MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Szczepionki

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 20 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

Str 20 z 26

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

gosian

Post #1 Ocena: 0

2019-06-19 09:38:34 (6 lat temu)

gosian

Kobieta

Z nami od: 06-09-2007

Skoro jesteś przekonany że to po szczepieniu twoja sprawa.
Nawet ibuprom ma skutki uboczne. Chyba wszystko ma jakieś
Dożyliśmy takich czasów, w których ucisza się mądrych ludzi, żeby to co mówią nie obraziło głupców.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

cris82

Post #2 Ocena: 0

2019-06-19 09:49:14 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

Z nami od: 16-11-2014

przeciez wyraznie napisalem ze nie jestem tego pewnien ale zbieg okolicznosci moze dawac do myslenia nie uwazasz?
egzema to choroba cywilizacyjna obecnie okolo 20% dzieci cierpi z jej powodu chemia w jedzeniu szczepienia latajace samoloty z opryskami ; )

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 19-06-2019 09:53 ]

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #3 Ocena: 0

2019-06-19 10:02:04 (6 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Co mnie w temacie szczepień solidnie zastanawia to fakt, ze żaden lekarz nigdy mi jednoznacznie nie odpowiedział na proste pytanie: czy szczepionki są bezpieczne?
Przecież jeśli są, to co za problem żeby to wprost powiedzieć? Ale skoro sami medycy nie sa w stanie tego potwierdzić to czemu się potem dziwią, ze przeciętny Kowalski ma watpliwosci?
Ja szczepilam trochę wybiórczo. Nie podałam bodajże drugiej dawki pneumokoków i nie podałam MMR. Zbyt dużo nie rozwianych wątpliwości.
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

cris82

Post #4 Ocena: 0

2019-06-19 10:20:18 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

to jest troche tak jak z podrecznikami do edukacji w polskich szkolach z poczatkiem nowego roku sa potrzebne nowe ksiazki nowych autorow wybierane przez nauczycieli ktorzy zawsze maja na uwadze dobro dzieci i nie moga sie mylic

Do góry stronyOffline

jolantina

Post #5 Ocena: 0

2019-06-19 10:54:14 (6 lat temu)

jolantina

Kobieta

Z nami od: 17-11-2008

warto sie zastanowic po przeczytaniu pytania do lekarza
Diabla oszukac nie grzech

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2019-06-19 16:41:32 (6 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

https://www.bbc.co.uk/news/health-48512923 - na czasie o zmniejszonym zaufaniu do szczepionek- mozna sprawdzic jakie zaufanie w roznych krajach maja.
Ada

Do góry stronyOffline

cris82

Post #7 Ocena: 0

2019-06-19 18:03:04 (6 lat temu)

cris82

Mężczyzna

"Most people in lower-income areas agreed vaccines were safe. The highest number was in South Asia, where 95% of people agreed, followed by Eastern Africa, where the figure was 92%."

nasuwa sie kilka wnioskow moze to jest tak ze kraj mniej cywilizowany gdzie nie ma dostepu do szerokiej wiedzy i informacji w takim zakresie jak europie nie zadaje pytan
inna opcja to mozliwy strach przed epidemiami ktore moga tam czesciej wystepowac

pamietam jaka byla afera w 2014 kiedy walczyli z ebola w afryce ktos moglby wtedy pomyslec ze wirus rozleje sie na caly swiat
i to jak szybko poradzono sobie z jedym z najbardziej smiertelnych wirusow a u nas co sie dzieje? mozna co chwile czytac ns gw

"to juz 50 zachorowan na odre PRZYPADEK SMIERTELNY TO JUZ TYLKO KWESTIA CZASU!"...

