Str 71 z 367 |
|
---|---|
gosian | Post #1 Ocena: 0 2018-03-17 15:18:16 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Nie moglabym nie jesc owocow..dla mnie to zbyt duze poswiecenie
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
Severance_ | Post #2 Ocena: 0 2018-03-17 16:22:24 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Dla przypomnienia, gdyby ktos jeszcze chcial sie przylaczyc od poniedzialku rozpoczynamy zdrowa konkurencje starajac sie poprawic kondycje i stracic troche wagi, podstawowe info..:
Cytat: ustanawiamy date startowa na 19/03 i konczymy 22/04 (5 tygodni), wszyscy pojawiamy sie tu 23/04 (poniedzialek) i podajemy swoje wyniki.
W poniedzialek rano (19/03) wszyscy sie wazymy i mierzymy- pas i biodra- wyniki zapisujemy i zaczynamy zabawe ![]() @Ada @BlackJack - 5kg do pozbycia sie plus kilka cm w pasie i udach. @Gosian - zgubic 3kg @Konefka @LittleFlower - zgubic 4 kg (teraz mam 72kg) obnizyc tkanke tluszczowa z conajmniej 2 % @Melanija - Cel 2cm. w udach i pasie i 5kg @Radzik77 @Severance - usunac 4kg nadwagi, jak sie uda wiecej to bonus. @Turefu- zgubic 4kg nadwagi Dostalam wczesniejszy prezent urodzinowy- Fitbit (bardzo sie ciesze), nie zdarzylam jeszcze wszystkiego rozpracowac, ale mialam go na nadgarstku przez ostatnie 1:30 w kuchni i postanowilam cos przetestowac. Wlaczylam sobie soundtrack z "Glow" i podrygiwalam w rytm muzyki, przestepowalam z nogi na noge, albo czasem nawet podkoczylam jak sie odpowiedni kawalek nawinal. Tak sobie podrygujac roche posprzatalam kuchnie, pozmywalam, obralam ziemniaki, przygotowalam kotlety z kurczaka (juz w piekarniku), starlam ogorka na mizerie i...zrobilam prawie 4000 krokow! Nie wiem ile kalorii spalilam (tego jeszcze nie umiem odczytac), ale na pewno sie solidnie rozgrzalam, musialam zdjac bluze i podrygiwac w podkoszulku ![]() Cytat: 2018-03-17 09:58:49, Lucy_J napisał(a): Sev - probowalam tego planku tak z ciekawosci zobaczyc czy po roku cwiczen dam rade, i z duma stwierdzam ze dalam! Uff, poczulam cos...jakby hmmm..aaa..zazdrosc! ![]() Ja tego Twojego planu nie moge przeczytac, zdjecie jest troche male i sie nie da powiekszyc..? Zaraz zaloze topik na przepisy z dieta "light", to kto chce moze wskakiwac z pomyslami! Edytowalam: @Turefu dolaczyla do konkurencji ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Severance_ 17-03-2018 16:45 ] Mind your own biscuits and life will be gravy
|
Turefu | Post #3 Ocena: 0 2018-03-17 16:40:23 (7 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Tez chce sie przylaczyc do zabawy. Wlasnie sie zwazylam, 78 kg, zle , myslalam, ze waze 76kg. Widac, Jak waga moze po cichutku wzrosnac. Moj cel To zrzucic 4kg, chce za miesiac wazyc 74kg.
|
gosian | Post #4 Ocena: 0 2018-03-17 19:44:04 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Rowerek zaliczony... 1godz10minut..552 kalorie i o ile dobrze policzylo 24km przejechane
![]() Jak z kolacja??po takim treningu kiedy najlepiej zjesc?? Można odrazu czy lepiej odczekac? Znalazlam sposob zeby wytrzymac dluzej...muszę zawsze z kims rozmawiac przez telefon.wtedy czas leci szybko,o pozytecznym wykorzystaniu tego czasu to nawet nie wspomne ![]() P.s...chyba spalilam te makowce co? ![]() ![]() [ Ostatnio edytowany przez: gosian 17-03-2018 19:44 ] Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
Turefu | Post #5 Ocena: 0 2018-03-17 20:09:42 (7 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
Jesli wierzyc aptce, zmiescilam sie w 1300 kaloriach. Wykonalam tez krotki workout, 15 minut.
|
|
|
littleflower | Post #6 Ocena: 0 2018-03-17 22:52:15 (7 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Ogladalam program gdzie naukowiec tlumaczyl ze cukier jest duzo gorszy niz naturalny tluszcz - wiec moze cos w tym jest. Ja w duzej mierze ograniczylam sztyczne cukry, desery i moje wyniki krwi sa o wiele lepsze.
