MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Musze schudnac 20 kilo

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 59 z 367 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 58 | 59 | 60 ... 365 | 366 | 367 ] - Skocz do strony

Str 59 z 367

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

littleflower

Post #1 Ocena: 0

2018-03-13 16:57:14 (7 lat temu)

littleflower

Kobieta

Z nami od: 15-07-2008

Cytat:

2018-03-13 13:23:03, Melanija napisał(a):
Cytat:

2018-03-13 12:16:45, cris82 napisał(a):
czytalem w "pani domu" artykul w ktorym bylo napisane ile kalorii spalamy wykonujac czynnosci typu odkurzanie i "inne"

:P

cris, ale kiedy to czytałeś? bo teraz to roboty odkurzają :-8

Ja za was wszystkich 3mam kciuki, Lucy całą prawdę napisała, nie chodzi o to że nie mamy czasu, ale o chęci ... czytaj lenistwo.

Ja czytalam juz nie pamietam gdzie, 30 minut sexu z mezem to spalone 200 calorie , z kochankeim - 400 , z kochankiem kiedy maz wlasnie wrocil po pracy to ponad 600 ;-)

Ja w pracy to teraz nadgroliwa jestem - pierwsza by pojsc na inne pietro czy na inny odzdial cos zalatwic - wszedzie z walkometrem ( kazdy krok sie liczy)

w parcy 9 godzin siedzenia za biurkiem przyczynilo mi ze jeszcze do zrzucenia mam tak z 15 kg conajmniej

Uzywacie FitnesPal aplikacji

ja mam I kilkoro przyjaciol - to troche nas mobilizuje tez

znacie jeszcze jakies inne triki zeby sie zmobilizowac ?

"Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer SkypeNumer MSN MessengerNumer gadu-gadu

cris82

Post #2 Ocena: 0

2018-03-13 17:23:32 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

"Ja czytalam juz nie pamietam gdzie, 30 minut sexu z mezem to spalone 200 calorie , z kochankeim - 400 , z kochankiem kiedy maz wlasnie wrocil po pracy to ponad 600  "

haha dobre ale lepiej nie spalac za duzo bo efekt jojo murowany 400 brzmi w sam raz : P

ja tez mam apke home workout swietna apka wyglada na to ze technologicznie jestesmy na najwyzszym poziomie teraz "tylko" trzeba ruszyc tylki

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #3 Ocena: 0

2018-03-13 19:07:52 (7 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2018-03-13 12:27:57, gosian napisał(a):
Severance, mi by doby nie starczyło na to wszystko😆 a gdzie praca, dom i inne przyjemności. ...

Uhm, mnie by pewnie tez sie nie chcialo i czasu nie wystarczylo, ale ja tylko na Zumbe, kardio i basen chodze sama (jeden dzien), reszta to w ramach pracy!
Ale..., @Lucy ma racje, jest to kwestia organizacji, a organizacja przychodzi z czasem..Najgorzej zaczac. Ja nie mialam wyjscia, moj klient ma takie wymagania, no to jak juz zaczelam z nim to wpadlam w nalog. Zapisalam sie dodatkowo na Zumbe itd, tez jak i @Lucy wstane czasem bladym switem zeby zrobic "power walk" (nie biegam). Jak czasami przez kilka dnia nie pocwicze to dostaje swira! Normalnie uzalezniona jestem :-]

Cytat:

2018-03-13 16:57:14, littleflower napisał(a):

Uzywacie FitnesPal aplikacji

ja mam I kilkoro przyjaciol - to troche nas mobilizuje tez

A co to, z czym to sie je..?
Przeczytalam Twojego poprzedniego posta, tam gdzie pisalas co zjadlas- podoba mi sie! U mnie zdecydowanie problemem jest podjadanie, wieczorem sie nie moge opanowac [i tu zaklęła rzęsiście pod nosem ]

Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

gosian

Post #4 Ocena: 0

2018-03-13 19:43:50 (7 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

No dobra...zmotywowałam się i spaliłam 300 kalori na rowerku...w sumie 40 minut rozlozone na 10 i 30 ...muszę pokonać lenistwo:-(
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

