MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czytajcie składniki

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 2 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2012-04-30 16:46:56 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2012-04-30 16:00:08, wildesfan napisał(a):
Potem widac grubasków w McD z kupa zarcia i do tego diet coke...

Też mnie to bawi.

W mc donalds jest ten problem że niewielka ilość zawiera poza kaloriami widocznym, czyli mięso, majonez itp
Jest jeszcze tłuszcz i. Dużo cukru i bulce i w mięsie.

I tu jest problem, bo objetosciowo odczuwamy jeszcze głód, a sytość dotrze do mózgu za około 10-15 minut.
Czyli za późno,
Opóźniony zapłon, jest też powodem że kupują nie jeden zestaw tylko dwa.

Dają tyle kalorii co potrzeba robotnikowi w przemyśle ciężkim, a ruszają się tyle co nic.
No i gubi monotonne jedzenie.
Urozmaicenie do innego zestawu się nie liczy.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

niebieskieucho

Post #2 Ocena: 0

2012-04-30 21:13:17 (13 lat temu)

niebieskieucho

Mężczyzna

Z nami od: 24-11-2008

Cytat:

2012-04-30 12:48:56, zaczarowany_pantofelek napisał(a):
Cukru u mnie schodzi ok kg nakilka miesiecy, ale napojow ze slodzikami niestety wiecej, tez ubolewam, ale nalog silniejszy.

Ja natomiast niczego (kawa, herbata, kakao) nie slodze. Jedynymi napojami z zawartoscia cukru, które pijam to piwo i wina wytrawne. Jak kupilem kilo cukru dla gosci (którzy przewaznie tez nie slodza) w 2006 r. to jeszcze do dzis mi sie nie skonczyl.

--
Z kaktusów najbardziej lubię tequilę
Bierz sprawy w swoje ręce... i w nogi

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer Skype

Post #3 Ocena: 0

2012-04-30 21:24:01 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #4 Ocena: 0

2012-04-30 21:34:28 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Zawsze czytam opakowania, sprawdzam skladniki. Wole zjesc troche cukru niz uzywac slodzik. Wole maslo od margaryny. Jakis czas temu w restauracji zamowilismy coca cole. Kelner przyniosl trzy szklanki coli. Wkurzylam sie ile wlezie, bo cola okazala sie cola light. Nikt mnie o zdanie nie pytal, tylko postawil to G na stole. I jeszcze zdziwiony kelner zastanawial sie o co mi chodzi. Mialam ochote go w tylek kopnac. Pytal jeszcze skad ja wiedzialam, ze to light. Pacan.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2012-04-30 21:45:44 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

no też wyczuje słodzik i margaryne na kilometr, cole i dopalacze ze słodzikiem to nie muszę się napić, ja wyczuje jak butelkę otworzą i mi już niedobrze.

Wszędzie to wyczuje, bo się kiedyś załatwiłem nadmiarem.
nawet nie wiedziałem ze jest słodzik w napojach , piłem bardzo dużo bo było bardzo gorąco i wogóle nardzo wysokie obroty, po miesiącu najpierw żołądek, i mnie zaczeło na sam zapach odżucać, potem wątroba się powiększyła.
Wtedy załapałem że to G, ma coś co mi szkodzi i wtedy dopiero dowiedziałem się o tych syfaczach .
Kiedyś całą impreze piłem czystego łyskacza ;)))
bo była tylko "zdrowa" cola bleeeeeeeeeeeee
i ani dolać ani przepić i tym sposobem wychlałem całą butelkę bez popitki ;))))
hahahaha

A cukier... lubie, do kawy stosujemy ten ciemny ze względu na lekki aromat, biały to do herbaty albo do gotowania, no chyba ze zamiast cukry danie lepsze jest z miodem to miód.

I drogie panie, jak jadacie poza domem to do większości pokarmów, również mięsnych dodaje się cukier, bo polepsza smak mięsa, po prostu oszukuje nasze kubki smakowe.

To samo z wędlinami, poza solą peklową często dodwany jest do szprycowania cukier.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

maw2be

Post #6 Ocena: 0

2012-04-30 22:19:54 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

Niestety prawda jest taka że w dzisiejszych czasach nie da się zdrowo jeść. mówcie co chcecie ale nie ma możliwości jeść zdrowo. no chybaże ktoś mieszka na toootalnym zadupiu cywilizacyjnym, gdzieś w środkowej rosji. bo niestety dzisiejszy świat jest tak uprzemysłowiony że nie da się wyłączyć całej tej chemii z naszego jadłospisu. dlatego uważam że samym "zdrowym" jedzeniem nic się nie wskóra. do tego musi być odpowiedni tryb życia czyli ruch, sport, ćwiczenia jak również mało stresu. lecz znowu dzień codzienny dostarcza nam tyle adrenaliny że czasami to by na miesiąc starczyło. dlatego uważam iż ważne jest znaleźć balans pomiędzy tymi wszystkimi kwestiami aby nasze życie przybrało apetyczny smak :)

