post #6 Ocena: 0 2018-03-29 12:55:57 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja pare razy jak bylam zajeta i nie moalam apetytu na obiad czy kolacje to wlasnie robie sobie salatke z pomidora i cebuli z jogurtem albo jogurt naturalny z owocami. Nie sadze, zeby to bylo za malo, chyba ze nic nie jadlabym wczesniej.
Na cross trainer na silowni pokazuje mi ze przewaznie moj wysilek spala 12 kalorii na minute (pewnie dlatego nie przeszlam jeszcze calego programu). 12 kal x 45 minut to daje 540 kalorii, a jak znam np Efke to moj poziom bylby spacerkiem w porownaniu do jej wkladu wiec nie byloby dziwne zeby spalic 800. Ten cross trainer czy elliptical trainer jest dosyc nowy.
Ada
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #7 Ocena: 0 2018-03-29 13:55:02 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja rzeczywiście na tym rowerze dość szybko jadę. W ciągu ok 40 min robię 13 okrążeń. Mam ustawione na teren pagorkowaty. Robię 21 km. (według wyświetlacza na rowerze ). 1 kaloria przekazuje mi co 3-5 przepedalowan. W zależności od z levelu.Schodze z roweru cała mokra. Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #8 Ocena: 0 2018-03-29 23:32:05 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Dzisiaj nic nie poćwiczone. Wpierw praca, potem kilka godzin podróży. Nawet nie wiem ile zrobiłam kroków, bo mi polar flow się rozładował. Niemniej byłam grzeczna jedzeniowo. Jutro nadrobię aktywność fizyczna. Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
gosian |
Post #9 Ocena: 0 2018-03-29 23:43:13 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
A ja przyszlam z pracy,wypilam herbate, obejrzalam film i ide popedalowac.
Spokojnej nocy.
Ewa,milego urlopowania... Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|

|

|
|
Severance_ |
Post #10 Ocena: 0 2018-03-30 07:42:14 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Zaczynamy 12sty dzien naszej zdrowej konkurencji (!) i ja sobie cos wczoraj uswiadomilam. Odkad zaczelismy odziennie robie od 16 do 20tys krokow i kazdego dnia zmuszam sie do solidnego wysilku fizycznego (60 do 100 minut), widze efekty z czego sie bardzo oczywscie ciesze, ale..niecale dwa tygodnie temu moj normalny tydzien tak nie wygladal. Jeszcze niecale dwa tygodnie temu w tygodniu mialam wszystkiego moze 4 dni aktywnych w tygodniu, nie jestem pewna czy w pozostale 3 dni nawet przechodzilam te 10tys krokow, nie wspominajac juz o intesywniejszym wysilku fizycznym. Wyglada wiec na to, ze jesli bede chciala utrzymac to co uda mi sie osiagnac w ciagu nastepnych kilku tygodni, to..bede musiala utrzymac taki dosyc surowy reżim w przyszlosci inaczej istnieje spora sznasa, ze powroce dosyc szybko do stanu z jakiego staram sie wyciagnac w tej chwili!
No to sie wyżaliłam, a teraz moj plan na dzisiaj: 09:30 Clubbercise, nastepnie silownia i basen, zakupy- gotuje dzisiaj pulpeciki z soczewicy i pozwole sobie na dwie lampki bialego wina!
Czy swietujecie czy nie: zdrowia i wytrwalosci zycze!  Mind your own biscuits and life will be gravy
|

|
 |
|