Str 3 z 7 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2015-06-23 16:07:50 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2015-06-23 16:15:12 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
karjo1 | Post #3 Ocena: 0 2015-06-23 16:48:33 (10 lat temu) |
Z nami od: 01-06-2008 |
Cytat: 2015-06-22 21:13:55, mancun napisał(a): Cytat: 2015-06-22 14:47:23, 12miko12 napisał(a): bercia, od razu nie pomoże, organizm znowu musi się przyzwyczaić, ja wytrzymałam półtora roku z tym patykiem, a tylko dla tego że bardzo nie lubię chodzić do przychodni ![]() ![]() Jesli krosty to rzeczywiscie dzialanie implantu, to usuniecie go powinno pomoc od razu, bo implant przestaje dzialac natychnmiast po wyjeciu. Nie ma czegos takiego jak "przyzwyczajanie sie" organizmu. Cytat: 2015-06-23 14:47:58, mancun napisał(a): Cytat: 2015-06-23 13:40:51, karjo1 napisał(a): Znowu cos nowego ![]() Naprawde poziom hormonow nie zmienia sie w cyklu, implant uwalnia placebo? Stopniowe uwalnianie progestogenu powoduje zmiany jego poziomu w organizmie, wzrostu do ilosci o dzialaniu antykoncepcyjnym. Jesli taki poziom uznajemy za staly, normalny i niezmienny po wprowadzeniu, czy usunieciu implantu, to jego zastosowanie byloby bezcelowe, a ludzkosc wymarla dosc szybko. Ech, ta pozorna wszechwiedza ulotkowa ![]() SZANOWNA MODERACJA WIDZI OSTATNIE ZDANIE W POSCIE KARJO1? To tak a propos mojej rzekomej agresji i wysmiewania wspolforumowiczow. Czekam na reakcje Szanownej Moderacji zatem. Poziom hormonow WLASNYCH oczywiscie zmienia sie w cyklu, natomiast antykoncepcja hormonalna dodaje do tego extra dawke hormonow. Stala, aczkolwiek troche zmniejszajaca sie w czasie - jak w wiekszosci COCP, POP, depo, implantu i Mireny czy Jaydess albo zmienna - jak w przypadku trojfazowych COCP (np. Logynon). Co do szybkosci znikania progestagenu z organizmu po usunieciu implantu: Within 1 week of removing the Nexplanon implant, etonogestrel serum levels can no longer be detected. This means that there is the potential for a rapid return of the user’s pre-existing fertility, depending on her age at the time of removal. Clinical data show that 3 weeks after the contraceptive implant is removed, more than 90% of women begin to ovulate. A jak ktos chce bardziej specjalistycznie o poziomach hormonow przy implancie to tu i tu Kula w plot z ocena mojej wiedzy(znowu), legitymuje sie DFSRH oraz LoCSC i LoCIT. Wlasnie po 5 latach odnawiam te uprawnienia, wiec jestem baaaardzo na biezaco, a Ty? Zdanie, ktore tak urazilo, bylo z przymruzeniem oka, a zachowujesz sie jak rozpuszczona nastolatka, ktorej pierwszy raz ktos zabral lokowke i foch ![]() Podkreslilam blad w wypowiedzi, gdzie usuniecie implantu powoduje natychmiastowe (wg SJP 'w tej samej chwili, bezzwłocznie, momentalnie') zmiany. W drugim cytacie okazuje sie, ze jednak nie 'od razu'. Poza tym nawet niewielka zmiana poziomu hormonow moze dac znaczne skutki uboczne, niekoniecznie ustepujace 'od razu' po wyjeciu implantu, o czym zreszta informuje producent. Cala reszta, to bicie piany i proba demonstracji sily, wiedzy czysto teoretycznej, kursowej, ulotkowej, czego juz sie troche naogladalam. Efekt dosc nieprofesjonalny i nie smialabym sie przyznac (z takim nastawieniem do innych opinii i osob) do pracy w opiece zdrowotnej/pracy w obsludze klienta. [ Ostatnio edytowany przez: karjo1 23-06-2015 16:50 ] |
Post #4 Ocena: 0 2015-06-23 18:03:42 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #5 Ocena: 0 2015-06-23 18:11:41 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2015-06-23 18:22:53 (10 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
karjo1 | Post #7 Ocena: 0 2015-06-23 19:30:06 (10 lat temu) |
Jestes pewien, ze tak zle z poziomem dyskusji, przeciez to caly urok hormonow i burz
![]() |
Melanija | Post #8 Ocena: 0 2018-03-29 20:16:41 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Odgrzewam,
Mialam tego Implanta kiedys I wywalilam po roku, po czym wrocilam do swoich combined tapsow ... ta sielanka trwala do czasu, az ktos zwrocil uwage na moja date urodzenia w systemie. Okazalo sie ze bralam moje kochane combined pile o 7 lat za dlugo ![]() Biore 5 mies. te tabletki I widze, ze dolega mi dokladnie to samo co mialam z implantem - problemy skorne, masowe wypadane wlosow, lapanie zbednych kg. Co ja mam teraz robic? dostalam w przychodni propozycje wkladki bez hormonu, wkladki z hormonem, IMPLANTU (nie dziekuje) I zastrzyki - kluc sie nie mam zamiaru! Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.
|
karjo1 | Post #9 Ocena: 0 2018-03-29 20:28:36 (7 lat temu) |
Napisze cos niepopularnego, z tego zestawu wybralabym wkladke (bez hormonow). Duza skutecznosc, wygoda, nie obciaza watroby.
Jedno ale, musi byc dobrze zalozona. Spotkalam sie z roznymi reakcjami, czasem dyskomfortem, sama korzystam tylko z uslugi zaufanej lekarki w Pl, bo jakos tutejsza usluga nie przypadla do gustu - zakladam, ze zbieg okolicznosci, tak sie zlozylo i juz. Plastry? |
Melanija | Post #10 Ocena: 0 2018-03-29 20:30:32 (7 lat temu) |
Konto usunięte |
Tu nie bylo opcji plastrow, ja sie w Pl. nie zamierzam leczyc, bo jestesmy tylko raz do roku.
Tez mi sie wydaje, ze toto bez hormonow, ale moja psychika strasznie reaguje na jakies cialo obce tam ... teges. ![]() Trzech nas w jednym ciele - Anioł, Diabeł i Ja.
|