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-04-30 22:21:57 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

KaskaM

Post #8 Ocena: 0

2012-04-30 22:34:49 (13 lat temu)

KaskaM

Kobieta

Cytat:

2012-04-30 22:19:54, maw2be napisał(a):
Niestety prawda jest taka że w dzisiejszych czasach nie da się zdrowo jeść. mówcie co chcecie ale nie ma możliwości jeść zdrowo. no chybaże ktoś mieszka na toootalnym zadupiu cywilizacyjnym, gdzieś w środkowej rosji. bo niestety dzisiejszy świat jest tak uprzemysłowiony że nie da się wyłączyć całej tej chemii z naszego jadłospisu. dlatego uważam że samym "zdrowym" jedzeniem nic się nie wskóra. do tego musi być odpowiedni tryb życia czyli ruch, sport, ćwiczenia jak również mało stresu. lecz znowu dzień codzienny dostarcza nam tyle adrenaliny że czasami to by na miesiąc starczyło. dlatego uważam iż ważne jest znaleźć balans pomiędzy tymi wszystkimi kwestiami aby nasze życie przybrało apetyczny smak :)

oj tam oj tam-skoro wychodzi na to ze Zycie samo w sobie jest niezdrowe to po co zyc?lepiej sobie walnac w leb od razu:-]
a powaznie-sztuka polega na tym by jesli masz wybor i szanse zminimalizowania spozywanego G do minimum-to juz to jest jakis postep.
Skoro wychodzi na to ze zycie jest nie zdrowe i itak umre-to od jutra zaczynam palic 2 paki dziennie,codziennie 0,7 napoju wysokoprocentowego,sex wszedzie i z kazdym i to bez zabezpieczen...itd.Skoro i tak umre to co za roznica czy na zawal czy z powodu delirki,raka pluc czy AIDS:-]

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

KaskaM

Post #9 Ocena: 0

2012-04-30 22:40:24 (13 lat temu)

KaskaM

Kobieta

A teraz wam sie przyznam do czegos.Moje dziecko przez wiele lat wiedzialo o istnieniu coli czy pepsi ale nigdy jej nie pilo:)
w domu jest zakaz ktorego przestrzegamy.
Niedawno moje dziecie bylo na urodzinach kolezanki i jako ze nie wolno-wypila 2 szklanki/wiadomo zakazany owoc najlepiej smakuje:)/zoladek ja meczyl 2 dni-po czym sama stwierdzila ze nigdy wiecej:).

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

maw2be

Post #10 Ocena: 0

2012-04-30 22:42:43 (13 lat temu)

maw2be

Mężczyzna

Z nami od: 04-10-2006

Cytat:

2012-04-30 22:34:49, KaskaM napisał(a):
Cytat:

2012-04-30 22:19:54, maw2be napisał(a):

oj tam oj tam-skoro wychodzi na to ze Zycie samo w sobie jest niezdrowe to po co zyc?lepiej sobie walnac w leb od razu:-]
a powaznie-sztuka polega na tym by jesli masz wybor i szanse zminimalizowania spozywanego G do minimum-to juz to jest jakis postep.
Skoro wychodzi na to ze zycie jest nie zdrowe i itak umre-to od jutra zaczynam palic 2 paki dziennie,codziennie 0,7 napoju wysokoprocentowego,sex wszedzie i z kazdym i to bez zabezpieczen...itd.Skoro i tak umre to co za roznica czy na zawal czy z powodu delirki,raka pluc czy AIDS:-]

a ty jak zwykle ze skrajności w skrajność. czy ty kobieto nie potrafisz wyśrodkować sobie życia? trzeba znaleźć środek, najlepiej złoty pomiędzy tym co zdrowe, smaczne i przyjemne. Kasia ty na przykład starasz się zdrowo jeść, ale co z tego że potem siądziesz przed kompem i tak godzinami. zaraz zaczniesz tłumaczyć że w robocie masz ruch itp. ale masz też stres który niweluje pozytywne strony tego ruchu. a w domu to co? ty przed kompem, Ada przyjdzie i przed kompem całe popołudnie i wieczór. To że zdrowo jesz nic nie da. ja zjem to na co mam ochotę, chociaż zdrowe nie jest i pójdę na spacer z chłopakami. I ciekawe kto będzie zdrowszy?

EDIT: żeby nie było, Kasia cały czas przed kompem nie siedzi, powiedziałem tak aby zaznaczyć iż u Kasi spacery to coś co naprawdę ciężko przychodzi. w domu ma ruch w stylu "prace w domu" ale to nie to samo co spacery czy jakiś sport

[ Ostatnio edytowany przez: maw2be 30-04-2012 22:53 ]

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,