|
|
---|---|
AGALON | Post #1 Ocena: 0 2012-02-16 15:52:38 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Co zrobic jesli nie zgadzam sie z wpisem lekarza rodzinnego, odnosnie stanu zdrowia mojego dziecka?
Lekarz wpisala iz syna ma astme, jednakze faktycznie jej nie ma.Mimo wyjasnien u lekarza,recepcji gp i proba kontaktu z nhs, nadal otrzymuje listy,ze dziecko ma sie stawiac na kontrole,poniewaz jest astmatykiem. W GP powiedziano mi,ze listy mam ignorowac.Dzis przyszedl kolejny list, w ktorym rowniez, jest podkreslone,ze brak obecnosci moze wyplynac na pozniejsze kontakty ze sluzba zdrowia.. Dzwonilam po raz kolejny do gp - ta sama odpowiedz - ignorowac, bo listy sa wysylane automatycznie do osob majacych astme.Poinformowano mnie rowniez,iz pojawil sie wpis,ze "matka dziecka nie akceptuje diagnozy". Do kogo sie zglosic,skoro po probie kontaktu z gp nie ma zadnego rezultatu, procz tego dodatkowego wpisu? Jak dzwonilam do nhs, to kazali w gp sprawe zalatwiac... Nie chcialabym aby pozniej syn mial jakiekolwiek problemy z dostaniem sie do lekarza,czy tez badz w sytuacji awaryjnej np. nie dostal odpowiedniego leku,poniewaz figuruje jako astamtyk. Jakies pomysly, sugestie ? |
Dwunasty | Post #2 Ocena: 0 2012-02-16 16:15:19 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
|
Post #3 Ocena: 0 2012-02-16 19:03:23 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Dwunasty | Post #4 Ocena: 0 2012-02-16 19:07:45 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2012-02-16 19:03:23, Iwonia28 napisał(a): Ja w takiej sytuacji bym zmienila chyba GP, nic innego mi nie przychodzi na mysl... Ale wpis zostanie i "pójdzie" za pacjentem do nowego GP |
Post #5 Ocena: 0 2012-02-16 19:37:16 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2012-02-16 19:48:39 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
rafal80 | Post #7 Ocena: 0 2012-02-16 19:50:06 (13 lat temu) |
Z nami od: 26-05-2009 Skąd: Londyn |
Cytat: 2012-02-16 15:52:38, AGALON napisał(a): brak obecnosci moze wyplynac na pozniejsze kontakty ze sluzba zdrowia To znaczy że NHS się obrazi czy co? I nie będzie chciał pomóc w potrzebie? Trochę to brzmi dziwnie..... Jedynym problemem wydaje się to, że dziecko mogłoby w przyszłości mieć podawane mniej skuteczne leki z powodu rzekomej astmy. Spytałbym się więc tak: "Czy ten nieprawidłowy wpis, który każecie mi teraz ignorować może mieć w przyszłości wpływ na sposób leczenia mojego dziecka?" PS. A z tą opieką społeczną to już inna sprawa, zależy w jakim tonie był napisany ten list. PS2. Dla świętego spokoju warto by mieć jakieś zaświadczenie, że było się u GP w sprawie tej "astmy". [ Ostatnio edytowany przez: rafal80 16-02-2012 20:02 ] |
Post #8 Ocena: 0 2012-02-16 20:09:03 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
AGALON | Post #9 Ocena: 0 2012-02-16 20:12:21 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Syn nie ma zadnych, jakichkolwiek objawow.Zadnych alergii - nic co mogloby dac chocby cien przypuszczenia,ze moze miec astme.
Ja zapytalam na jakiej podstawie astma zostala stwierdzona - ano na takiej,ze syn mial kaszel i lekarz,bez osluchania,bez zadnych testow stwierdzil,ze to astma, bo wielu ludzi w uk ja ma. Na pierwsze wezwanie,grzecznie sie stawilismy i wtedy wyjasnialam co i jak - byl inny lekarz,nizeli ten co rzekomo stwierdzil. Wg niego,wszystko bylo ok - zadnej astmy. Wlasnie,ze wzgledu na przyszlosc,chce uniknac jakichkolwiek problemow. Nie chce aby np.bedac w a&e czy w szpitalu w razie "wu" zajrza w medical history i nie beda mogli przeprowadzic wlasciwego leczenia ze wzgledu na ten wpis. Albo tlumaczyc co i jak, a po co i dlaczego.. Myslalam aby napisac list, lub prosic o usuniecie tego wpisu z medical history,ale zbytnio nie wiem od czego zaczac i gdzie uderzyc. Jestem gotowa zabrac dziecko do prywatnego specjalisty, jesli to bedzie konieczne lub pomocne w uniknieciu problemow na przyszlosc. Co do listu - zwykly list, jak np dostajesz z zaproszeniem na szczepienie. |
Adacymru | Post #10 Ocena: 0 2012-02-16 21:53:13 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Tutaj jest info jak zwrocic sie o korekte dokumentacji medycznej, ale z NHS Trust z innego rejonu. Moze jednak informacje na stronie beda pomocne.
Moze to jeszcze bedzie pomocne: How to complain Requesting amendments to health and social care records
Ada
|
|