MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Musze schudnac 20 kilo

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 77 z 367 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 76 | 77 | 78 ... 365 | 366 | 367 ] - Skocz do strony

Str 77 z 367

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Severance_

Post #1 Ocena: 0

2018-03-20 09:17:41 (7 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2018-03-19 23:09:16, Fisolka napisał(a):

...dzis owoce zdominowaly moj jadlospis plus chuda zupka...zgrzeszylam tylko odrobina smietany:-M]

Daj spokoj, to nie koniec swiata! Ale, probowalas kiedykolwiek zastapic smietane jogurtem naturalnym? Ja to juz nawet nie pamietam jak smakuje smietana i czy jest jakas roznica w smaku potrawy- mysle, ze minelo dobre 28 lat od kiedy zaczelam eksperymentowac z jogurtem.

Cytat:

2018-03-19 23:28:34, littleflower napisał(a):

Jak czesto fitbit trzeba ladowac ? mnie kusil apple watch ale ladowanie go codziennie mnie odrzucilo od zakupu.

Zdecydowalam sie go podladowac wczoraj po poludniu po okolo 50 godzinach pracy. Musze nadmienic, ze bateria nie byla wyczerpana, pokazywala okolo 40%, ale to byl dobry moment dla mnie w ciagu dnia zeby go podladowac- przez okolo godzine bylam stanie spoczynku.

Armband na telefon uzywam kiedy robie moj "power walk", slucham wtedy radia, oraz kiedy jestm uwieziona w kuchni przez dluzszy czas i slucham muzyki, ale faktycznie armband nie jest dobrym rozwiazaniem, zsuwa sie z ramienia. W tej chwili nie przeszkadza mi to bardzo jak jestem na zewnatrz, poniewaz zakladam gruba bluze, ale nie wiem jak to bedzie latem przy podkoszulku..

Cytat:

2018-03-20 00:17:13, gosian napisał(a):
Z tego co ja tu widze,to wy tak malutko i zdrowo jecie... Ja to az tak nie i obawiam sie że mogę nie zrzucic tego co zaplanowalam..zobaczymy.. Co poniedzialek wazymy sie i sprawdzimy czy moje wylane poty na rowerku sie oplacily:-)

Ja zmniejszylam ilosc spozywanego jedzenia poniewaz chce zrzucic wage, gdybym normalnie jadla malutko to bym nie utyla! :-]
Moge sie zalozyc, ze Ty spalasz mase kalorii, przy 3 dzieci jestes na pewno ciagle na nogach. Dzieki fitbit moge teraz zobaczyc ile krokow robie tylko w samym domu! Ja juz nie mam malych dzieci, moj organizm tez juz zwalnia ze wzgledu na wiek no i nawet nie zdawalam sobie sprawy jak wazne jest to zeby w ciagu dnia unikac stanow spoczynku. Ja nawet jak zrobie 16000krokow w ciagu dnia, to fitbit i tak nie odpuszcza i np. o 19:45 przypomni mi, ze nie zrobilam 250 krokow! Porzuc slodycze i ciasta na czas 5 tygodnii i cwicz, jestem pewna, ze cos zrzucisz!

Ja dzisiaj nie musialam jechac do pierwszego klienta na 7 rana. ale i tak sie obudzilam o 6 rano, wiec poszlam na "power walk", 5000 krokow juz zrobione i ponad 30 minut solidnej aktywnosci serca!

Aktywnego dnia Wszystkim zycze! *THUMBS UP*
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

gosian

Post #2 Ocena: 0

2018-03-20 09:25:13 (7 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Porzucic slodkie w moim przypadku nie mozliwe,ale smialo mogę powiedziec ,że jem o polowe mniej slodyczy..może z czasem pomalutku wyeliminuje sie wiecej. Jak wy obliczacie to BMI ???
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Melanija

Post #3 Ocena: 0

2018-03-20 09:34:16 (7 lat temu)

Melanija

Konto usunięte

Ja mogę porzucić słodkie, bo to dla mnie nie istnieje :-p ale śmietanę - NEVER :-]
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #4 Ocena: 0

2018-03-20 09:38:46 (7 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Dopiero teraz doczytalam..:

Cytat:

2018-03-19 23:57:50, Adacymru napisał(a):
NIe wiem, czy mnie zawialo po wyjsciu z basenu, czy inne licho, ale mnie boli pod lewa lopatka i ramie lewe tez...nie poddam sie.

Nic Cie nie zawialo, tylko nadwyrezylas ktorys z miesni plecow (zla postawa i zle wykonane cwiczenie) i byc moze nieco "przytrzasnelas" polaczenia nerwowe. Ktores cwiczenie Ci nie wyszlo na dobre niestety : (
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2018-03-20 10:15:03 (7 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Dzisiaj bede obserwowac, narazie czekam na wizyte u specjalisty a potem silownia i basen...zaczyna mi sie ten styl podobac...
Ada

Do góry stronyOffline

Jurny_Jurek

Post #6 Ocena: 0

2018-03-20 10:42:39 (7 lat temu)

Jurny_Jurek

Mężczyzna

Z nami od: 28-06-2016

Cytat:

2018-03-20 09:17:09, Adacymru napisał(a):
Cytat:

2018-03-20 08:55:55, Jurny_Jurek napisał(a):
Cytat:

2018-03-19 23:57:50, Adacymru napisał(a):

ale dziwnie mialam ocierpiale palce u stop po tym biegu na cross trainer, nie wiem dlaczego.

