MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Niepelnosprawni w polsce

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

jedrek

Post #1 Ocena: 0

2012-02-22 00:37:40 (13 lat temu)

jedrek

Mężczyzna

Z nami od: 02-11-2006

ObrazekBylem niedawno w Polsce z maly dzieckliem w Polsce i tak sobie pomyslalem o niepelnosprawnych. Jeast okazja- EURO zeby to zmienic. Zawstyydzic na forum Europy Polske, moze to cos pomoze. Moze wyslac jakies zdjecia do The Sun? Albo cos innego. Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: jedrek 22-02-2012 00:45 ]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jedrek

Post #2 Ocena: 0

2012-02-22 00:46:32 (13 lat temu)

jedrek

Mężczyzna

Z nami od: 02-11-2006

ObrazekObrazekObrazekProbuje wkleic swoje zdjecia, ale nie moge.

[ Ostatnio edytowany przez: jedrek 22-02-2012 00:49 ]

Do góry stronyOffline

MerryPoppins

Post #3 Ocena: 0

2012-02-22 04:55:00 (13 lat temu)

MerryPoppins

Kobieta

Z nami od: 15-02-2011

Obrazek
Obrazek
Obrazek

[ Ostatnio edytowany przez: MerryPoppins 22-02-2012 04:56 ]

Boże uchroń mnie przed fałszywymi przyjaciółmi, bo z wrogami sam sobie poradze... [url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2012-02-22 07:36:48 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

brookaciki12

Post #5 Ocena: 0

2012-02-22 09:39:20 (13 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Z nami od: 26-07-2011

niestety temat jest bardzo ciezki, i ja nie zastanawialam sie nad tym zbyt doglebnie dopuki mnie osobiscie nie dotknal ten problem,, w jednym dniu stracilam wszystko,, legitymacja ze stopniem niepolnosprawnosci moglam sobie tylek podetrzec bo nawet do autobusu nie moglam sie dostac kilkukrotnie o wlasnych silach i odjechal sprzed nosa, nie mowiac oczywiscie o barierach architektonicznych ktore nieumozliwiaja poruszania sie na wozku,, pomoc od panstwa zadna!! jedynie w przedszkolu zmiejszyli oplaty ze zwgledu na to ze z dnia na dzien zostalam bez niczego, ale co z tego jak dziecka do niego nie moglam zaprowadzic, na moje szczescie determinacja i niewyjasniony przypadek pozwolil mi stanac na nogi, lecz i tak musialam dluzszy czas korzystac z przyzadow ortopedycznych co w jakims stopniu ulartwilo poruszanie sie lecz nie dokonca bylo latwe... depresja straszna, gdyby nie rodzice wowczas zabraliby mi dziecko,

Do góry stronyOffline

roztocz

Post #6 Ocena: 0

2012-02-22 12:10:34 (13 lat temu)

roztocz

Mężczyzna

Z nami od: 23-05-2007

Troche sie poprawia w kwestji zatrudnienia niepelnosprawnych, slyszalem ostatnio w wiadomosciach ze jest przepis mowiacy ze zaklady pracy zatrudnaijace powyzej, chyba 50 osob, musza zatrudniac niepelnosprawnych a jesli tego nie robia, placa kary.
Tylko ze nawet ministerstwa tego nie robia - wola placic kary - bo przeciez to i tak z podatkow (!)
Praca - to bardzo prymitywny sposob spedzania czasu.

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2012-02-22 15:57:02 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2012-02-22 16:10:35 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

brookaciki12

Post #9 Ocena: 0

2012-02-22 16:21:12 (13 lat temu)

brookaciki12

Kobieta

Z nami od: 26-07-2011

niestety masz racje, w polsce pracowalam jako osoba niepelnosprawna (stopien znaczny) tylko i wylacznie dlatego ze poszlam do PEFRONu i zostalam objeta specjalnym programem, dostalam trenera pracy ktory towarzyszyl mi w pierwszych dniach pracy, (pragne zaznaczyc ze wowczas do tego programu w moim miescie wybrano 10 osob, i co rok wprowadzaja nowy) gdy przychodzilam do PEFRONu widywalam bardzo duzo pan i panow ktorzy przychodzili tam codziennie by na jakis kurs sie chociaz zalapac
. sama trenerka mi przyznala ze pracodawcy szukaja osob mlodych, z odpowiednia aparycja i najlepiej z 1sza grupa ale calkowicie zdolnych do pracy,,
w kazdym razie cieszylam sie ze prace mam, ale wszystko zakonczylo sie w inspekcji pracy, po 8 miesiacach postanowilam przerwac zmowe milczenia i opowiedziec trenerce jak na prawde bylo... (wiadomo musialam sie zgodzic na wszystko bo praca byla potrzebna, jako mloda wdowa z dzieckiem nie moglam sobie pozwolic na wybrzydzanie) placa umowna (do reki) 1000 zl/m na umowie mialam 2100 zl, z czego 70% wszystkich kosztow zatrudnienia PEFRON zwracal pracodawcy,, mi zabrali wszystkie swiadczenia bo zarabialam za duzo ooooooo

zazwyczaj nie pisze o sobie, ale ten temat mnie bardzo drazni,,, az sie plakac chcce

jeszcze jedne jesli chodzi o swiadczenia to opieka sie bardzo popisala, (nigdy wczesniej nic od nich "nie chcialam" o oni w momencie gdy stracilam prace przez wypadek, nie tylko w sumie prace ale wszystko :-W przyznali mi lacznie 520zl/m na leki, pomoce ortopedyczne, wyzywienie, itp, ogolnie na zycie,,,oczywiscie nie chcialam od nich tylko kasy, pytalam rowniez o zywnosc badz cos w tym stylu, jeszcze potrafili powiedziec (gdzie nawet mowy o chodzeniu nie bylo) zebym poszla do banku zywnosci, poczekala na koniec kolejki i spytala sie czy im cos nie zostalo :-o:-o:-o bo oni nie moga juz mnie na liste wcisnac :-W

[ Ostatnio edytowany przez: brookaciki12 22-02-2012 16:28 ]

Do góry stronyOffline

AndrzejW

Post #10 Ocena: 0

2012-02-22 16:38:54 (13 lat temu)

AndrzejW

Mężczyzna

Z nami od: 04-04-2007

Cytat:

2012-02-22 12:10:34, roztocz napisał(a):
Troche sie poprawia w kwestji zatrudnienia niepelnosprawnych, slyszalem ostatnio w wiadomosciach ze jest przepis mowiacy ze zaklady pracy zatrudnaijace powyzej, chyba 50 osob, musza zatrudniac niepelnosprawnych a jesli tego nie robia, placa kary.
Tylko ze nawet ministerstwa tego nie robia - wola placic kary - bo przeciez to i tak z podatkow (!)

Zawsze tak bylo. Tylko nie nazywa to sie kara a podatek na rzecz niepelnosprawnych, z którego jest sie zwolnionym gdy zatrudnia sie takowych.

Wiec to, ze nikt nie zatrudnia nie jest niczym dziwnym. To nie jest łamanie prawa tylko wybór procodawcy. Zreszta koszt jest znikomy.

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,