Mi BMI oblicza waga, ale wiem ze wazniejsze niz BMI - ktore nie zawsze jest wazne ( waga miesni kontra waga tluszczu) obliczam tez wage dzielona przez obwod pasa
Str 78 z 367 |
|
---|---|
littleflower | Post #1 Ocena: 0 2018-03-20 11:18:43 (7 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Melanija - to gorna "zdrowa" granica
Mi BMI oblicza waga, ale wiem ze wazniejsze niz BMI - ktore nie zawsze jest wazne ( waga miesni kontra waga tluszczu) obliczam tez wage dzielona przez obwod pasa "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
Marta2509 | Post #2 Ocena: 0 2018-03-20 11:20:10 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-04-2016 Skąd: Kent |
W sumie to nie wiem po co sie to oblicza
![]() ![]() |
lulilu1 | Post #3 Ocena: 0 2018-03-20 11:24:32 (7 lat temu) |
Z nami od: 03-09-2016 Skąd: Wales |
To może to :http://zdrofitowo.pl/bai-bmi-ktory-wskaznik-dietetyczny-bardziej-wiarygodny/
Pierwsze słysze ale brzmi sensownie. Co do BMI- ja mam bardzo drobne kości i ważąc 60 kg przy wzroście 168cm wyglądałam jak anorektyczka- dopiero w granicach 68 kg było jako tako. Co do odchudzania- bieznia jest, pomysł jest, kilogramy do zrzucenia po rzuceniu palenia też sa- a jak... Zapału tylko brakuje ale pracuje nad tym, powoli, powolutku ale pracuje ![]() [ Ostatnio edytowany przez: lulilu1 20-03-2018 11:27 ] |
littleflower | Post #4 Ocena: 0 2018-03-20 16:14:31 (7 lat temu) |
Ja dzis gosci zabieram do hinduskiej restauracji - I znowu nadmiar kalorri bedzie - ale bede jadla curry I warzywa tylko zamiast ryzu
no I moze kilka cebulowych plackow musze gosciom znalesc szybko prace wtedy bede mogla wrocic do silowni I normalnego ( czyt zdrowego) jedzenia "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
EFKAKONEFKA33 | Post #5 Ocena: 0 2018-03-20 16:39:23 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Według mojego polar flow ja już wyrobiłam swoją normę jeśli chodzi o aktywność. Niby już mogę leżeć i pachnieć. Nawet jeszcze nie zdążyłam poćwiczyć
![]() ![]() Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
|
|
Lucy_J | Post #6 Ocena: 0 2018-03-20 19:57:51 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2012 Skąd: Hawarden |
Witam wszystkich zrzucajacych!
U mnie sobota nie byla taka najgorsza mimo ze mialam gosci, ale w niedziele poplynelam jak Wisla do morza. Wloskie smakolyki, morze wina to juz nawet nie oplacalo mi sie wpisywac hahaha bo by skali zabraklo. Z tego wszystkiego jedyne co dobre ze 10 000 krokow zrobilam, balansujac miedzy jedna knajpa a druga ![]() Ale juz od wczoraj wszystko wrocilo do normy i wracam na dobre tory ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Lucy_J 20-03-2018 19:58 ] |
gosian | Post #7 Ocena: 0 2018-03-20 20:23:31 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Ja dzisiaj grzesze oj i to bardzo... Corka zamawia wlasnie pizze..ale pocieszam się że dzisiaj siedzialam chyba tylko z 2 godziny..caly czas w ruchu i jak obliczylam to zjadlam może z 800 kalori...zanim przywioza wskakuje na rower bo potem nie dam rady
![]() A Grecji szczerze zazdroszcze.. Ehhh nawet jsk by mi mialo przybrac kilka kg to i tak warto [ Ostatnio edytowany przez: gosian 20-03-2018 20:23 ] Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
Adacymru | Post #8 Ocena: 0 2018-03-20 22:24:07 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
BMI Kalkulator- ten po wpisaniu danych, podaje troche wyjasnienia, ktore mi sie nawet podobalo, np ze oczywiscie waga jest jaka jest, ale duzo wazniejsze jest to, ze ta waga jest stala juz jakis czas, i bardziej wazne jest niedopuscic do wzrostu, niz do sapdku. Spadek bedzie dodatkowym bonusem. Moj zalozony koncowy cel porada- skupic sie na polepszeniu kondycji, spadek wagi bedzie dodatkowym bonusem, i jesli spadnie do 5kg, to przystopowac, i znowu utrzymac taka wage przez pewien okres, kontynuowac poprawianie kondycji. ETc etc.