Trzeba popracowac nad technika biegu, ukladaniem stopy i sylwetka. Wbrew pozorom to niemal najwazniejsza rzecz.

Nie pierwszy raz bieglam ani nie pierwszh raz bylam na Cross Trainer, ale jak mozesz wyjasnic co masz na mysli o technice, to bede wdzieczna. Ja wskazalam na nowe buty i pewnie sposob zawiazania. Dzisiaj zobacze czy to zmieni sprawe.

Oczywiscie, to ze wczesniej nie bylo objawow nie znaczy, ze technika byla poprawna. Jak z siedzeniem za biurkiem - zmiany beda odczuwane dopiero po czasie, od czasu do czasu dajac o sobie znac.

Dzisiaj przy takiej dostepnosci i technologii obuwie to trzeba kupic tylko za ciasne/duze, zdecydowana wiekszosc odpowiada 20 minutowym przebiezkom na crossie.

Na poczatku lat 90-tych dobre obuwie do biegania bylo na wage zlota i tyle kosztowalo. Po odlozeniu parudziesieciu kieszonkowych mialem reeboki takie zajefajne. I kiedys zapomnialem ich ze soba i 10 km przebieglem w czyis trampkach ze stomilu. Zrozumialem, ze musze biegac bardziej srodstopiem niz sypac z piety jak do tej pory.

No wlasnie, co jak co ale cross trainery z bieganiem maja malo wspolnego, bardziej przypominaja rower na stojaka, mozna wiec obciazac kolana i staw skokowy pchajac palcami a nie obciazajac srodstopie. Trzeba unikac prostowania kolan w kazdym zakresie ruchu. I warto podzielic sesje na 4x5 minutowe szybkie i wyczerpujacs interwaly z 2' przerwa niz szorowac 20 minut. Lepsze ukrwienie ---> lepsza pompa ---> wiecej paliwa spalonego przez miesnie ---> szybciej tez stana sie mocniejsze i ,,chude".

Nie za bardzo rozumiem jak mozna byc ,,uzaleznionym" od slodyczy, skoro jednak uzalezniaja a wysokocukrowa dieta jest przyczyna tylu zgonow rocznie - moze warto wnioskowac o delegalizacje albo obostrzenia podobne do alkoholu i tytoniu?

[ Ostatnio edytowany przez: Jurny_Jurek 20-03-2018 10:50 ]

I never thought I’d live in a world where people are so afraid of dying that they stop living..

Do góry stronyOffline

Marta2509

Post #7 Ocena: 0

2018-03-20 10:55:37 (7 lat temu)

Marta2509

Kobieta

Z nami od: 06-04-2016

Cytat:

2018-03-20 09:25:13, gosian napisał(a):
Porzucic slodkie w moim przypadku nie mozliwe,ale smialo mogę powiedziec ,że jem o polowe mniej slodyczy..może z czasem pomalutku wyeliminuje sie wiecej. Jak wy obliczacie to BMI ???

O tu https://www.nhs.uk/Tools/Pages/Healthyweightcalculator.aspx albo po Polsku tu http://bmi-online.pl/ , zadna roznica.

Ja ze slodkim tez mam problem, codziennie cos slodkiego jem, albo cukierek, albo czekoladka, albo ciasteczko...

Do góry stronyOffline

gosian

Post #8 Ocena: 0

2018-03-20 11:05:57 (7 lat temu)

gosian

Kobieta

Dzieki
Moje BMI to 24.2 pisze ze ok..ale chcialoby sie nizsze...

Edit.
Na angielskiej stronie pokazuje 23.9 niby rozbieznosc mala ale jednak...

[ Ostatnio edytowany przez: gosian 20-03-2018 11:08 ]

Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Melanija

Post #9 Ocena: 0

2018-03-20 11:07:04 (7 lat temu)

Melanija

Konto usunięte

Cytat:

2018-03-20 10:55:37, Marta2509 napisał(a):
Cytat:

2018-03-20 09:25:13, gosian napisał(a):

O tu <a href="https://www.nhs.uk/Tools/Pages/Healthyweightcalculator.aspx" target="_blank" target="_new">https://www.nhs.uk/Tools/Pages/Healthyweightcalculator.aspx</a> albo po Polsku tu <a href="http://bmi-online.pl/" target="_blank" target="_new">http://bmi-online.pl/</a> , zadna roznica.

O KEJ, no to mnie już pogratulowali :-8 - ale po co to się oblicza? przecież to jest bez sensu, skoro przy moim wzroście (165) napisane jest że mogę ważyć do 68kg. i i jest O KEJ, to uważam że stanowczo nie O KEJ, mam nadzieję, że do takiego rezultatu nigdy nie dobiję :-8
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.

Do góry stronyOffline

gosian

Post #10 Ocena: 0

2018-03-20 11:17:43 (7 lat temu)

gosian

Kobieta

Mi pokazuje że prawidlowa waga do 70kg.. W zyciu tyle nie mialam..pomijajac juz sama koncowke ciąży, to chyba tylko wtedy..

Do góry stronyOffline

Strona 77 z 367 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 76 | 77 | 78 ... 365 | 366 | 367 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,