Str 132 z 367 |
odpowiedz | nowy temat | Regulamin |
karjo1 |
Post #1 Ocena: 0 2018-05-03 18:48:48 (7 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Albo nastapila reakcja po wielokrotnym kontakcie.
Po chlorowanych basenach z reguly mamy obolale oczy przez pare godzin, nawet mlodziez to dopada.
Chyba jedynym rozwiazaniem sa dobre okularki.
A mnie intryguje jedno w calym topiku. Jak dajecie rade czasowo z takim dosc duzym zaangazowaniem w cwiczenia?
Bo z jednej strony, zeby sie chcialo, jak nie chce; z drugiej jak mam przyjemnosc komunikacja miejska miedzy praca, zajeciami mlodziezy, ogarnianiem domu i zwierzow, to raptem wieczorem pozostaje cwiczyc krzeslo wygodnego siedzenia ![:] :]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) .
|

|
 |
|
|
EFKAKONEFKA33 |
Post #2 Ocena: 0 2018-05-03 19:27:51 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat:
2018-05-03 18:48:48, karjo1 napisał(a):
A mnie intryguje jedno w calym topiku. Jak dajecie rade czasowo z takim dosc duzym zaangazowaniem w cwiczenia?
Bo z jednej strony, zeby sie chcialo, jak nie chce; z drugiej jak mam przyjemnosc komunikacja miejska miedzy praca, zajeciami mlodziezy, ogarnianiem domu i zwierzow, to raptem wieczorem pozostaje cwiczyc krzeslo wygodnego siedzenia ![:] :]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif ) .
Ja nie mam dzieci. Mnie jest łatwiej się zorganizować. Swego czasu jak miałam dwie prace to zmuszałam się do ćwiczeń po powrocie z pracy. Wtedy z marszu, od razu jak weszłam do domu, bo wiedziałam, że jak usiądę to kaplica. Ewentualnie próbowałam się zmusić do wcześniejszego wstawania, ale wtedy wieczorem zamiatałam nosem po posadzce.
Ogólnie ćwiczyć wolę z rana niż wieczorem, bo daje mi do większy zastrzyk energii do dalszych wyzwań w ciągu dnia. Wieczorem czasem, po pracy i wszystkich atrakcjach dnia codziennego większy mam problem z mobilizacją. Ja ćwiczę dziennie około 50 min do 90 min. ( W zależności od dnia i sił )
A tu kilka słów z artykułu:
Kiedy ćwiczyc ?
Najlepszą porą na ćwiczenia dla osób odchudzających się jest poranek. Rano metabolizm jest dość mocno pobudzony, dzięki czemu chroni organizm przed magazynowaniem zbędnego tłuszczyku i stymuluje go do szybszego spalania kalorii. W związku z tym ćwicząc rano, jeszcze bardziej pobudza się metabolizm, który działa na "turbodoładowaniu". W efekcie proces przemiany materii zostaje znacznie przyspieszony nie tylko w trakcie treningu, lecz także na kilka dobrych godzin po zakończeniu wysiłku, co pozwala na spalenie większej ilości kalorii w ciągu dnia. Ponadto w trakcie ćwiczeń zostają uwolnione endorfiny, które pobudzają bardziej niż filiżanka kawy i poprawiają nastrój.
Na ścianie jej sypialni widać krzyż lecz ona i tak skończy potępiona, bowiem jakiś zniewalający obraz nocą zapłonął w jej myślach i pomiędzy jej udami złamany bólem człowiek.
|

|
 |
|
Melanija |
Post #3 Ocena: 0 2018-05-03 20:02:47 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Ja to mam mnostwo czasu, za to mniej checi, ogllnie dzien jak co dziej, zakupy, sprzatanie, gotowanie, dlatego dziekuje tu wszystkim, ze w ogole ruszyli SKALE. Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.
|

|
 |
|
Turefu |
Post #4 Ocena: 0 2018-05-03 20:06:56 (7 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2013 Skąd: York |
33 dni wykonany. Gonie ostatkiem sil i juz odwalam cale cwiczenia, zeby miec je z glowy. Juz mi niewiele zostalo do finiszu.
|

|

|
|
Adacymru |
Post #5 Ocena: 0 2018-05-03 20:27:48 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Turefu-pelen podziw za motywacje,
Ja sie smieje,ze ja nie wiem jak ja prace pogodze z moim kalendarzem zajec jak przyjdzie czas wrocic.
Ja narazie mam na recepte poprawienie swojej kondycji.
Ada
|

|
 |
|
|
karjo1 |
Post #6 Ocena: 0 2018-05-03 20:40:13 (7 lat temu) |
Ada, tez tak chce  .
Podrzuc namiary na swojego lekarza, prosze.
Turefu, Polowek podszedl do cwiczen, ale narzekal na kregoslup i odpuscil. Takie subiektywne wrazenie, czy faktycznie dosc mocno 'daja' po plecach?
|

|
 |
|
gosian |
Post #7 Ocena: 0 2018-05-03 21:43:43 (7 lat temu) |
Z nami od: 06-09-2007 Skąd: z domku.... |
Tez duzo czytalam ,że nie wszyscy moga robic te cwiczenia,wlasnie ze wzgledu na bol krzyza.
Ja muszę sie od nowa zmobilizowac,bo przez chorobe zaniedbalam totalnie. Zeby mi sie chcialo,tak jak mi sie nie chce bylo by super... Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.
|

|

|
|
Adacymru |
Post #8 Ocena: 0 2018-05-03 22:24:58 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Podam ci namiary na lekarza karjo, ale musisz przejac czesc bolaczek ode mnie...
Ja dzisiaj pokonalam maszyne na silowni i po przejsciu programu (pomimo kilku mysli o zakonczeniu tortur) przeszlam jeszcze 1/3 programu od nowa. Tradycyjnie basen, dzisiaj 22 dlugosci- aplikacja podaje mi ze 22 dlugosci basenu mieszanymi stylami w ciagu 30 min spala 600 kalorii ![:-] :-]](modules/Forum/images/smiles/lol.gif )
Na maszynie spalilam 400 kalorii, nie licze spalonych pozniej przy rozciaganiu miesni po cwiczeniach, ale poswiecilam 15 minut na to, bo mnie trenerka na silowni upomniala, ze robie sobie wilcza przysluge nie rozciagajac miesni po cwiczeniach.
Ada
|

|
 |
|
littleflower |
Post #9 Ocena: 0 2018-05-04 11:05:09 (7 lat temu) |
Z nami od: 15-07-2008 Skąd: birmingham |
ja moge tylko w weekend lub zaraz po pracy isc na silownie
Jak dobrze sie zaplanuje to jakosc wkrece czas na cwiczenia - np podczas cwiczen na biezni wlaczam na you tube materialy do powtorki na egzamin I mam 2-1 studia I gimnastyka "Take a chance because you never know how absolutely perfect something could turn out to be."
|

|

|
|
karjo1 |
Post #10 Ocena: 0 2018-05-04 11:07:19 (7 lat temu) |
A idz z bolaczkami, bo w rewanzu podrzuce nastoletnia mlodziez do ogarniecia  .
Natomiast recepty zazdraszczam.
|

|
 |
|