Str 236 z 367 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
Fisolka |
Post #1 Ocena: 0 2019-01-26 13:38:47 (6 lat temu) |
Z nami od: 27-12-2010 Skąd: Londyn |
Jak czytam o wyczynach Ady i Efki to samo czytanie powoduje, ze pot mnie oblewa
Jak narazie idzie mi niezle - zaczelam od 10 min na stepperze (to byl wielki wyczyn na poczatku) i dzis robie smailo 35 min dziennie. Moj kardiolog pewnie by sie lekko wkurzyl, chociaz tolerancja wysilku fizycznego bardzo sie u mnie poprawila. Niby o maratonie powinnam zapomniec ale kazdy organizm jest inny, wiec kto wie?!
Jedyne czego sie nie spodziewalam to bole glowy...
Czy ktoras z Was miala taki problem? ,,Czysta logika jest ruiną ducha ''— Antoine de Saint-Exupéry
k
|

|

|
|
|
Misia13 |
Post #2 Ocena: 0 2019-01-26 13:43:45 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja mam z glowy... wymienilam baterie I Wagamama nie dziala...
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #3 Ocena: 0 2019-01-26 15:38:07 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2019-01-26 13:38:47, Fisolka napisał(a):
Jak czytam o wyczynach Ady i Efki to samo czytanie powoduje, ze pot mnie oblewa
Jak narazie idzie mi niezle - zaczelam od 10 min na stepperze (to byl wielki wyczyn na poczatku) i dzis robie smailo 35 min dziennie. Moj kardiolog pewnie by sie lekko wkurzyl, chociaz tolerancja wysilku fizycznego bardzo sie u mnie poprawila. Niby o maratonie powinnam zapomniec ale kazdy organizm jest inny, wiec kto wie?!
Jedyne czego sie nie spodziewalam to bole glowy...
Czy ktoras z Was miala taki problem?
Ja czasem mam przy max wysilku na zajeciach, ale to raczej chwilowe, moze jak sa ciezkie cardio cwiczenia i jak malo wody pije. Ty masz ograniczone ilosci plynow dziennie, to nie mozesz zwiekszyc. Moze warto zapytac kardiologa co moze powodowac, bo twoja kondycja serca jest specyficzna.
Ada
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #4 Ocena: 0 2019-01-28 08:49:28 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Nie wytrzymalam, no normalnie nie wytrzymalam i poszlam wczoraj wczesnym wieczorem na basen. Ramie mnie juz nie bolalo, przeszlo bez sladu, potrzebowalam ruchu po sniadaniu z szampanem (rocznica slubu) i tlumem gosci na popoludniowa kawe, a za zimno bylo zeby isc na spacer. 52 dlugosci basenu pozniej...czulam sie lepiej, a ramiona...Dzisiaj bola w innym miejscu...zartuje, czuje wysilek tych 52 lini ale nie boli. ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Ada
|

|
 |
|
Magducha31 |
Post #5 Ocena: 0 2019-01-28 12:24:03 (6 lat temu) |
Z nami od: 05-12-2011 Skąd: st.albans |
Witam was  ja w zeszlym tygodniu zaliczylam joge, pilates I zajecia w wodzie a do tego raz bylam ekstra tylko na plywalni. Dzisiaj ide na zumbe I zaraz po na basen, nie wiem ile dam rady poplywac ale to sie zobaczy. Na razie zaliczam tylko spokojne zajecia (no oprocz zumby  a I tak moje cialo to odczuwa, za pare miesiecy bede probowac zajec smash abs, hiit itp, widze ze Ada sporo z nich juz ma za soba wiec zanim sie wybiore bede pewnie pytac o porady, na chwile obecna wydaje mi sie ze moje cialo by tego nie przezylo  udanego dnia
|

|
 |
|
|
gosian |
Post #6 Ocena: 0 2019-01-28 12:45:37 (6 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Cytat:
2019-01-28 08:49:28, Adacymru napisał(a):
Nie wytrzymalam, no normalnie nie wytrzymalam(...)
Ja też nie wytrzymalam i właśnie zjadłam 2 kawałki świeżej szarlotki
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|

