MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Odszkodowanie

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

danencja

Post #1 Ocena: 0

2012-04-19 23:06:04 (13 lat temu)

danencja

Kobieta

Z nami od: 08-08-2008

witam!może znajdzie się ktoś kto mi podpowie cos na temat odszkodowan powypadkowych!a konkretnie;byłam na urlopie w Polsce i po upadku doznałam urazu reki!udałam sie na pogotowie i tam udzielono mi pomocy.Otrzymałam dwutygodniowe zwolnienie lekarskie!moje pytnie jest takie czy mogę po wizycie u mojego GP starać sie o jakies odszkodowanie?nie mam dodatkowego ubezpieczenia??czy ktoś może coś wie na ten temat???;-)

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2012-04-20 00:09:06 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Podstawowe pytanie, jak nie masz ubezpieczenia od nieszczesliwych wypadkow, to czyja wina byla, ze wypadek sie wydarzyl?

Wypadki choda po ludziach, moda na "ktos musi byc winny" (w domysle, ktos musi za to zaplacic) nie znaczy ze rzeczywiscie musi ktos inny niz osoba, ktora ulegla wypadkowi byc winna.
Ada

Do góry stronyOffline

danencja

Post #3 Ocena: 0

2012-04-20 09:52:34 (13 lat temu)

danencja

Kobieta

Z nami od: 08-08-2008

dzięki Ada za odpowiedz!no własnie nie mam żadnego ubezpieczenia od nieszczęśliwych wypadków w Anglii i chyba będę musiała nad tym pomysleć a wina za ten upadek jest oczywiscie moja poniewaz sie poprostu zamyslilam i tyle;-)

Do góry stronyOffline

anna69

Post #4 Ocena: 0

2012-04-20 11:47:00 (13 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

w uk nie ma takiego czegos jak odszkodowania z zusu w pl. Jesli nie mialas ubezpiecznie od wypadkow, a wypadek byl z twojej winy to poza darmowa opieka lekarska nic ci sie nie nalezy.

Do góry stronyOffline

KaskaM

Post #5 Ocena: 0

2012-04-20 12:03:23 (13 lat temu)

KaskaM

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

to ja sie podlacze-moze Ada ten problem ogarnie.

Otoz,obrobiono mi auto,skradziono mi z niego pare rzeczy/GPS,Ipod/policja sprawcow zatrzymala,moich rzeczy nie odzyskano.Bylam poinformowana przez policje ze sprawcy sa postawieni w stan oskarzenia za kradzieze z wlamaniem/kilka spraw powiazanych na terenie roznych hrabstw/i na tym sie skonczylo.Ja niczego nie odzyskalam,a na dodatek moje auto spadlo na wartosci bo sa po wlamie uszkodzenia.
Zupelnie nie mam pojecia co z tym fantem zrobic i gdzie dochodzic odszkodowania.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Richmond

Post #6 Ocena: 0

2012-04-20 17:35:00 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

1. Ubezpieczenie samochodu, w zaleznosci od tego czy polisa obejmuje rzeczy pozostawione w samochodzie, na jakich warunkach i do jakiej kwoty. Ale jest spora szansa, ze nie oplaca sie, bo wzrosnie Ci potem ubezp.

2. Ubezpieczenie mieszkania (zawartosci) jesli jest opcja rzeczy poza domem.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

KaskaM

Post #7 Ocena: 0

2012-04-20 18:15:24 (13 lat temu)

KaskaM

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

No to dupa.nie mam ani jdnego ani drugiego.
Zastanawiam sie jak to jest z tymi co ich zlapali i co oni za kare dostali.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

AlexDabek

Post #8 Ocena: 0

2012-06-05 09:21:00 (13 lat temu)

AlexDabek

Kobieta

Z nami od: 05-06-2012

Wyrok w sprawach karnych zalezy od wielu roznych czynnikow, wiek, poprzednia karalnosc, przyznanie sie do winny itp wiec pewnie najlepiej skontaktowac sie z policja (osoba ktora prowadzila postepowanie w tej sprawie) i zapytac. Jako ofiara przestepstwa masz prawo wiedziec (choc prawo karne to nie moja specjalnosci :)

Do góry stronyOffline

brookaciki12

Post #9 Ocena: 0

2012-09-04 15:00:41 (13 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Z nami od: 26-07-2011

Aby nie zakladac nowego tematu podepne sie tutaj, mam nadzieje ze znajdzie sie ktos kto bedzie sie orientowal jak wyglada komisja lekarska i rozwieje moje watpliwosci i obawy.

Moze po skrocie opisze o co mi chodzi: dzis dostalam wiadomosc od prawnika ze dnia 13.09 powolano komisje lekarska na ktora mam sie stawic (w zasadzie dwie komisje, ortopeda i neurolog), musze jechac specjalnie do polski. Dodam tylko ze komisja dotyczy odszkodowania, tzn. trzy lata temu mialam ciezki wypadek po ktorym wyplacono mi odszkodowanie jednak byla to <jak sie pozniej dowiedzialam> bardzo zanizona suma, wiec bedac na urlopie postanowilam to doprowadzic do konca, w razie koniecznosci, droga sadowa, i wlasnie przedemna komisja, czy ktos z Was wie jak ona przebiega? co moga mi tam robic? czy beda mnie wypytywac o jakies szczegoly?

Do góry stronyOffline

brookaciki12

Post #10 Ocena: 0

2012-09-05 10:00:21 (13 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Z nami od: 26-07-2011

podbijam temat z nadzieja ze jednak ktos sie znajdzie kto bedzie w stanie mi powiedziec jak to jest z ta komisja.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 3 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,