Musze sie poczwalic ze dzis pierwszy raz od niewiadomo kiedy weszlam 25 razy pod rzad na pieterko, 2 miesiace temu 10 razy bylo pieklem dla mnie. a dzis nie dosc ze 25 razy to potem godzina na rowerku stacjonarnym ( ogladalam TV w miedzyczasie). Wciagnelam tez corke bo mi w rozmiar 12-14 zaczela wchodzic i po dwoch tygodniach jako-takiego zrowego jedzenia, kilku wizytach na silowni i mnostwo jeczenia jaka ja to wredna mama jestem - mloda ma 3 kg mniej i wchodzi w ulubione dzinsy. Dodatkowo jest ze nie jeczy juz ze musi isc na zakupy bo nie ma w co sie ubrac. Jak nowy dzial z light przepisami postanie ja moge wrzucic kilka przepisow z Slimming World jak ktos zainteresowany. Kolezanka dala mi ksiazeczke z nimi. Kupilam dzis taka salatke sledziowa - na jeden kes czy jakos tak, zjadlam na kolacje - tego bylo moze ze 3 lyzki - sprawdzam kalorie a tam 295 za porcje - ale jestem zla tyle calori na takie mala porcje. 300 kcl to ja mam porzadny talerz zupy albo piersc kurczaka z warzywami grilowana plus lampka wina. Nauczka - czytac opakowania potem jesc. "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|
Adacymru | Post #7 Ocena: 0 2018-03-17 23:41:01 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja kiedys w delikatesach kupilam sos do makaronu, tak zeby na szybko w pracy zjesc. Sos byl przepyszny az wyciagnelam z kosza pojemnik, zeby sprawdzic co tam dokladnie w skladzie bylo, a przy okazji zupelnie przypadkiem zerknelam na kalorycznosc... w tej porcji na jedna osobe bylo w sosie 1000 kalorii
![]() ![]() ![]() ![]() Kwiatek, wklejaj te przepisy.
Ada
|
Melanija | Post #8 Ocena: 0 2018-03-18 08:47:11 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2018-03-17 22:52:15, littleflower napisał(a): Ogladalam program gdzie naukowiec tlumaczyl ze cukier jest duzo gorszy niz naturalny tluszcz - wiec moze cos w tym jest. Dokładnie, cukier jest gorszy od tłuszczu - człowiek, a zwłaszcza kobieta potrzebuje tłuszczu dla poprawnego funkcjonowania. Ja. jak już pisałam, jestem przeciwnikiem produktów 0% tłuszczu, ale skoro to jest na rynku, to wedle woli. Jeszcze taka dygresja ... nie wiem czy u wszystkich to tak samo działa, ale u mnie tak - najpierw moje ciało pozbywa się tłuszczu z piersi - co nie jest wcale miłe i fajne, jak się lubi swoje bubsy ![]() Dziś jest zimno, zima, w zimie misie śpią - dobranoc ![]() Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.
|
kalusia | Post #9 Ocena: 0 2018-03-18 10:23:24 (7 lat temu) |
Z nami od: 02-01-2011 Skąd: - |
Obserwuję dyskusję od jakiegoś czasu, bo też muszę schudnąć i zaczęłam dietę kilka dni temu. Jesteście dla mnie motywacją
![]() Chciałam się podzielić linkiem do bloga pewnej dietetyczki, gdzie można znaleźć gotowe jadłospisy na cały rok z wyliczonymi kaloriami, a na koniec tygodniową listę zakupów. Bardzo dużo przydatnej treści, porad i artykułów. |
Severance_ | Post #10 Ocena: 0 2018-03-18 10:23:44 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2018-03-17 19:44:04, gosian napisał(a): Jak z kolacja??po takim treningu kiedy najlepiej zjesc?? Można odrazu czy lepiej odczekac? Nie ma jednoznacznej odpowiedzi na Twoje pytanie. Jedni mowia mozna jesc inni, ze nie wolno. Moim zdaniem poniewaz cwiczylas wieczorem, dobrze by bylo zjesc cos lekkiego: kanapka z twarozkiem i warzywkiem do wybory, albo salatka z jajkiem lub odrobina szynki. Nie chodzi juz nawet o trening, ale o to, zeby nie isc z pelnym brzuszkiem spac! ; ) Ja dzisiaj nie zrobilam "power walk" ze wzgledu na snieg, ale...rowniez ze wzgledu na snieg zdarzylam juz przejsc w domu i naokolo domu okolo 4000 krokow i solidnie podniesc "heart "rate". Jak to zrobilam? Zlapalam lopate i odśnieżaylam chodniki swoje i niektorych sasiadow! Pod wieczor lece na zumbe, wiec moje 10k wykonam z palcem w nosie ![]() Moze niektorzy jeszcze nie zauwazyli, mamy nowy temacik: Dieta i Fitness Mind your own biscuits and life will be gravy
|