[ Ostatnio edytowany przez: cris82 19-06-2019 18:14 ]

Do góry stronyOffline

Maverick_foreve

Post #8 Ocena: 0

2019-06-19 18:57:33 (6 lat temu)

Maverick_forever1

Konto usunięte

Cytat:

2019-06-18 21:58:43, cris82 napisał(a):
ale ty piszesz glupoty czlowieku... rozumiem ze uratowali ci zycie lekarze ale nigdy nie miales sytuacji ze konsultowales u 2 lub 3 innych lekarzy objawy choroby

ty masz wielki problem w innym watku z propagowaniem homoseksualizmu w szkole to po cholere wysylasz dzieci do szkoly? co z toba ? zaszyj sie w jaskini i bedziesz szczesliwy skoro wiesz lepiej jak wychowac swoje dziecko
nie wszystko jest czarne i biale np homoseksualizm kilka dekad temu byl choroba bo lekarze tak twierdzili dzisiaj sa innego zdania ale moze przyjda czasy ze jeszcze zmienia zdanie

Udałem się do specjalisty i dlatego żyję. Jest takie przysłowie "Czas to pieniądz", ale w moim przypadku rok temu , to było " Czas to życie" .

Jeżeli chodzi o propagowanie homoseksualizmu na forum MW , to pomyliłeś mnie z innym forumowiczem , bo ja nie propaguję ruchu LGBT. Mam żonę , wspaniałego syna i dla mnie to jest naturalne.

Ps. Wracając do tematu "szczepionek" , to jak sobie wyobrażacie świat bez szczepień na groźne choroby?

Opinia moderatora: Temat wyczyszczony z off topów.

Do góry stronyOffline

NightFury

Post #9 Ocena: 0

2019-06-20 09:27:49 (6 lat temu)

NightFury

Kobieta

Z nami od: 25-01-2012

Maverick, to nie zawsze jest kwestia braku zaufania do lekarzy czy odmawiania im kwalifikacji.
Ale jesli GP, położna, konsultant pediatrii i pielęgniarka w szpitalu nie odpowiadają na prosto postawione pytanie to chyba naturalna reakcja jest ze się człowiek zastanawia, prawda?
Wszystkich tych specjalistów pytałam wprost, bez przytaczania faktów, badań czy opinii, czy w ich mniemaniu szczepionki są bezpieczne. To jest prosta odpowiedz „tak” lub „nie”. Jeśli takie osoby zbywają człowieka i nie udzielają prostej odpowiedzi na proste pytanie to głupota by było bezrozumne szczepienie się na wszystko jak leci.
Przykładowo Prevenar 13, szczepionka przeciwko pneumokokom jest skuteczna tylko w 50-70% i chroni tylko przeciwko 13 z 90 szczepow tej bakterii. Jest sens podawać? Dla niektórych pewnie tak, ich wybór, dla mnie nie ma sensu.
Music leads me through my life

Do góry stronyOffline

ZosiaS

Post #10 Ocena: 0

2019-06-20 09:42:05 (6 lat temu)

ZosiaS

Konto usunięte

NightFury, rozumiem o co Ci chodzi, jednak to są pracownicy służby zdrowia i:
- też mogą mieć wątpliwości, być za/przeciw (prywatnie), ale nie wolno im wpływać na Twoją decyzję
- mają prawo obawiać się oskarżenia, że doradzili szczepienie lub zniechęcili do niego.
Taka ludzka natura, że szukamy winnych wszystkiego, bo ktoś przecież musi być winny, jeśli coś się wydarzy po szczepieniu lub na skutek zaniechania tegoż właśnie.
Wiesz o czym mówię.

Edycja:
Ogólnie zalecane jest - szczepić. Jeśli ktoś decyduje inaczej, ma do tego prawo.
Jednak czy można zrzucać odpowiedzialność za tę decyzję na kogoś z zewnątrz?

[ Ostatnio edytowany przez: ZosiaS 20-06-2019 09:49 ]

Do góry stronyOffline

Strona 20 z 26 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 19 | 20 | 21 ... 24 | 25 | 26 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,