MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zaparcia u dziecka.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 3 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

anna69

Post #1 Ocena: 0

2012-03-29 15:55:51 (13 lat temu)

anna69

Kobieta

Z nami od: 06-08-2008

nie z tej bajki - moim zdaniej to wina tylko i wylacznie diety niestety. Jeli maly ma byc zdrowy musisz mu dostarczyc blonnik - ktorego w jego diecie nie ma prawie wogle.
Nie mam dzieci wiec nie wiem jak to przemycic tak zeby zjadl, ale sama mam od zawsze problemy z zaparciami, jesli nie odzywiam sie odpowiedni wystaczy 2 dni - to juz tydzien mam problem zeby sie zalatwic.
Zadna chemia nie uratuje brzuszka twojego synka, musisz mu zmienic diete.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jojomaster

Post #2 Ocena: 0

2012-03-29 15:58:50 (13 lat temu)

jojomaster

Kobieta

Z nami od: 18-07-2007

czopki generalnie sa do d***y ;) lactulose czy jakos tak nie dziala u nas wogole, jedynie co to ten movicol, ale uprzedzam, ze choc go malo to jest wstretny, czuc go w KAZDYM plynie i byc moze bedziesz miala problem z wcisnieciem dziecku. u nas na poczatku to byla tragedia, ale juz sie przyzwyczaila i ladnie pije

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2012-03-29 16:06:14 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kksiezniczka

Post #4 Ocena: 0

2012-03-29 16:18:51 (13 lat temu)

kksiezniczka

Kobieta

Z nami od: 22-12-2006

Ja tez mam takie jazdy z trzylatkiem-kupa raz na trzy dni. Próbowałam dawać do owsianki(bo inaczej nie zje) śliwki,jabłka,kiwi.Pije bardzo dużo wody i nic.
Spróbuje moze jeszcze kupoć ten syrop,ale juz zaczynam mysleć,ze musi chyba z tego wyrosnąć,bo na razie to taka jego uroda.
Aha i nie pije mleka,a je jogurty
...Wehikuł czasu to byłby cud...

Do góry stronyOnline

wildesfan

Post #5 Ocena: 0

2012-03-29 16:29:10 (13 lat temu)

wildesfan

Kobieta

Z nami od: 24-03-2010

Ja mialam problemy jako male dziecko- az do koniecznosci operacji. Najprawdopodobniej ze wzgledu na mleko i produkty mleczne.
Niestety nie wyroslam z tego az do dzisiaj. Najbardziej pomagala dieta jak dla niemowlaka-wszystko starte na papke. Trudno caly czas sie tak jednak odzywiac w moim wieku. No coz, widocznie taki los.

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #6 Ocena: 0

2012-03-29 16:31:04 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Zmiana diety w jego przypadku jst ciezka. Probowalam juz rozne cuda - nic nie dziala.
Moja mama przez ponad 40 lat miala dokladnie ten sam problem - od malego. Cale zycie byla na herbatkach ziolowych - inaczej byly problemy.
Przyjechala do UK i jakos dziwnie problem zniknal :-o. Nawet nie macie pojecia jaka to byla dla niej ulga - nawet w torebce zawsze nosila kilka torebek herbatek w razie wu.

U Igora wszystko sie zaczelo, odkad przestal pic mleko. A przestal bardzo pozno - jeszcze rok temu pil.
Mysle, ze najpierw musze wyprosic jakies badania u malego, a pozniej zobaczymy co dalej.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #7 Ocena: 0

2012-03-29 16:46:04 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #8 Ocena: 0

2012-03-29 16:57:33 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Ja znalazlam jeszcze takie kwiatki:

przyczyna zaparc u dzieci moze jeszcze byc:
- tlumienie agresji (o czym kompletnie nie mialam pojecia)
- brak ruchu - o czym kazdy wie, ale w przypadku malego chlopca to chyba niemozliwe
- alergie

ja bym dodawala do posilkow:
kurkume, imbir, mejaranek, tymianek, czosnek i cebule (wiem - mlody nie lubi cebuli, wiec ja rozgotuj do granic mozliwosci)
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #9 Ocena: 0

2012-03-29 17:02:21 (13 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Tlumienie agresji nie wchodzi w gre - on sie drze o wszystko i nie tlumi w sobie nic :-].
Skonczylismy etap "nie!", obecnie jest tupniecie, trzasniecie drzwiami i obrazenie sie na caly swiat ;-).
Brak ruchu nie w jego przypadku - on biega, a nie chodzi, wlazi wszedzie gdzie sie da, ostatnio nawet po drzewach ;-).

Alergii nie sprawdzalam... ciekawe czy zrobiliby testy pokarmowe, gdybym "ladnie poprosila" :-].

Przyprawy dodaje do wszystkiego - uwielbiam i czosnek i cebule. Poza tym nie wyobrazam sobie gotowania bez tego m.in co wymienilas. Gorzej tylko z tym, czy on to akurat je ;-).

Mowilam, ze robie spagetti? No to zjadl pare nitek makaronu i podziekowal. Na wspomnienie o sosie zrobil taka mine, jakbym chciala go otruc :-]. Za to starszy z kolega zjedli ze smakiem.

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 29-03-2012 17:04 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

kolezanka_szkla

Post #10 Ocena: 0

2012-03-29 17:04:26 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

Mnie kiedys lekarz powiedzial, ze "w tym kraju testy sprawdzajace alergie sa drogie" he he he Wole nie pisac co bylo pozniej...
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,