Str 153 z 367 |
|
---|---|
EFKAKONEFKA33 | Post #1 Ocena: 0 2018-06-04 22:30:11 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
No właśnie. Ta silna wola. Czasem nie jest najgorzej. Dziś miałam jeden z tych dni, gdy chodziło za mną coś słodkiego. Wytrwałam, ale lekko nie było.Dziś mój standardowy zestaw : 15 min brzuch, 15 min ramiona z ciężarkami i ćwiczenia na nogi.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
karjo1 | Post #2 Ocena: 0 2018-06-05 09:20:10 (7 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Trudno oceniac skutecznosc SW, skoro avokado przegrywa z Strongbow pod katem wartosc odzywczych
![]() Chociaz moze i o to chodzi w niektorych dietach ![]() Ja tam podziwiam za wytrwalosc i skutecznosc na wlasna reke wszystkie osoby zaangazowane w topik. Lepsze niz jakiekolwiek SW. |
Lucy_J | Post #3 Ocena: 0 2018-06-05 13:41:54 (7 lat temu) |
Z nami od: 16-11-2012 Skąd: Hawarden |
Ja sie kiedys bawilam w SW, mialam podrukowane te listy ile co ma punkow czy tam Synow.
Za duzo filozofi jak dla mnie. Trzymanie sie bilansu kalorycznego wychodzi mi latwiej i powiem wam ze poki co to dla mnie najskuteczniejsze. Kolejna przeszkoda przede mna a mianowicie 'babskie dni' i tak zwany tryb odkurzacza ktory mam zawsze z tej okazji. Oj nawet maly batonik by mnie mogl poratowac ![]() |
Twinkle | Post #4 Ocena: 0 2018-06-05 13:57:16 (7 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2011 Skąd: Somerset |
Ja bylam na SW kilka lat temu i naprawde jest ok,na tej diecie je sie prawie wszystko i chodzi najedzonym nie ma liczenia kalorii ale sa tez mocne zasady i to jest warunek aby gubic kilogramy.
Ja nie lubie byc ograniczona niczym wlacznie z dieta i po prostu zmodyfikowalam ja po swojemu,czyli wprowadzilam kilka zasad i staram si etego trzymac,zaczerpnelam ze SW' -smaze na sprayu -do wszelkich surowek uzywam jogurtu fat free,mieszajcac czasem z lyzka majonezu -jogurty ktore jem a nie za bardzo za nimi pzrepadam tylko fat free -wybieram chude mieso -do kazdego posilku musi byc warzywo,owoce lub surowka to podstawa -jezeli juz jem cos slodkiego to wiem jak to przeliczac 20 kcal to 1 syn czyli moge sobie tam nieraz cos zjesc Teraz wszystkiego nie pamietam,w kazdym razie stosuje tylko kilka rad ze SW a reszte robie wedlug mojego uznania jezeli dolacze do tego picie wody i sport to waga spada pieknie a ja nie chodze glodna. Bo tego nie znosze,jak jestem glodna to boli mnie glow i ogolnie jestem zla wiec wiem ze moge sobei spokojnie zjesc kilka jablek czy inne rzeczy i waga dalej spada. Najwazniejsze to trzymac sie swoich zasad jakiekowliek by on ebyly aby przynoisly nam radosc i rezultaty ![]() Nie jestem zwolenniekiem zadnej jednej diety,chociaz jak komus pomaga toc zemu nie,ja wole sama tworzyc cos co mi pomaga,zaczerpne cos z jakiejs diety inne cos zaczerpne od dietetyka czytam rozne informlacje i probuje,jak dziala to fajnie jak nie to szukam przyczyny.Dla mnie najwazneijsze aby byla to zdrowa dieta,bez glodzenia,i bogata w rozne skladniki a nie jednostronna.Musi to byc po prostu zdrowe odzywianie, ale wiecie moja mama jest cukrzykiem od 30 lat ponad i jej dietetyk powiedzial kilak cennych rad aby zbijac cukier ,miedzy innymi to co ja stosuje aby do kazdego posilku zagryzc czyms zdrowym nawet kapuste biala do kanapki ![]() [ Ostatnio edytowany przez: Twinkle 05-06-2018 14:01 ] lake...
|
Adacymru | Post #5 Ocena: 0 2018-06-06 00:32:50 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
U nie w pracy duzo osob chodzi na SW i stosuje diete, jak widze to utrzymuja osiagnieta wage. Teraz w sklepach sa nawet gotowe dania SW.