EFKAKONEFKA33

Post #5 Ocena: 0

2018-03-13 20:24:49 (7 lat temu)

EFKAKONEFKA33

Konto usunięte

Cytat:

2018-03-13 17:23:32, cris82 napisał(a):
wyglada na to ze technologicznie jestesmy na najwyzszym poziomie teraz "tylko" trzeba ruszyc tylki

Mówisz i masz... Wczoraj 45 min na rowerze stacjonarnym. Aktywność na tyle fajna, że w tym czasie nadrabiam oglądanie w zakresie filmów i seriali, tudzież zdarza mi się słuchać w tym czasie audiobookow.

Dziś szybki marsz tez około 45 min w takich okolicznościach przyrody.

Obrazek

Obrazek

Ja z ćwiczeniami mam jak Sev. Tez już sobie nie wyobrażam bez ćwiczeń. Lubię być zmęczona i jest to pewna forma uzależnienia. Mam jednak ten sam problem co koleżanka. Podjadanie. A już nie daj Bóg jak mam koło siebie coś czekoladowego.

Życzyłabym sobie takiej determinacji w unikaniu ciastków ;-) jak w chęci ich zjedzenia zaprezentowanej w filmiku.

Zgadzam się z Lucy, że wszystko jest kwestia przeorganizowania pewnych spraw jeśli chodzi o znalezienie czasu na ćwiczenia.

Gosian Brawo TY *THUMBS UP*

Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.

Do góry stronyOffline

Lucy_J

Post #6 Ocena: 0

2018-03-13 20:38:16 (7 lat temu)

Lucy_J

Kobieta

Z nami od: 16-11-2012

Ja uzywalam MyFitness App ale na mnie motywujaco dziala aplikacja w Samsungu, Samsung Health. Podoba mi sie ze bieze pod uwage kalorie spalane w tak zwanym spoczynku czyli kalorie ktore spalasz podczas oddychania i innych procesow zyciowych. Wtedy bardzo prosto policzyc ile sie zjadlo a ile tak naprawde spalilo z ruchem fizycznym wlacznie. Na biezaco monitoruje spozyte kalorie i widze ile mi no brakuje aby osiagnac cel itd :)

Do góry stronyOffline

Severance_

Post #7 Ocena: 0

2018-03-13 20:57:30 (7 lat temu)

Severance_

Konto usunięte

Cytat:

2018-03-13 20:38:16, Lucy_J napisał(a):
Podoba mi sie ze bieze pod uwage kalorie spalane w tak zwanym spoczynku czyli kalorie ktore spalasz podczas oddychania i innych procesow zyciowych. Wtedy bardzo prosto policzyc ile sie zjadlo a ile tak naprawde spalilo z ruchem fizycznym wlacznie. Na biezaco monitoruje spozyte kalorie i widze ile mi no brakuje aby osiagnac cel itd :)

Ja mam na swoim nowym telefonie cos co sie nazywa "Health", rzucilam dzisiaj tylko okiem jak istalowalam wszystko na nowo. Mysle, ze to odpowiednik tego co Ty uzywasz (na poprzednim telefonie nie moglam niczego extra zainstalowac, za malo pamieci), sprawdze w ciagu kilku nastepnych dni. Na teraz mam jednak pytanie, zeby otrzymac te wszystkie odczyty to chyba musisz miec telefon ciagle przy sobie/ na sobie..?
Mind your own biscuits and life will be gravy

Do góry stronyOffline

cris82

Post #8 Ocena: 0

2018-03-13 22:32:29 (7 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

no ifs ands or buts...

teraz to juz nie ma wyjscia fuerteventura na przyklepana na 6 maja 7 cudownych dni gnicia na plazy i ponad dyszka do zrzucenia a w szufladzie dwa sloiczki ukochanego masla orzechowego wiem wiem brzmi jak mission impossible ale damy rade

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #9 Ocena: 0

2018-03-13 23:42:47 (7 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

No to grupa sie powieksza. Ja kiedys duzo chodzilam zamiast podjezdzac samochodem czy autobusem. Wiem, ze mialo to duze znaczenie, ale nie zawsze pogoda dopisuje, i nie zawsze moge wejsc do pracy jak zmoczona kura.

