MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Odszkodowanie

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

Str 2 z 3

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Dwunasty

Post #1 Ocena: 0

2012-09-05 10:05:23 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Brokaciki każda komisja jest inna.
Beda pytać o wszystko co chcą. Jak wygląda Twoje życie, normalny dzień itd.
No i sprawy zdrowotne , czy boli? czy masz ograniczenia ruchowe, zwidy cokolwiek.
Jeśli to komisja powołana przez ubezpieczyciela to spodziewaj się magla:)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

brookaciki12

Post #2 Ocena: 0

2012-09-05 10:27:44 (13 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Z nami od: 26-07-2011

Cytat:

2012-09-05 10:05:23, Dwunasty napisał(a):
Brokaciki każda komisja jest inna.
Beda pytać o wszystko co chcą. Jak wygląda Twoje życie, normalny dzień itd.
No i sprawy zdrowotne , czy boli? czy masz ograniczenia ruchowe, zwidy cokolwiek.
Jeśli to komisja powołana przez ubezpieczyciela to spodziewaj się magla:)

no wlasnie to ze beda wypytywac to jasne, tylko bardziej sie boje ze beda sie czepiali tego ze przestalam sie leczyc <na co w sumie mam solidne argumenty> i ze skoro bedzie to komisja powolana przez ubezpieczyciela to moga do mnie podejsc zbyt subiektywnie, i jeszcze jedno czy moga/maja takie prawo mnie dotykac :-] ?? chodzi mi o miejsca w ktorych widac zmiany powypadkowe golym okiem np. w miejscach po zlamaniu kregoslupa, i jak ja mam sie ubrac zeby bylo dobrze ? "pod krawatem" czy bardziej na luzie? Kurcze wiem ze wszystko mi wyjasni prawnik, ale z nim bede sie widziala dopiero przed komisja, a wole juz teraz sie do niej przygotowac, strasznie sie stresuje bede miala komisje jedna po drugiej !
Czy skoro zyje tutaj jakies dokumenty warto ze soba zabrac ? ja tak to jakie ?
sory wielkie za tak banalne pytania ale kurcze za pierwszym razem jak wyplacali mi odszkodowanie nie mialam zadnej komisji, zastanawiam sie czy ma to sens tak latac stad do polski i spowrotem tracic czas, nerwy i pieniazki :-?:-?:-?

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #3 Ocena: 0

2012-09-05 10:35:50 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Czy ma sens to nie wiem, tzn nie wiem ile prawnik obiecał...bo na to trzeba wziąć dużą poprawkę.
Co do dotykania hmmm...to jakby nie było lekarze.
W UK miałem kilka komisji i obyło się bez czułości. Kazali coś tam robić ale nie dotykali:)
Generalnie to najprawdopodobniej każą ci się przejść, zrobić przysiad itp a później tylko pytania.. Wszystko oczywiscie zależy od tego co im prawnik nagadał...

Do góry stronyOffline

brookaciki12

Post #4 Ocena: 0

2012-09-05 10:43:11 (13 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Tak teraz wlasnie zmienilam prawnika, i wiesz on tez z odszkodowania bedzie mial jakis procent takze by sie nie bral jak by gra nie byla warta swieczki, jesli chodzi o obiecanki to nieokreslil sie w zaden sposob ile bedzie wstanie "wyciagnac" ale powiedzial ze prawdopodobnie sprawa trafi do sadu, tak czy siak, bo z moimi urazami wyplacili mi grosze, starsznie sie boje, tym bardziej ze zdaje sobie sprawe ze niewygladam na osobe chora, w moim przypadku powiedzenie, pozory myla, jest bardzo trafne. Zreszta kazdy chyba wie jakie sa skutki zlamania kregoslupa, bol jak cholera do konca zycia... ejjj tam co ma byc to bedzie, zeby chociaz za bilety mi sie zwrocilo to bedzie dobrze, bo kupujac z dnia na dzien tanie nie sa . Dziekuje ci bardzo, teraz nic tylko cwiczyc przysiady :-D

