Str 70 z 367 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
EFKAKONEFKA33 |
Post #1 Ocena: 0 2018-03-17 11:39:28 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
U nas też jakiś Armagedon pogodowy. Gdyby nie to, próbowałabym wyjść na rower. Skorzystałam więc z okazji i też jak Gosian chwilę dłużej pospałam. W tygodniu stanowczo za mało śpię i staram się choć trochę naładować akumulatory w weekend.
Śniadanie mam za sobą. Duszone pomidory z papryką, pieczarkami, cebulą i obłędną ilością przypraw, a w tym sadzone jajka ( Nazywa się to szakszuka. Kiedyś kolega Keramczak wklejał przepis Makłowicza) Moja porcja miała 350 kcl.
Jak się ogarnę zabieram się za ćwiczenia. Dzisiaj :
Tam są dwie serie. Łącznie 40 min.
Wywlekłam z szafki
Zmieniłam lapka, więc czeka mnie instalacja aplikacji.
Robiłam ciasto, ale będę się musiała obejść smakiem. Kupiłam nasiona chia i tez wypadałoby poszukać przepisów na jakieś lżejsze desery.
Myślę, że dobrze by było otworzyć wątek z przepisami na jedzenie light. W wątku obiadowym one zginą.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
|
gosian |
Post #2 Ocena: 0 2018-03-17 11:58:48 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
"....Myślę, że dobrze by było otworzyć wątek z przepisami na jedzenie light. W wątku obiadowym one zginą...."
I to jest super pomysł. .każdemu wyjdzie na zdrowie  Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|

|

|
|
fugazi |
Post #3 Ocena: 0 2018-03-17 11:59:10 (7 lat temu) |
Z nami od: 27-03-2016 Skąd: l |
Cytat:
2018-03-17 11:39:28, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
U nas też jakiś Armagedon pogodowy. Gdyby nie to, próbowałabym wyjść na rower. Skorzystałam więc z okazji i też jak Gosian chwilę dłużej posapalam . W tygodniu stanowczo za mało...

Po nadrobieniu zaleglosci z tygodnia , dzien od razu stanie sie bardziej sloneczny. ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
|

|
 |
|
gosian |
Post #4 Ocena: 0 2018-03-17 12:12:42 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Cytat:
2018-03-17 11:59:10, fugazi napisał(a):
Cytat:
2018-03-17 11:39:28, EFKAKONEFKA33 napisał(a):
U nas też jakiś Armagedon pogodowy. Gdyby nie to, próbowałabym wyjść na rower. Skorzystałam więc z okazji i też jak Gosian chwilę dłużej posapalam . W tygodniu stanowczo za mało...

Po nadrobieniu zaleglosci z tygodnia , dzien od razu stanie sie bardziej sloneczny. ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )  ale kwiatek  Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|

|

|
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #5 Ocena: 0 2018-03-17 12:29:12 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
ŁO MATKO  I wydało się co ja tak naprawdę robiłam. ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )  Ale niech zostanie to naszą słodka forumową tajemnicą.
A wiecie ile przy takim sapaniu można kalorii stracić ?
Oryginał edytuje. Resztę zostawię dla potomnych. Posapać dodatkowo to ja posapie przy ćwiczeniach.
Swoją drogą muszę chyba do tej pisaniny używać okularów
Uśmiałam się. Podczas śmiechu też podobno traci się trochę kalorii
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
|
Lucy_J |
Post #6 Ocena: 0 2018-03-17 13:59:08 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2012 Skąd: Hawarden |
Ewa ty sapaczu
Ja z mila checia bede wklejac przepisy light, czy to z ksiazek jakie mam czy moje modifikowane (np zamiast oliwy do smazenia, uzywam tluszczu w sprayu i juz sie kalorycznosc obniza).
Dzisiaj u mnie bedzie wieczor grzechu, bo wpadaja znajomi, wiec nie pytajcie co mam w menu hahaha.
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #7 Ocena: 0 2018-03-17 14:17:20 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Chyba jeszcze cos na pamiec musze brac...poszlismy na silownie i basen...ja po silowni zorientowalam sie, ze nie wzielam stroju do plywania... trzeba sje wrocic do domu. Zabierzemy wnuka ze soba to bedzie dodatkowe cwiczenie szyji ogladaniem sie za nim 
Ada
|

|
 |
|
HelloSweete |
Post #8 Ocena: 0 2018-03-17 14:19:19 (7 lat temu) |
Z nami od: 09-03-2018 Skąd: Manchester |
Ja ze wzgledow zdrowotnych przestalam jesc produkty zawierajacych jakikolwiek cukier. Moje dolegliwosci zdrowotne ustapily bardzo szybko a przy okazji w ciagu dwoch miesiecy cialo sie diametralnie zmienilo (i nie chodzi tutaj bardzo o utrate wagi bo zawsze bylam szczupla, cialo stalo sie takie bardziej "fit" jedrne). Dodam jeszcze ze raczej jestem dosc aktywna duzo jezdze na rowerze, chodze ale nic kompletnie nie cwicze. Niedawno minelo 2 lata od mometu kiedy przeslalam jesc produkty zawierajace cukier... i powiem wam ze to byla jedna z lepszych decyzji  Juz nie wspomne o poprawie kondycji wlosow (ktore teraz rosna jak szalone)  i skory  Ars gratia artis
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #9 Ocena: 0 2018-03-17 14:30:41 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: Z nami od: 09-03-2018
Ja ze wzgledow zdrowotnych przestalam jesc produkty zawierajacych jakikolwiek cukier.
To musi byc bardzo restrykcyjna dieta albo nie masz na mysli jakichkolwiek cukrow, chyba ze owocow tez nie jadasz. Sprawdzasz zawartosc produktow czy wykluczylas zupelnie jakies grupy?
Ada
|

|
 |
|
HelloSweete |
Post #10 Ocena: 0 2018-03-17 15:14:49 (7 lat temu) |
Z nami od: 09-03-2018 Skąd: Manchester |
Przez jakies pierwsze pol roku owocow rowniez nie jadlam. No moze tylko kiwi i grejpfruty.
W pierwszej kolejnosci wykluczylam slodycze, napoje, soki, sprawdzalam zawartosc cukru w produktach. Wykluczylam np. ketchup bo okazalo sie ze chyba na 2 czy 3 miejscu w skladzie ma cukier.
Jadlam pieczywo, warzywa, mieso, nabial, duzo tluszczow (glownie prawdziwe maslo).
Postanowilam ze jesli nie jem cukru to musze jesc wiecej tluszczow zeby kalorycznosc posilkow nie byla za niska.W rezulatcie i tak figura sie zmienila a waga spadla, wiec moze winowajca zbednych kilogramow jest cukier... moze ten tluszcz sam w sobie nie jest taki zly... taka jest moja teoria ale to tylko i wylacznie moje doswiadczenia
Ars gratia artis
|

|
 |
|