MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Musze schudnac 20 kilo

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 62 z 367 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 61 | 62 | 63 ... 365 | 366 | 367 ] - Skocz do strony

Str 62 z 367

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gosian

Post #1 Ocena: 0

2018-03-14 18:43:25 (7 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Ok.spoko. te 1.5kg które juz udalo mi sie zrzucic liczy się:-T[?

Edit...
Jestem zdziwiona.. Wyyrzymalam pelna godzine jazdy... Nawet mi sie podoba:-]

[ Ostatnio edytowany przez: gosian 14-03-2018 18:47 ]

Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

zosiasamosia

Post #2 Ocena: 0

2018-03-14 18:49:04 (7 lat temu)

zosiasamosia

Konto usunięte

Cytat:

2018-03-14 18:06:45, Severance_ napisał(a):
Co powiecie na troche zdrowej rywalizacji.
...
Co powiecie, kto sie chce przylaczyc..?

Świetny pomysł, nie mogę się przyłączyć, ale będę Was dopingować, trzymać kciuki itp.
Czasem o czymś tam mam trochę pojęcia, więc może uda mi się coś podpowiedzieć. 😜

Do góry stronyOffline

radzik77

Post #3 Ocena: 0

2018-03-14 18:50:08 (7 lat temu)

radzik77

Konto usunięte

Cytat:

2018-03-14 17:28:56, gosian napisał(a):
...ale mam problem, bo od kiedy ograniczylam słodkie, spada mi cukier. .i to dość często, Zastanawiam się czy to przejściowe bo organizm dostaje dużo mniejsze porcję cukru. ..czy jednak organizm się przyzwyczai bo juz jestem zmęczona...

Jak bardzo spada?

Moim zdaniem organizm musi sie przyzwyczaić. Kiedyś miewałem maratony wysokiego cukru. Tydzien, dwa, gdzie było 10-20mmol kiedykolwiek zbadałem. Gdy wreszcie udawało mi sie troche zbić, to bolała mnie głowa, czułem sie wyczerpany i ogolnie bardzo kiepsko.

U Ciebie moze byc podobnie, organizm przyzwyczaił sie do sporej ilości glukozy do przerobienia.

[ Ostatnio edytowany przez: radzik77 14-03-2018 18:51 ]

Do góry stronyOffline

gosian

Post #4 Ocena: 0

2018-03-14 18:55:37 (7 lat temu)

gosian

Kobieta

Spada 4.1-3.8 z tym że ja czuję wtedy pelne objawy spadku. Trzęsą mi sie rece,nogi itp... Dzisiaj wyjatkowo mi sie udalo bez spadku,zjadlam banana,jablko..ale jak jestem w pracy to mam przerwe w jedzeniu kilka godzin do przerwy no i wtedy czuje..mimo ze przed praca staram sie coś zjesc
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

radzik77

Post #5 Ocena: 0

2018-03-14 19:05:54 (7 lat temu)

radzik77

Konto usunięte

Cytat:

2018-03-14 18:55:37, gosian napisał(a):
Spada 4.1-3.8 z tym że ja czuję wtedy pelne objawy spadku. Trzęsą mi sie rece,nogi itp... Dzisiaj wyjatkowo mi sie udalo bez spadku,zjadlam banana,jablko..ale jak jestem w pracy to mam przerwe w jedzeniu kilka godzin do przerwy no i wtedy czuje..mimo ze przed praca staram sie coś zjesc

Tak dla jasności, Ty nie chorujesz na cukrzyce tylko Twoja córka, prawda?

Do góry stronyOffline

gosian

Post #6 Ocena: 0

2018-03-14 19:17:07 (7 lat temu)

gosian

Kobieta

Tak..corka przy takim wyniku nie czuje spadku..

Do góry stronyOffline

radzik77

Post #7 Ocena: 0

2018-03-14 19:37:14 (7 lat temu)

radzik77

Konto usunięte

Twoje spadki cukru mogą mieć rożne przyczyny i lepiej tu nie gdybać. Jesli bedą sie powtarzały zbyt często, idź do lekarza.