Dwa miesiace nie moglam isc na silownie (pomiedzy rekonwalescencja i innymi przeszkodami), ale gotowalam w domu raczej zdrowo, i pomimo wypiekow moja rodzina stwierdzila ostatnio, ze schudlam. Zakladam, ze to efekt zdrowego gotowania, mniej stresu (bo nie pracuje), wiecej snu (chociaz to akurat w kawalkach, bo z ciaglym spaniem mam czasem problem, chociaz chyba prebiotyki zaczynaja procentowac jak obiecywaly).

Dzisiaj dysk mi wyskoczyl, i niestety zamiast planowanego wyjscia na silownie na pol godziny, musialam sie zadowolic 15 minutami (zanim musialam zaprzestac, to dochodzilam do godziny na silowni na roznych sprzetach, bo mi sie jedno nudzi). Poplywalam pol godziny pozniej, i jak nie zaowocowalo to spadkiem wielu kalorii (chyba 200 max na silowni jak zliczalam z licznikow, i nie wiem ile z plywania), ale przynajmniej plecy w lepszej kondycji.

Z dzisiejszej diety:
Przed sniadaniem :
Inuliny lyzeczka z woda - prebiotyk, naturalna pożywka do rozwoju pożytecznych bakterii probiotycznych, ułatwia trawienie, wchłanianie, oczyszczanie organizmu z pasożytów, bakterii, grzybów, toksyn.

Spirulina Chlorella lyzeczka z woda (to jest ciezsze do przelkniecia wiec zatykam nos)- odkwasza, odżywia, ułatwia zasiedlanie przyjaznej mikroflory jelitowej do walki z robakami, grzybami i innymi pasożytami, odflegmia organizm

Sniadanie- 3 male pitta chlebki, makreli mala puszka, rzodkiewka, cebula (bo to rowniez prebiotyk), kawa czarna

Lunch - garsc migdalow, kawa, sok pomaranczowy

Obiad - chicken pie (ze sklepu, bo sily nie mialam na czekanie na gotowane i nic z zamrazarki nie wyciagnelam, a lodowka swieci), salatka z pomidorow, cebuli i oliwek garsc i lyzka smietany (ale salatki byla cala miska)

Podgryzane- 1 i pol jablka, 1 pomarancza (duza), jedna kostka czekolady (nie wyrzuce przeciez, ale tez nie kupuje nowych), i gryze teraz nasiona jakies.

Musze wide kupic i pic wiecej, z butelki mi idzie duzo lepiej picie regularnie a dzisiaj to poza herbata wypilam tylko chyba litre. Ide po szklanke wody.

A co do aplikacji, to ja mam na tel Samsung Health i dopiero teraz przygladnelam sie co tam mi mierzy, bo do tej pory to tylko jazde na rowerze (kiedys) i ilosc krokow mierzylam, mam ustawione min 6 tys krokow dziennie i czasem mi sugeruje aplikacja ze moge zmniejszyc, ale to byloby poddaniem sie *ROFL* . Jak teraz zaczelam wpisywac dokladnie co zjadlam, to chyba z szoku telefon mi sie wylaczyl...

Powodzenia wszystkim w transie -

Ada

Do góry stronyOffline

gosian

Post #10 Ocena: 0

2018-03-14 00:34:58 (7 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Ada przy takim jadlospisie niestety x glodu bym nie wytrzymala...:-o
Jaka ilosc inuliny rozpuszczasz w wodzie??
Swego czasu uzywalam spiruliny i dobrze sie czulam.muszę do niej wrocic.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Strona 59 z 367 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 58 | 59 | 60 ... 365 | 366 | 367 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,