Str 160 z 367 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
EFKAKONEFKA33 |
Post #1 Ocena: 0 2018-06-15 18:47:09 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-06-15 09:54:27, zosiasamosia napisał(a):
Przepraszam za OT, ale może wiecie gdzie mogę sobie zmierzyć ilość wody, tłuszczu, masy mięśniowej i masy kostnej?
Zosia ja to sprawdzałam przy którejś wizycie na siłowni.
Gosian nawet nie wspominaj o cieście marchewkowym. Tez moje ulubione.
Mnie idzie jak na razie dobrze i oby tak zostało. Kontroluje posiłki i codziennie z rana zaliczam rower stacjonarny plus ćwiczenia przez 50 min. Najbardziej lubię moje różowiutkie  proteinowe drinki. Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
|
littleflower |
Post #2 Ocena: 0 2018-06-16 21:51:15 (7 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
Cytat:
2018-06-15 09:54:27, zosiasamosia napisał(a):
Przepraszam za OT, ale może wiecie gdzie mogę sobie zmierzyć ilość wody, tłuszczu, masy mięśniowej i masy kostnej?
Ja kupilam wage w Argosie kilka lat temu , podaje mi te wszystkie czynniki i mozna zapisac do 10 osob w pamieci - waga kosztowala cos pomiedzy 30-40 f jak dobrze pamietam "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|

|

|
|
zosiasamosia |
Post #3 Ocena: 0 2018-06-17 08:43:34 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Efka, Littleflower,
Dziękuję Wam za odpowiedzi.
Zdecydowałam się kupić taką wagę.
Bosze, jakie to odchudzanie jest kosztowne 🙄😉
|

|
 |
|
niebieskieucho |
Post #4 Ocena: 0 2018-06-17 11:39:22 (7 lat temu) |
Z nami od: 24-11-2008 Skąd: Folkestone |
Cytat:
2018-06-11 22:28:34, Twinkle napisał(a):
... jogurty fat free...
Boisz sie tluszczów? Od nich sie nie tyje. Nie ma takiej mozliwosci. Najwartosciowsze i niezbedne dla zdrowia sa tluszcze zwierzece, nasycone (maslo, smalec). Z roslinnych - olej kokosowy. Organizm nie przyjmie wiecej tluszczu niz mu potrzeba (podobnie jak bialek, z tym ze sie napracuje zeby sie pozbyc ich nadmieru), w przeciwienstwie do weglowodanów, które musi zagospodarowac, a gdzie? To wszyscy sie chyba domyslaja. Ostatnio zapanowala moda na zastepowanie cukru syropem glukozowo-fruktozowym, który jest jeszcze gorszy od cukru. Dodaja go do wszystkiego. Wyizolowany jest trucizną. Jest produkowany glównie z kukurydzy modyfikowanej genetycznie, zawiera metale ciezkie, glifosat. Szlak metaboliczny fruktozy jest taki jak etanolu. Jest równiez zródlem otylosci.
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi
|

|

|
|
ZlotaPerla |
Post #5 Ocena: 0 2018-06-17 11:53:38 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-06-17 11:39:22, niebieskieucho napisał(a):
Cytat:
2018-06-11 22:28:34, Twinkle napisał(a):
... jogurty fat free...
Boisz sie tluszczów? Od nich sie nie tyje. Nie ma takiej mozliwosci. Najwartosciowsze i niezbedne dla zdrowia sa tluszcze zwierzece, nasycone (maslo, smalec). Z roslinnych - olej kokosowy. Organizm nie przyjmie wiecej tluszczu niz mu potrzeba (podobnie jak bialek, z tym ze sie napracuje zeby sie pozbyc ich nadmieru), w przeciwienstwie do weglowodanów, które musi zagospodarowac, a gdzie? To wszyscy sie chyba domyslaja. Ostatnio zapanowala moda na zastepowanie cukru syropem glukozowo-fruktozowym, który jest jeszcze gorszy od cukru. Dodaja go do wszystkiego. Wyizolowany jest trucizną. Jest produkowany glównie z kukurydzy modyfikowanej genetycznie, zawiera metale ciezkie, glifosat. Szlak metaboliczny fruktozy jest taki jak etanolu. Jest równiez zródlem otylosci.
Zawsze to powtarzam, wszystko "0 tłuszczu" "0 cukru" to kompletne ZERO, trucizna i tyle.
|

|
 |
|
|
gosian |
Post #6 Ocena: 0 2018-06-18 11:35:07 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Dzień doberek. Jak minął tydzień? Muszę się przyznać, że zaczynam się uzalezniac od rowerka. Ale to chyba dobrze. Przynajmniej coś robię. Waga w tym tygodniu pół kg w dół.  za to mój chudy kotek 300 gram w górę (w końcu)
Zawsze zapominam się zważyć w bootsie albo na basenie, żeby porównać czy moja waga dobrze waży..może jutro  jak nie zapomnę.
Miłego dnia i powodzenia w nowym tygodniu  Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|

|

|
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #7 Ocena: 0 2018-06-18 12:30:33 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Jak minął tydzień? Dobrze szło do soboty wieczorem i zdechło. Skusiłam się na mały kawałek sernika na zimno. Wyrzuty sumienia prawie mnie zabiły i spać po nocach nie mogłam. Odpokutowałam zwiększoną aktywnością fizyczną w ten dzień. Jakiś miałam słabszy dzień. Wyjątkowo cały dzień czułam się głodna, mimo regularnych posiłków. Miałam też jakiegoś nerwa i mi hormony szalały. Chodziłam jak osa lub miałam napady, ze płakać mi się chciało ( Pierdzielę to bycie kobietą. Jezu, przecież ciężko wytrzymać z tymi nastrojami up and down ) . Wczoraj spokojnie. Dziś już po ćwiczeniach. Jutro minie trzeci tydzień od wytycznych dietetyka. Nie byłby szczęśliwy z powodu tego sernika. Ale on był taki malutki.
Trzymam kciuki za pozostałych.   Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
gosian |
Post #8 Ocena: 0 2018-06-18 12:53:32 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Ee tam sernik na zimno ma mało kalorii. .spokojnie. ja dzisiaj wywinelam numer. Kupiłam ciastko francuskie z jabłkiem  zjadłam do kawy. Mało ze nie smakowało tak dobrze jak wyglądało, to po konsumpcji sprawdziłam ile takowe ciastko posiada kalorii. 396 w 100 gramach  a ze miałam jeszcze jedno, więc zważyłam i waga pokazała prawie 120 gram..nie trudno policzyć ile wciaglam. . Teraz to ja mam wyrzuty sumienia i to jakie. .żeby chociaż było warto  Łakomstwo nie popłaca. .. Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|

|

|
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #9 Ocena: 0 2018-06-18 12:56:39 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Gosian dobrze, że piszesz. Takie małe potknięcia czynią nas ludźmi. Nie jesteśmy robotami i czasem mimo szczerych chęci, coś nie wyjdzie. Ważne, żeby się nie poddawać, z tych upadków podnosić i próbować dalej.  Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
cris82 |
Post #10 Ocena: 0 2018-06-18 13:15:09 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2014 Skąd: . |
czuje się trochę jak na spowiedzi...
zjadłem pudding w sobotę możecie mnie teraz znienawidzic
na swoje usprawiedliwienie dodam że był boski i nie mogłem się oprzec
|

|