Ja dzisiaj rano przechodzilam kolo wagi i stanelam, i bylo pol kg mniej niz wczoraj, ale to moze przez to ze rano sie wzylam. Dzisiaj poszlam na cross trainer i myslalam, ze po wczorajszym mini maratonie na basenie bedzie ciezko, ale okazalo sie ze poszlo mi zupelnie latwo. Przerobilam program i pierwszy raz wydawalo mi sie, ze moglabym drugi przerobic. Wydaje mi sie, ze jak robie zmiane i np ide na zajecia w jeden dzien (plus basen) a na silownie na drugi dzien (plus basen) to lepiej mi sie cwiczy. Jak robie programe na silowni codziennie, to zmeczona jestem szybciej. Basen to mi jeszcze latwiej wydawalo sie poszedl niz tez program na cross trainer, ale to moze tez byc zwiazane z tym ze sama bylam na basenie, a ja uwielbiam jak jest tam cisza. Kilka osob siedzialo w jacuzzi i w saunie, ale ze to bylo wieczorem, to byla pustka na basenie. Pelny relaks i jakby nie to, ze maz czekal juz cierpliwie jakis czas, to moglabym dalej plywac. Zaliczylam 24 dlugosci jednak, co mnie cieszy. Dzien szybko mi zlecial, bo najpierw bylam do lunchu w pracy, potem szybko wstawilam cos na obiad podczas przygotowania szybkiego lunchu z pitty, szynki i salaty. Praca przy tarasie zajela mi kolejne dwie godziny i jak zebralam sie na silownie, to juz bylo po 7ej. Nawet nie mialam czasu byc glodna ![]() A teraz czekam na ciasto z borowkami, bo w pracy obiecalam i sobie o 11stej w nocy przypomnialam... a jak obiecalam to trzeba slowa dotrzymac.
Ada
|
|
|
darraj | Post #6 Ocena: 0 2018-06-06 12:19:37 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
![]() "We're all mad here" Mad Hatter
|
EFKAKONEFKA33 | Post #7 Ocena: 0 2018-06-06 12:21:40 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja grzecznie trzymam się wytycznych dietetyka i ćwiczę według zaleceń. W ciągu tygodnia straciłam 2.5 kg. 4 cm w pasie. 4 cm w udzie, 2 cm w bicepsie i ok 1-2 cm w biodrach. Jak na razie miałam jeden dzień, że łaziło za mną słodkie, więc nie było tak źle. Ćwiczenia raz ciężej, raz lżej mi się wykonuje, w zależności od tego czy jestem zmęczona. Niemniej lubię ćwiczyć i lubię ten stan zmęczenia po ich zakończeniu.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
gosian | Post #8 Ocena: 0 2018-06-06 12:59:07 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Ewa, czy to aby nie za dużo 2.5 kg w 1 tydzień? ? Z tego co wiem to chyba bezpiecznie jest chudnąć 1-1.5 kg na tydzień.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|
EFKAKONEFKA33 | Post #9 Ocena: 0 2018-06-06 13:03:23 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2018-06-06 12:59:07, gosian napisał(a): Ewa, czy to aby nie za dużo 2.5 kg w 1 tydzień? ? Z tego co wiem to chyba bezpiecznie jest chudnąć 1-1.5 kg na tydzień. Wiem jakie są zalecenia. Tyle schudłam, jedząc regularnie co 2.5 h. Jem 6 posiłków dziennie. Dostarczam organizmowi wszystkie niezbędne składniki. Dietę mam rozpisaną na 8 tygodni. Pierwszy tydzień więcej się traci a potem organizm zwalnia. Zobaczymy jak później pójdzie. Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|
Twinkle | Post #10 Ocena: 0 2018-06-06 14:50:36 (7 lat temu) |
Z nami od: 18-12-2011 Skąd: Somerset |
Tak dziewczyny to prawda pierwszy tydzien nawet 3 kg mialam jak zaczynalam po dluzszej przerwie.
Ale ja nieraz schudne pol kilo nieraz 1,5 zalezy od tygodnia. Dalyscie czadu z tymi czwiczeniami,fajnie.Ada ile ty dziewczyno masz powera zeby jeszcze ciasto upiec ![]() Wracajac jeszcze do SW maja fajne przepisy na slodkie przekaski ktore mozna jesc bez ograniczen.Np sernik z serkow quark slodzika i zelatyny i galaretek. A ja dzis juz biegalam z samego rana i pieszo chodzilam odprowadzac dzieci do szkoly i w ogole mialam bardzo aktywny dzien i zjadlam fajny obiad moze bardzo prosty gotowana piers ziemniaczki i surowke z tarkowanej kapusty,marchewki i jablka. i litry wody.nie moge doczekac sie do poniedzialku do wazenia. Aha wlasnei kiedys mowiono mi ze najlepiej sie wazyc rano przed jakimkolwiek posilkiem ![]() lake...
|