MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Szczepionki

« poprzednia strona

Strona 26 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

Str 26 z 26

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

karjo1

Post #1 Ocena: 0

2019-06-27 17:27:45 (6 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Nudne bicie piany i powtarzanie argumentow, ktore juz padly w kilku watkach.
Proponuje cofnac sie i przeczytac ten watek, czy inne dotyczace szczepien HPV, porownac z ,nadziejami' z artykulu i wyciagnac wnioski.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2019-06-27 17:51:32 (6 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #3 Ocena: 0

2019-06-27 18:10:26 (6 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Dlatego wspomnialam, ze dla niektorych jest to dobre, wygodne rozwiazanie.
Bo nowotwor moze sie trafic niezaleznie od szczepienia, jabys nie doczytal.
Bo szczepienie nie jest obojetne dla organizmu.
Truizmem byloby odwrocenie pytania, co powiesz dziecku z powiklaniami poszczepiennymi, ktoremu sie przytrafi choroba nowotworowa?

Do góry stronyOffline

gosian

Post #4 Ocena: 0

2019-06-27 20:59:14 (6 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Cytat:

2019-06-27 13:44:15, malben1 napisał(a):
dawno? a jak pozostale 249 sie czuje?

Nie wiem jak reszta dziewczyn na dzień dzisiejszy się czuje. Wiem że kilka dzień po nie przyszło do szkoly z powodu omdlen i złego samopoczucia. Było to 3-4 lata temu.

Okazje, jeżeli ten tekst był do mnie "Gdyby coś było źle, panna by się pochwaliła" to ani dla ciebie nie jestem panna i do chwalenia chorobą daleko mi jest. Zachowaj zbędny komentarz dla siebie.

Wirusów wywolujacych raka szyjki macicy jest chyba około 200 w szczepionce są null4 najczęstsze. Mimo tego dla mnie to nie jest wystarczająca ochrona żeby narażać dziecko na skutki uboczne. Do wszystkiego trzeba podejść z głową i bez zbędnych emocji. To jest moje zdanie i decyzja podjęta razem z córką. Mam nadzieję że słuszna.
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2019-06-27 21:45:07 (6 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ZosiaS

Post #6 Ocena: 0

2019-06-28 10:35:31 (6 lat temu)

ZosiaS

Konto usunięte

Fragment wywiadu z Doktorem Pawłem Jaroszem:

Groźne szczepionki

Media zwykle stoją po stronie lekarzy i publicznych instytucji zdrowotnych promujących szczepienia, jak Sanepid. Ale nawet na dużych portalach można znaleźć informacje o odmiennym charakterze. Na stronie medonet.pl przeczytałam wywiad ze współzałożycielką Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Wiedzy o Szczepieniach "STOP NOP" zatytułowany: "Groźniejsza grypa czy szczepionka?". Ma pan takie wątpliwości?

- Nie. Szczepionki to najlepiej przebadane i najbezpieczniejsze preparaty stosowane w medycynie, chociaż zdarzają się po nich NOP-y (niepożądane odczyny poszczepienne). Problem polega na tym, że organizacje typu "STOP NOP" nieprawidłowo łączą fakty: zaliczają do NOP-ów sytuacje, które nimi nie są. Idealnym przykładem jest autyzm. Jego początkowe objawy zbiegają się w czasie z terminem jednego ze szczepień. Dla osoby, która nie jest lekarzem, powiązanie wydaje się proste - dziecko dostało zastrzyk, niedługo potem stwierdzono chorobę. Tymczasem między tymi faktami nie ma związku.

- Szczepionki są jednym z największych osiągnięć medycyny. Pomogły wyeliminować wiele chorób zakaźnych, jak czarna ospa czy polio, które prowadziły do inwalidztwa, a nawet śmierci. Jak wszystkie farmaceutyki miewają działania niepożądane, jednak są one rzadkie i łagodne (podwyższona temperatura, zaczerwienienie i obrzęk w miejscu wkłucia). Nie można ich porównać do korzyści, które odnosimy z ochrony. Grypa, zwłaszcza u osób starszych i dzieci, może prowadzić do powikłań: zapalenia płuc, mięśnia sercowego i opon mózgowych.

Ze strony sekretyzdrowia.org dowiedziałam się, że przed szczepionką przeciwko HPV, czyli wirusowi brodawczaka ludzkiego, który wywołuje raka szyjki macicy, ostrzega nawet amerykańskie stowarzyszenie pediatrów (American College of Pediatricians), bo może wywoływać przedwczesną menopauzę.

- Naukowcy, w przeciwieństwie do hochsztaplerów, nie uważają siebie za nieomylnych. Dlatego informują również o negatywnych skutkach preparatów, nawet jeśli zależność między nimi nie jest pewna. Artykuł opublikowany na acpeds.org stwierdza jedynie, że odnotowano pojedyncze przypadki przedwczesnej menopauzy u kobiet, które przyjęły szczepionkę. W artykule na stronie sekretyzdrowia.org wypowiada się lekarz, który odradza szczepienie. Z przykrością stwierdzam, że część specjalistów skręca w stronę "medycyny" alternatywnej, kierując się jedynie chęcią zysku. Szczepienie przeciw HPV jest ważne i potrzebne, bo zapobiega rozwojowi raka szyjki macicy, którego trudno wykryć na wczesnym etapie, gdy jest jeszcze uleczalny.

Całość można przeczytać tutaj: Medycyna i kłamstwa.
Jest napisane też o innych mitach, szeroko propagowanych w sieci.
Owszem nie ma miliona przypisów do badań naukowych, ale te można znaleźć jak się chce, a mnie w tym tekście najbardziej podoba się jego prostota.
Przeciętny Kowalski, nigdy nie przeczyta tych badań, a nawet jeśli, to ile z nich zrozumie? Przeczyta natomiast tekst celebrytki o szkodliwości czegoś tam i udostępni, a jakże...

[ Ostatnio edytowany przez: ZosiaS 28-06-2019 10:37 ]

Do góry stronyOffline

Post #7 Ocena: 0

2019-11-26 21:53:05 (5 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 26 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,