MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Musze schudnac 20 kilo

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 66 z 367 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 65 | 66 | 67 ... 365 | 366 | 367 ] - Skocz do strony

Str 66 z 367

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Melanija

Post #1 Ocena: 0

2018-03-15 19:20:40 (7 lat temu)

Melanija

Konto usunięte

Cytat:

2018-03-15 17:09:42, Severance_ napisał(a):

Cytat:

2018-03-15 14:09:36, Melanija napisał(a):

A teraz na temat, jak się zmusić do wizyty na jakiejś siłowni? ale w sumie to retoryczne pytanie bo i tak nie pójdę :-]

Taka mysl..: przejdz sie do Centrum Sportowego i popros zeby Ci podpowiedziano ktore z zajec to taniec z cwiczeniami, albo inaczej: cwiczenie przez taniec (ja mam do wyboru Zumbe, Clubbercise, SH'bam- ale to ostatnie to w innym osrodnku i godzina mi nie pasuje).

Oooooo to, to odpada, chyba gorsze niz woda w basenie, dla mnie masakra, podrygiwac w grupie tak samo podrugujacych - nie dziekuje.
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

EFKAKONEFKA33

Post #2 Ocena: 0

2018-03-15 19:32:49 (7 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Może się komuś przyda.

Ile kalorri trzeba spalic, żeby schudnąć 1 kilogram

Ile kalorii trzeba spalić, żeby schudnąć 1kg?
1kg = 7000kcal

Tyle musisz spalić, żeby waga pokazała cyferkę mniej.

Aby schudnąć, musisz osiągnąć ujemny bilans kaloryczny, czyli ograniczyć jedzenie i zwiększyć aktywność fizyczną tak, by w efekcie pozbyć się 7000kcal.

CPM i PPM - całkowita i podstawowa przemiana materii

Żeby zrozumieć omawiany mechanizm, musisz poznać swoją całkowitą przemianę materii oraz podstawową przemianę materii.PPMto absolutne minimum energetyczne, jakiego potrzebuje Twój organizm, aby prawidłowo funkcjonować, więc ograniczając kalorie, nie możesz zejść poniżej tego pułapu. CPM to z kolei to całkowity wydatek energetyczny, jaki ponosi organizm w ciągu dnia, zależny od trybu życia i stopnia aktywności fizycznej.

Jak obliczyć PPM znajdziecie w artykule.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #3 Ocena: 0

2018-03-15 20:06:55 (7 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2018-03-15 18:51:59, littleflower napisał(a):

Ada - ja kupilam kilka lat temu wage w Argosie za okolo 30 f - bez zadnej promocji - sluzy do dzis - mozna tam wpisac dane 10 osob chyba - oblicza wage, BMI, % wody, muskulow i tkanki tluszczowej, oblicza ile kalori dany osobnik powinien jesc na dzien (BMR jak dobrze pamietam) naprawde warto zakupic

Mielismy chyba tak, ale mi sie nudzilo jak chcialam ustawic te dane, a moze waga nie byla dobra (w sensie wadliwy produkt) i na koniec bateria wysiadla. Raz dokupiona (droga bo to jakas nienormowana) i teraz znowu nie dziala, pewnie bateria. Ja w simie nie lubie sie co dzien wazyc, to pewnie pozostane przy klubowej wadze.

Teraz sie zastanawiam, czy nastawic sie na spadek kg, czy na sylketke, czy pozostac przy planie wiekszej sprawnosci (co pewnie zaskutkuje i sopadkiem i lepsza sylwetka, mam nadzieje).

Dzisiaj na obiad "oczy zjadlyby wiecej niz gardlo przepusci", a moze jeszcze co mnie zaatakowalo w nocy/z rana blokuje apetyt, bo zjadlam tylko kilka pierogow, reszta w lodowce. Wypilam za to juz 3 butelki wody (czyli 1.5 litra) plus dwie herbaty mietowe, to jak kolejna butelka wody. Kawy nie licze, bo jedna siapie juz chyba 3 godziny.

Wieczorne dodatki- pomarancza, garsc migdalow, i zaczelo za mna chodzic cos slodkiego, ale jestem dumna, bo zamiast po czekoladowe ciastka, sprawdzilam kalorie w imbirowych ciastkach i jak zobaczylam ze maja 3 razy mniej kalorii, to sie uraczylam imbirowymi (Biscoff). Ufff, az mi ulzylo.
Ada

Do góry stronyOffline

Lucy_J

Post #4 Ocena: 0

2018-03-15 20:10:45 (7 lat temu)

Lucy_J

Kobieta

Z nami od: 16-11-2012

Ewa, dzieki za linka: :) Na bardzo podobnym schemacie opiera sie samsung health. Moj luby tez stosuje ta aplikacje i on ma zupelnie inna ilosc spalanych kalori (tak zwanych kalori spoczynkowych, jak je ladnie nazywam) niz moja aplikacja.

Dzisiaj ponad 11000 krokow i szybka tabata podczas ogladania telewizji zaliczona :)

Jak sie inni trzymaja?

Jesli pozwolicie, zostane na watku aby wspierac wszystkich bo ja tylko musze utrzymac co mam teraz :)

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #5 Ocena: 0

2018-03-15 20:30:05 (7 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Nigdzie sie Lucy nie wybieraj, zaczelas to teraz musisz trwac razem tutaj...