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #5 Ocena: 0

2012-09-05 10:47:41 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Jak to Twoje zdjęcie jest w avatarku to ja bym odszkodowania nie dał:))
Zdecydowanie na chorą i po wypadku nie wyglądasz. Możesz za to być przyczyną wypadków na drodze lub chorób serca hehehe

Do góry stronyOffline

brookaciki12

Post #6 Ocena: 0

2012-09-05 10:59:55 (13 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Cytat:

2012-09-05 10:47:41, Dwunasty napisał(a):
Jak to Twoje zdjęcie jest w avatarku to ja bym odszkodowania nie dał:))
Zdecydowanie na chorą i po wypadku nie wyglądasz. Możesz za to być przyczyną wypadków na drodze lub chorób serca hehehe

hehehe nie zawstydzaj mnie 12ty ;-)

nie zawsze z wierzchu widac wszystko, dlatego tez nie wiem jak mam sie ubrac, jestem skromna ale zdaje sobie sprawe, ze jak na mnie spojrza to sie beda zastanawiac co tutaj robie, kurcze tak bardzo sie boje :-W:-W
Mialam w Polsce pierwsza grupe, i bardzo sie boje ze sie przyczepia ze nie stawilam sie na komisji o przedluzenie, jednym slowem g...no z tego mialam i sobie olalam temat, bo nie widzialo mi sie krazyc miedzy Polska a Anglia.
Cos czuje ze beda po mnie jechac :-(:-(
Jeszcze w kazdej chwili moge zrezygnowac.

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #7 Ocena: 0

2012-09-05 11:11:23 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

E tam, nie ich sprawa Twoja renta, to zresztą możesz powiedzieć ze podróże na komisje Cie męczą itp..
Komisja jest o odszkodowanie za wypadek, a on zmienił Twoje życie.

Do góry stronyOffline

brookaciki12

Post #8 Ocena: 0

2012-09-05 11:45:03 (13 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Cytat:

2012-09-05 11:11:23, Dwunasty napisał(a):
E tam, nie ich sprawa Twoja renta, to zresztą możesz powiedzieć ze podróże na komisje Cie męczą itp..
Komisja jest o odszkodowanie za wypadek, a on zmienił Twoje życie.

Wiesz 12ty dzieki za zainteresowanie, niepowiem, ale jakos mnie uspokoiles, w zasadzie to nie mam czego sie bac! To ze sie nieleczylam to tylko dlatego ze mimo zlamanego kregoslupa musialam zapylac na dwa etety zeby dziecku do gara miec co wlazyc, bo o dziwo grupe mialam ale renty nie, a to ze akurat zdeydowalam sie na wyjazd olewajac Polski status osoby niepelnosprawnej to tylko dlatego zeby lepiej zyc, a nie dla wlasnego widzimisie! <darmowymi przejazdami komunikacji miejskiej dziecka nie nakarmie> bo pomocy w Polsce zadnej nie mialam.
Takze troszke sie podbudowalam ;-) i doszlam do wniosku ze teraz moge byc z siebie dumna, mimo ciaglych problemow ze zdrowiem, ale cos za cos.

Pozdrawiam i zycze miluskiego dzionka

Do góry stronyOffline

Dwunasty

Post #9 Ocena: 0

2012-09-05 11:57:06 (13 lat temu)

Dwunasty

Konto usunięte

Cytat:

2012-09-05 11:45:03, brookaciki12 napisał(a):
[
Takze troszke sie podbudowalam ;-) i doszlam do wniosku ze teraz moge byc z siebie dumna

I tak trzymaj, a jak dostaniesz dodatkowa kasę za wypadek to znaczy że komisja uznała że powinnaś. Kase bierz i z dzieciakami na wakacje.
A jak chcesz się pośmiać to zapraszam tutaj odzkodowanie?

Do góry stronyOffline

brookaciki12

Post #10 Ocena: 0

2012-09-05 12:00:03 (13 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Wlasnie napisalam kolezance co o tym mysle, ale fakt, oni maja rozne pomysly :-)

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,