Daj organizmowi chwile, moze potrzebuje przystosować sie do mniejszej ilości glukozy do przerobienia. Dziwne, ale widocznie receptory odpowiedzialne za wyrzut insuliny sie „rozregulowaly”. Miej zawsze przy sobie cos słodkiego tak na wszelki wypadek. Tabletki dextro sa poręczne, 4 szt jednorazowo załatwią sprawę. Tym sposobem nie bedziesz dostarczać zbyt dużej ilości kalorii, jak zrobi sie słabo.

Cytat:

2018-03-14 19:17:07, gosian napisał(a):
Tak..corka przy takim wyniku nie czuje spadku..

Ludzie z cukrzyca T1 czesciej maja niskie poziomy cukru i organizm sie przyzwyczaja. Próg odczuwania hipo sie obniża. Niedobrze jak świadomość takiego stanu występuje dopiero przy bardzo niskim cukrze lub wogole zanika.

Ludzie zdrowi, nieprzyzwyczajeni do niskich poziomów cukru, szybciej reagują na jego spadek.

[ Ostatnio edytowany przez: radzik77 14-03-2018 19:46 ]

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #8 Ocena: 0

2018-03-14 19:37:48 (7 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Dobra. Rower zaliczony.
Zastanawia mnie tylko na ile wiarygodne są te dane. 41 minut. Prawie 21 przejechanych kilometrów. 770 spalonych kalorii.

Obrazek

Obrazek

Jutro to będzie na tapecie. Godzina skakania i wygibasów.

Obrazek

I marzy mi się zakup tej trampoliny. Tylko pytanie gdzie ja to ewentualnie mam postawić ? *DONT_KNOW*

Obrazek
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

gosian

Post #9 Ocena: 0

2018-03-14 20:01:02 (7 lat temu)

gosian

Kobieta

Matko Ewa.. To ty ale zasuwalas na tym rowerze. Ja 62 minuty i cos kolo 380 kalori...
No wlasnie w jskim tempie jezdzic??wolno,szybko cxy na przemian?

Radzik dzięki.. Tak wiem, że zdrowi odczuwaja inaczej. Corka przy 1.9-1.7 czuje się już lekko dziwnie..odczuwalnosc spada jej bardzo niebezpiecznie

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #10 Ocena: 0

2018-03-14 20:29:29 (7 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2018-03-14 20:01:02, gosian napisał(a):
Matko Ewa.. To ty ale zasuwalas na tym rowerze. Ja 62 minuty i cos kolo 380 kalori...
No wlasnie w jskim tempie jezdzic??wolno,szybko cxy na przemian?

Ciekawy artykuł do poczytania.

Trening interwałowy

Z artykułu:

Jeśli postawiłeś sobie za cel redukcję wagi ogólną, ale również utratę tkanki tłuszczowej bez zmniejszania mięśni, lub uzyskanie dobrej kondycji i w dodatku jesteś niecierpliwy najlepiej sprawdzi się trening interwałowy. Można go wykonywać w wielu rodzajach aktywności : bieganie, pływanie, ćwiczenia, czy jazda na rowerze. Z czego ta ostatnia aktywność jest jedną z najmniej obciążającą stawy. Trening interwałowy na rowerze stacjonarnym jest najlepszym sprzymierzeńcem odchudzania, utrzymania zgrabnej figury. Taki typ treningu to trening z grupy cardio, oraz HIIT , czyli z ang. High Intensity Interval Training, czyli zróżnicowany przedziałami tempa praca o średniej intensywności -ekstensywny interwał, lub wysokiej intensywności -intensywny interwał, gdzie oba typy zawierają fazę odpoczynku. W drugim typie intensywnym interwale odpoczynek jest niepełen, a serii jest niewiele.

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Strona 62 z 367 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 61 | 62 | 63 ... 365 | 366 | 367 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,