MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Musze schudnac 20 kilo

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 366 z 367 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 365 | 366 | 367 ] - Skocz do strony

Str 366 z 367

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Maat17

Post #1 Ocena: 0

2024-04-23 22:31:14 (rok temu)

Maat17

Kobieta

Z nami od: 18-02-2021

Cytat:

2024-04-23 18:35:36, Wembley75 napisał(a):
Czy faktycznie robiac post przerywany 16/8 czy 20/4
Mozna schudnąć?...

8/16, to żaden post.
Trzeba 22/2. Ja schudłam bardzo dużo.

Tylko później przyszła menopauza i hormony wszystko “spieprzyły”.
Ratowałam się ziołami, najpierw pomagało, a później już nie. Różne próbowałam, ziolowe na menopauzę z Holland and Barrett, Amazona.

Przytyłam 20kg w ciągu zaledwie kilku miesięcy.
Nic nie zmieniłam…. dieta ta sama, dużo chodzę.

Od dwóch miesięcy jestem na RHT i poleciało mi 3kg nie robiąc nic. Hormony powoli się wyrównują. Hot flash prawie zanikło i w końcu mogę pospać dłużej niż 2 godziny.
Przyznam się, że w Polsce nie zwracałam uwagi na dietę i jadłam co lubię. Nic nie przytyłam.

Gdyby to ktoś inny mi tłumaczył, nie uwierzyłabym. Ja wiem, że każdy jest inny, tak było u mnie.
Ja tak bardzo nie chciałam tych “sentetykow”, ale naprawdę już nie dawałam rady funkcjonować normalnie. Deprived of sleep, aggravated…. to jak chodzenie po igłach.

….już niedługo wyciągam deskę.

[ Ostatnio edytowany przez: Maat17 23-04-2024 22:53 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

galadriel

Post #2 Ocena: 0

2024-04-24 19:18:46 (rok temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

HRT ( hormon replacement therapy) ja sie kiedys zastanawialm, skad te 50 tki, 60 tki tak pieknie wygladaja u mnie w pracy, ( czy w MTV;) oczy sie blyszcza, figury lepsze od mlodych lasek, a tu sie okazuje, ze wszystkie na HRT. Ponoc w UK bardzo popularne, a w Pl jak zwykle nie…
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #3 Ocena: 0

2024-04-24 20:12:55 (rok temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Cytat:

2024-04-24 19:18:46, galadriel napisał(a):
HRT ( hormon replacement therapy) ja sie kiedys zastanawialm, skad te 50 tki, 60 tki tak pieknie wygladaja u mnie w pracy, ( czy w MTV;) oczy sie blyszcza, figury lepsze od mlodych lasek, a tu sie okazuje, ze wszystkie na HRT. Ponoc w UK bardzo popularne, a w Pl jak zwykle nie…

A skad wiesz? z ciekawosci pytam, ja tam spie jak dziecko, nawet lepiej, kot nie jest mnie w stanie obudzic :-8
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2024-04-24 20:30:20 (rok temu)

galadriel

Kobieta

No bo sie chwala, w sensie nie ukrywaja, rozmawiaja o tym ze sa na HRT. Tak mysle, kiedys na tym forum bylo mamuski, pieluszki, a teraz HRT. :-8
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

ZlotaPerla2

Post #5 Ocena: 0

2024-04-24 21:02:02 (rok temu)

ZlotaPerla2

Kobieta

Z nami od: 20-06-2022

Cytat:

2024-04-24 20:30:20, galadriel napisał(a):
No bo sie chwala, w sensie nie ukrywaja, rozmawiaja o tym ze sa na HRT. Tak mysle, kiedys na tym forum bylo mamuski, pieluszki, a teraz HRT. :-8

ee tam, pleciesz, przeciez to tylko kilka lat... ponoc tak czas szybko leci :-8

:-] a zarazbedziemy balkoniki i pieluchy testowac :-]
Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #6 Ocena: 0

2024-04-25 00:02:38 (rok temu)

Maat17

Kobieta

Cytat:

2024-04-24 19:18:46, galadriel napisał(a):
Ponoc w UK bardzo popularne, a w Pl jak zwykle nie…

Nie zgodze się z tym.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #7 Ocena: 0

2024-04-25 07:38:09 (rok temu)

galadriel

Kobieta

Ale to nie jest opinia, tylko statystyki. A ty masz inne doswiadczenia z Polski? Popularne jest HRT w Pl? Ile taki treatment kosztuje w Pl?