|

|
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #7 Ocena: 0 2019-01-28 12:50:20 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2019-01-28 12:45:37, gosian napisał(a):
Cytat:
2019-01-28 08:49:28, Adacymru napisał(a):
Nie wytrzymalam, no normalnie nie wytrzymalam(...)
Ja też nie wytrzymalam i właśnie zjadłam 2 kawałki świeżej szarlotki
Ha ha no ja wczoraj tez nie i w trakcie spaceru zjadlam jeden kawalek chocolate and guiness cake. Pycha. Kalorie spalilam podczas marszu i zjadlam w ramach pokuty lekki obiad. Dzis ponad dwie godziny na rowerze. Waga ruszyla w dol Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #8 Ocena: 0 2019-01-28 13:16:04 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2019-01-28 12:24:03, Magducha31 napisał(a):
Witam was  ja w zeszlym tygodniu zaliczylam joge, pilates I zajecia w wodzie a do tego raz bylam ekstra tylko na plywalni. Dzisiaj ide na zumbe I zaraz po na basen, nie wiem ile dam rady poplywac ale to sie zobaczy. Na razie zaliczam tylko spokojne zajecia (no oprocz zumby  a I tak moje cialo to odczuwa, za pare miesiecy bede probowac zajec smash abs, hiit itp, widze ze Ada sporo z nich juz ma za soba wiec zanim sie wybiore bede pewnie pytac o porady, na chwile obecna wydaje mi sie ze moje cialo by tego nie przezylo  udanego dnia
Ja na poczatku to z jogi wychodzilam wygladajac jakbym tone wegla przewalila...Pewnie jakby nie sugestie trenera to nie poszlabym na inne zajecia dlugo. Teraz to doradzilabym dobre sobie jedne w tygodniu bardziej wyjatkowe niz joga I Pilates, bo jak dajesz rade Zumbe podolac, to I inne dasz rade. Plywanie spala duzo kalorii, a ja stosuje basen jako masaz miesni I cwiczenia w jednym.
Ada
|

|
 |
|
Pabloeldiablo |
Post #9 Ocena: 0 2019-01-28 20:42:56 (6 lat temu) |
Z nami od: 20-05-2018 Skąd: London |
Dieta to matematyka. Zapotzrebowanie na energię trzeba wyliczyć i pilnować.
Żołądek to matematyka.
należy zrezygnować z węglowodanów oraz cukrów w większym stopniu.
Mniej chleba, makaronów, nabiału które pobudzają wzrost insuliny i rozprowadzenie nadmiaru eneregii jak tłuszczu do każdej komórki ciała.
Więcej chudego gotowanego mięsa, gotowanych jajek oraz ryb.
Codziennie 2-3x szklanka rozcienczonego octu cydrowego z wodą.
Kontrola pokus oraz wypraw do lodówki między posiłkami.
Badanie nad hormonem "ghrelin" udowodniły,że wzrost jego następuje w godzinach kiedy zwykliśmy jeść.
Należy przeczekać ten moment i głód odchodzi.
Polecam się wgłębić w intermittent fasting.
Motywacja powinna być od wewnątrz pobudzona chęcią życia zdrowiej.Nic co wymuszone z zewnątrz nie przekona umysłu ,który i tek zrobi swoje.
Nic nie przychodzi bez wysiłku.
|

|
 |
|
Adacymru |
Post #10 Ocena: 0 2019-01-29 00:28:26 (6 lat temu) |
Konto usunięte |
Ramiona jeszcze troche dzisiaj pobolewaly od wczorajszego plywania, ale to bylo takie pozytywne pobolewanie, jak mozna bole nazwac pozytywnymi. Dzisiaj zajecia Body Sculpt byly mniej energetyczne ale zapewne glutes jutro przypomna mi o sobie...
Dzsiaj pozwolilam sobie na 26 dlugosci, zeby po pierwsze nie nadwyrezyc ramion, a po drugie zeby miec sile na jutrzejsze szalone zajecia. zapomnialam sie wazyc dzisiaj, moze jutro bede bardziej przytomna z rana.
Ada
|

|
 |
|