Str 3 z 4 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2012-01-12 13:17:36 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Post #2 Ocena: 0 2012-01-12 13:20:28 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
jojomaster | Post #3 Ocena: 0 2012-01-12 15:03:08 (14 lat temu) |
Z nami od: 18-07-2007 Skąd: luton |
ta klientka byla najgorsza...
jeszcze do tego odkrylam w sobie cos strasznego, nie brzydza mnie takie filmiki, ale nie daj Boze zobacze czyjas chare albo rzygi takie ciagnace sie gdzies na chodniku... blee [ Ostatnio edytowany przez: jojomaster 12-01-2012 15:03 ] |
znowu-ciupek | Post #4 Ocena: 0 2012-01-12 15:07:31 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat: 2012-01-12 10:20:34, pmarcys1 napisał(a): To jak z ta legalizacja bedzie? Dbamy o zdrowie (obywateli) cpunow i kontrolujemy jakosc substancji na rynku?, czy wpuszczamy "krokodyla" a po nim nietoperza, mamauta i inne wynalazki domowych produkcji? Było juz chyba kiedyś jakieś Ufo co ludzie po tym padali jak muchy. Najgorsze jest jednak to że Taki idiota co by gówno z dupy rozrobił z wodą i w kable sobie załadował jest traktowany jak ten co sobie zajara dla fazy.Narkoman to narkoman a alkoholik-wiadomo normalny,swój bo za kołnierz nie wyleje. Niektórzy są na tyle ślepi że ten co chleje piwsko wiadrami to dla nich nie jest żul.Dopiero taki co wali Blue Whisky z kościotrupem. Za to ten co jara blanty jest dla nich takim samym ćpunem jak ten co zażywa jakieś krokodyle,kraqk ufo i kij wie co jeszcze. Daje głowę że jakby pewne sprawy były legalne to tylko degenerat sięgałby po takie gówno,tak samo jak tylko wykolejeniec wali dym. O takich tup tusiach nikt jakos już nie wspomina a gdzie by się w PL nie rozejrzeć to na pęczki ich |
Post #5 Ocena: 0 2012-01-12 15:16:26 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
znowu-ciupek | Post #6 Ocena: 0 2012-01-12 15:22:26 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 19-02-2010 Skąd: hove |
Cytat: 2012-01-12 13:17:36, leonka napisał(a): Ja uwazam ze jak ktos sam sie do takiego stanu sprowadzil - to sam powinien sobie pomoc... Nie udzielalabym rzadnej, szczegolnie finansowej pomocy osobom ktore nie sa gotowe na rehab i zerwanie z nalogiem... Co do tego to przyznaję Ci rację w 100%. Kupa szmalu rocznie idzie na pomoc narkomanom,ćpunom a wciąż na świecie nie brakuje dzieci które nie mają co jeść,w co się ubrać(nie wspomnę już o miejscach gdzie woda nadająca się do picia jest luksusem). Jeżeli miałbym jakąkolwiek mozliwość decydować czy leczyć jakiegoś narkomana albo pokrywać koszta operacji kogos kto chlaniem załatwił sobie wątrobę a wysłaniem paczki żywnościowej dla tych których po prostu nie stać na jedzenie to nie uratowaliby od dzisiaj ani jednego degenerata. P.S.troche się nie zrozumieliśmy Ja wogóle nie współczuje ludziom którzy sami zdecydowali się zniszczyć swoje życie/zdrowie. Legalizacji chciałbym nie dlatego żeby była podkładka żeby z moich czy Twoich podatków ich leczyć.Gdyby niektóre(powtarzam niektóre) środki o działaniu narkotycznym (alkohol sie też do takich zalicza jakby nie było) były sprzedawane oficjalnie to poza wpływami z tytułu podatku byłby jeszcze jeden plus.Były by to srodki odpowiadajace jakimś normom jak papierosy czy alkohol. Chciałbym kupujac sobie skręta w sklepie wiedzieć ze : podatek który ja płacę jako klient+ podatek jaki zapłaci sprzedawca mogą zostać przeznaczone np; na benefity dla biedniejjszych,na mieszkania socjalne dla tych których nie stać na wynajem prywatnie. Ja za to miałbym skręta z pewnego źródła,nie pryskanego [ Ostatnio edytowany przez: znowu-ciupek 12-01-2012 15:33 ] |
galadriel | Post #7 Ocena: 0 2012-01-12 15:53:34 (14 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Dragi są nielegalne, i dlatego taki syf będzie się pojawiał.
Tak na prawdę trafi do biedoty (prawnik, biznesmen, którego stać na lepszy towar tego świństwa przecież nie kupi). Czy jest mi żal uzależnionych, choćby na własne życzenie się w to wpakowali? Oczywiście. To tylko przypadek, że nie urodziłam się w jakichś Chinach, czy Kolumbii, albo w jakiejś patologicznej rodzinie, rynsztoku, slamsach, i że moje życie potoczyło się inaczej niż ich. "Efekt motyla"... Czy mogę czuć się "lepsza" od takich ludzi? Na jakiej podstawie? Jakoś palenia papierosów do dziś nie udało mi się rzucić... Na uzależnionych takie filmiki nie zrobią wrażenia. To przeraża nas, ewentualnie działa jako prewencja dla młodych, co dopiero chcą po coś sięgnąć. Narkoman ma inne sprawy na głowie. Jak zdobyć towar i się nagrzać. Konsekwencje go nie interesują. [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 12-01-2012 15:54 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
Post #8 Ocena: 0 2012-01-12 16:13:09 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
galadriel | Post #9 Ocena: 0 2012-01-12 16:47:07 (14 lat temu) |
Z nami od: 29-01-2009 Skąd: Lothlorien |
Nie bazuj tylko na własnych obserwacjach. Świat nie zawęża się tylko do rzeczywistości jaką znamy, w jakiej dorastaliśmy i jaka nas otacza. To, że wśród "normalnych" ludzi trafiają się narkomani, nie oznacza, że wśród uzależnionych, to większość.
Był tu kiedyś taki temat Czekając na sobotę. Film o realiach jakiejś polskiej wsi, gdzieś diabli wiedzą gdzie. Wschód, południe? Chyba każdy, kto to obejrzał był w totalnym szoku. Wsi łagodna, wsi spokojna...Program traktował o beznadziei i braku perspektyw ludzi stamtąd. Generalnie jedno wielkie kurewstwo, dyskoteka, dragi i alko. Oni są kowalem swojego losu? Hmm... Kowalem swojego losu jest jakaś proste, niewykształcone dziewczę porwane do niemieckiego burdelu? Już obojętne czy ze wsi polskiej, ukraińskiej, czy chińskiej. Albo nawet ktoś kto sam wybiera taką drogę, bo w sumie żadnej innej nikt nigdy mu nie pokazał, nie nauczył? A ten akurat światek, to mekka dla handlarzy. I tam się roi od uzależnionych. I nie, tam nie lądują dzieci z "dobrych" domów. Chyba, że jako klienci. Czasem też ćpuny, ale oni jak już napisałam wcześniej "krokodyli" nie kupią. Ich stać na "lepszy" (w sensie droższy) szajs. Kowalem swojego losu jest jakieś uzależnione w wieku 10 lat dziecko afgańskie, albo inne, z dworca Leningradzki? Nie, oni wszyscy mieli tego pecha, że są ulepieni z "gorszej" gliny... [ Ostatnio edytowany przez: galadriel 12-01-2012 16:51 ] Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy.
Ostatni Kontynent, Terry Pratchett
|
Post #10 Ocena: 0 2012-01-12 16:53:59 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|