Zapomnialam dodac, ze pomimo ciezkiego poranku, zmobilizowalam sie do wyjscia na silownie (raczej bardziej moje sztywne plecy mnie zmobilizowaly), i o dziwo przy gorszym poczatkowo samopoczuciu dzisiaj utrzymalam sie 30 minut na silowni:

10 min na treadmil, pod gorke, szybkim krokiem, ale nie pamietam ile przeszlam, a telefon zostawilam w domu wiec aplikacja mi nie liczyla.

11 minut na Cross trainer, na programie Fat Burner, czyli minimalnie ponad 1/3 programu, ale ja ngdy nie doszlam jeszcze do konca i najwiecej to chyba w porywach (i z momentalnymi przerwami) doszlam wczesniej do 15 minut. Dzisiaj caly czas wytrzymywalam na tempie ponad 10 kalorii na min

Reszte czasu spedzilam na innych rozciagajacych moje plecy sprzetach i pozniej 30 min na basenie, aktywnie prawie caly czas plywalam (az zaczely schodzic sie dzieci na lekcje, i moje uszy nie byly gotowe na echo dziecinnych okrzykow).
Ada

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #6 Ocena: 0

2018-03-15 21:00:17 (7 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2018-03-15 20:30:05, Adacymru napisał(a):

ale nie pamietam ile przeszlam, a telefon zostawilam w domu wiec aplikacja mi nie liczyla.

Ja sobie (zainspirowana tematem) kupilam wczoraj to: Armband phone holder, zebym mogla sensownie uzyc tej aplikacji "Health"- czyli zliczac kroki, prace serca, zuzyte kalorie.
No i przez to Twoje liczenie kalorii sciagnelam sobie "MyFitnessPal" zebym sobie tez kalorie mogla liczyc- ale ja nie wiem czy bede miala czas i ochote zeby kazdy kes wpisywac w progam ; )

Cytat:

2018-03-15 20:10:45, Lucy_J napisał(a):

Jak sie inni trzymaja?

Ja sie trzymam super, "atak na wage" nie zaczyna sie do poniedzialku wiec jeszcze jem i mysle sobie, ze wszystko sobie moze do poniedzialku poczekac :-]

Przy okazji pytanie do Tych co na "liscie" : myslicie juz o niedzielnej "ostatniej wieczerzy", mnie dzisiaj tknelo, ze chyba powinnam sie dopiescic, ale pozniej spanikowalam bo niby co mam zjesc- tyle cudownego zarcia, a ja tylko jedna!
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

littleflower

Post #7 Ocena: 0

2018-03-15 21:30:11 (7 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Ja mam arm band ale nie wiem jak aplikacje Health ( iPhone) ustawic zeby mi mierzyla to serce i tak dalej , liczy mi tylko kroki i kalorie, My fitnespal uzywam, wchodzi w nawyk wpisywanie jedzenia, duzo rzeczy mozna skanowac i wiele produktow jest juz tam w bazie, mozna tez dodac swoje przepisy, mam tam znajomych i razem sie dopingujemy.

W mojej pracy 7 chlopakow od stycznia maja rywalizacje - kazdego piatku skladaja sie po 5 funtow, potem po kolei wchodza na wage i kto najwiecej zrzucil przez ostatni tydzien - bierze cala pule - £35 funi.
"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

Adacymru

Post #8 Ocena: 0

2018-03-15 22:03:00 (7 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Ja pewnie w "normalnym zyciu" nie mialabym czasu na liczenie kalorii, i dlatego zawsze jak mi ktos proponowal, to mowilam ze jest setki innych rzeczy jakie chcialabym wcisnac w kazdy dzien. Teraz jestem na chorobowym, to i czasu mam wiecej (szczegolnie, jak powazne momenty sa juz za mna, mam nadzieje kciuki trzymac).

Dobrze ze mi przypomnialas Sev o tym futerale do telefony na ramie, bo mi moj Jasiek chyba juz dwa razy zamawial i nie doszedl ani jeden. Ide sobie zamowic, przyda sie pozniej tez na rower, albo jak nie mam kieszeni wychodzac na spacer.
Ada

Do góry stronyOffline

gosian

Post #9 Ocena: 0

2018-03-15 23:05:46 (7 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

No ja jeszcze dzisiaj upieklam makowce zwijane:-]
Sev,lucy powiedzcie mi czy macie dzieci? Jak tak to w jakim wieku? Bo albo ja mało zorganizowana albo duzo leniwa(to bardziej prawdopodobne) ale ja nie dalabym rady jak wy.. Dzieci,dom praca itd... Poprostu nie mam dzisiaj sily..a jeszcze tych makowcow mi sie zachcialo:-]
To od kiedy zaczynamy??:-]
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #10 Ocena: 0

2018-03-15 23:13:37 (7 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2018-03-15 23:05:46, gosian napisał(a):

To od kiedy zaczynamy??:-]

Standardowo od poniedzialku :-]

Tez sie dopisuje

@Ada
@BlackJack - 5kg do pozbycia sie plus kilka cm w pasie i udach.
@Gosian
@LittleFlower - zgubic 4 kg (teraz mam 72kg) obnizyc tkanke tluszczowa z conajmniej 2 %
@Radzik77
@Severance - usunac 4kg nadwagi, jak sie uda wiecej to bonus.
@Konefka

Ja już w sumie zaczęłam od niedzieli. Jak na razie odpukać mogę sobie na łeb aureolę wcisnąć taka grzeczna byłam i przykładna. Brawo Ja. Ciekawe na jak długo.

Liczę,że Wasza pisaninia będzie mnie wspierać jak do tej pory .
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Strona 66 z 367 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 65 | 66 | 67 ... 365 | 366 | 367 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,