Jak sie zwazylam, to w sumie myslalam ze waze wiecej, ale jak w klubowej przebieralni zaczela waga glosno podawac instrukcje, to przez moment zamarlam na mysl ze ta maszyna tak glosno poda rezultaty. Jak zapytanie wykrzyczala: "Do you want to know your Body Mass Index", to zabrzmialo, jakby sarkastycznie rzucila haslem: "ty naprawde chcesz wiedziec jaka masywna jestes? Nie widzisz sie w lustrze?", chociaz az taka masywna nie jestem, ale w przebieralni pelnej ludzi, to komicznie wygladalo...a tak sie ucieszylam jak znalazlam funta na dnie torby, ze sie zwaze, ze bede wiedziala, Malgoska glupia ty.... Ide podliczyc kalorie...
Ada
|
littleflower | Post #9 Ocena: 0 2018-03-20 22:32:24 (7 lat temu) |
Ada - nastepnym razem z duma wejdziesz na te wage i to w czasie kiedy najwiecej ludzi jest w silowni - a co? niech wiedza jak dobrze sobie radzisz
Ja niestety - i malo krokow dzisiaj i obiad w hinduskiej restauracji - do tego pol butelki Chablis a potem porzadny gin z tonikiem w dom ale zjadlam warzywo - ogorek ktory plywal w ginie Jutro bede grzeczna obiecuje A jak moi goscie znajda prace to silownia bedzie dzien w dzien "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
Adacymru | Post #10 Ocena: 0 2018-03-20 23:20:54 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Dzisiaj malo zjadlam kalorii, bo sniadanie to tylko kawa i woda - szlam do lekarza i na wypadek jakby trzeba bylo badania jakies robic, to nie chcialam jesc. W szpitalu wyczekalam sie jak nigdy, bo u tego lakarza to ja zwykle koncze zanim godzina mojej wizyty wybija. Po wizycie musialam czekac na wydanie recepty w szpitalnej aptece, wiec poszlam cos zjesc w szpitalnej jadlodajni. Wyboru nie bylo, bo pozno ale dumnie odmowilam kielbasek, frytek i innych rzeczy, ktore pewnie zjadlabym. Zjadlam pieczonego ziemniaka z tunczykiem i serem, kawa niestety nie nadawala sie do picia. Spacer w sloneczne popoludnie 30 min, i drugie 30 w mniej slonecznym TESCO, zanim wyladowalam na silowni. A, przypomnialam sobie, ze siedzac i nudzac sie troche przed wizyta u specjalisty, rozruszalam, rozciagnelam i rozmasowalam sama sobie to bolace lewe ramie. Na silowni tylko 30 min, zeby nie rozgrzebac kontuzji, i pol godziny na basenie. Od dzisiaj musze miec zatyczki w uszach jak plywam i pod prysznicem, zapalenie ucha sie ladnie rozwinelo po cichu. Musze poszukac na necie, bo w TESCO za 8 par 4.5 funta, przy prysznicu i basenie codziennie ... chyba, ze przetluszczone fryzury zaczna byc modne niedlugo
![]() ![]() Na obiado-kolacje zjadlam reszte sosu z wczoraj z peczakiem, tyle ze tego sosu bylo pol mniej, to dolozylam jogurt naturalny z dodatkiem truskawek, pol banana, pol mango, co za uczta. Teraz to musze wody pic duzo, bo mam 3 tygodnie antybiotyku. Przy prebiotykach, priobiotykach, antybiotykach i wodzie, to mi miejsca na jedzenie braknie, sie chyba ludze.... ![]()
Ada
|