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #8 Ocena: 0

2024-04-25 16:39:10 (rok temu)

Maat17

Kobieta

Cytat:

2024-04-25 07:38:09, galadriel napisał(a):
Ale to nie jest opinia, tylko statystyki. A ty masz inne doswiadczenia z Polski? Popularne jest HRT w Pl? Ile taki treatment kosztuje w Pl?

Nie statystyki, a rodzenstwo.

Stasza o trzy lata siostra byla na tabletkach just w 2017 w wieku 45 lat. Brala przez 4 lata. Tylko nikt jej nie powiedzial jakie to “swinstwo”. Lekarz przepisal, to brala. Zaczela za szybko. Od 2021 jest na ziolach/supplements. Musi miec przerwe, bo dlugo nie mozna.

Mlodsza o cztery lata zmaga sie juz dwa lata z objawami, w grudniu dali jej “ Duphaston” by wywolac I przedluzyc okres. Lalo sie z niej wiadrami, wywolalo anemie. Znowu zmaganie sie z roznymi srodkami, bo niewiadomo co pomoze.

Co do kosztow to nie wiem, siostry placily iles tam %… I do 100%. Starsza brala rozne srodki, zalezy co przepisane bylo, experiment co pomoze. Mlodsza bardziej naturalnie chciala, ale wyszlo inaczej.

Wszyscy jestesmy my w stanie bardo wysokiego ryzyka.

Ja mialam dwa zabiegi (jeden kilka lat temu, I jeden w tamtym roku), do tej pory negatywne na raka. Modsza siostra miala jeden, a starsza sie nie przyzna.

HRT nie powinno sie brac dluzej jak 5 lat, bo to sa syntetycznie w labolatorium produkowane.

Moja mama miala bardo ciezki okres, “uratowala” ja pozna ciaza. Pozniej operacja.

I wcale sie nie ma czym chwalic, ja to napisalam w zwiazku z waga.
Nie wazne jaka jest dieta I ruch, nierownowaga hormonow wszystko “spierdo…

Ja jem raz dziennie przez dwie godziny, wiekszosc dni w tygodniu. Najlepiej wychodzi mi jak jestem zajeta I chodze do pracy, w dni wolne troche “kuleje”, ale tych dni w miesiacu nie jest duzo… 4/6.

Ja ulotki studiowalam w te I z powrotem zanim zdecydowalam sie. Wydluzalam jak sie dalo I mam nadzieje, ze dluzej jak 5 lat brac nie bede musiala.

U mnie nierownowaga hormonow spowodowala gwaltowny wzrost wagi.
Staram sie tez kontrolowac stress, bo cortisol bardzo wysoki, a juz mi chcieli dac antidepressants czytaj (do czubkow doliczyc)….. nie, nie… wystarczy takich
Kupilam sobie Ashwagandha.

Do góry stronyOffline

Maat17

Post #9 Ocena: 0

2024-05-07 08:40:59 (rok temu)

Maat17

Kobieta

Dalej nic innego nie robię. Następny kilogram uciekł.
Zostało mi jeszcze 16 do zrzucenia, ale udary gorąca powracają. Nie dobrze. Review miało być końcem maja, a dopiero za miesiąc…. bo tak przesowali, że już trzy razy mi cancelowali ten appointment. Szlag mie trafia.

Nie zdawałam sobie sprawy, że tak ciężko cokolwiek załatwić u nas w przychodni. Najlepiej iść i się rozpłakać i zrobić przedstawienie, jak to niektórzy potrafią. Już widziałam.
Czy u was też takie problemy z umówieniem się na wizytę.
Tak pytam., z ciekawości.

Do góry stronyOffline

Wembley75

Post #10 Ocena: 0

2024-05-07 09:36:57 (rok temu)

Wembley75

Kobieta

Z nami od: 26-12-2021

U mnie parametry wagowe sa dobre ..4kg mniej chce powrocic do wagi jak bylam mloda to znaczy do wagi okolo 56kg..moze mniej ..

U mnie w przychodni przez telefon czlowiek nie zrobi appointment...tylko trzeba online ...przez aplikacje patchs

Do góry stronyOffline

Strona 366 z 367 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 365 | 366 | 367 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,