MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

CAŁA prawda o angielskim leczeniu.....

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 16.2 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15.2 | 16.2 | ] - Skocz do strony

Str 16.2 z 17

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mala24

Post #1 Ocena: 0

2012-02-22 00:00:40 (13 lat temu)

mala24

Kobieta

Z nami od: 12-01-2009

Cytat:

2012-02-21 23:50:26, Adacymru napisał(a):
I zyjesz, i na dodatek, jeszcze dajesz rade sie zalogowac i pisac na forum...jakby to moj Jasiek pisal, to nazwalabym to meska grypa, bo jak ja z oslabienia upadlabym na ziemie, to po powrocie do domu, nic oprocz lozka nie byloby mnie w stanie zainteresowac, a jakby zainteresowalo, to znaczy ze nie jest ze mna zle. :-?
jesli zalogowanie sprawia az tyle cierpienia i trudnosci jak piszesz to fakt mam sie dobrze,zyje,klamie i mam 11 lat.Czasem nie warto nic pisac...

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2012-02-22 00:06:37 (13 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Cytat:

2012-02-22 00:00:40, mala24 napisał(a):
Cytat:

I zyjesz, i na dodatek, jeszcze dajesz rade sie zalogowac i pisac na forum...jakby to moj Jasiek pisal, to nazwalabym to meska grypa, bo jak ja z oslabienia upadlabym na ziemie, to po powrocie do domu, nic oprocz lozka nie byloby mnie w stanie zainteresowac, a jakby zainteresowalo, to znaczy ze nie jest ze mna zle. :-?
jesli zalogowanie sprawia az tyle cierpienia i trudnosci jak piszesz to fakt mam sie dobrze,zyje,klamie i mam 11 lat.Czasem nie warto nic pisac...

Wrecz przeciwnie, zadne cierpienie, widac wole zycia, widac jeszcze sa sily, nie jest tak zle....;-)

"zyje,klamie i mam 11 lat"- ja tego nie powiedzialam, ale jedno jest pewne... zyjesz, albo porozumiewamy sie z duchami....
Ada

Do góry stronyOffline

zorza123

Post #3 Ocena: 0

2012-02-22 00:06:48 (13 lat temu)

zorza123

Kobieta

Z nami od: 30-01-2011

Ja osobiście nigdy nie dotawałam antybiotyku dla dzieci przy każdej wizycie tylko przy zapaleniu płuc i oskrzeli ,w szpitalach kiedys było fatalnie w Polsce a teraz bez porownania nigdy tez nie dawałam pieniedzy ani nikt nie wołał żebym dała a zawsze bylo wszystko w szpitalu ok miłe pielegniarki i lekarze ,moja coreczka na drugi dzień po porodzie miała bradygardię nie wiem czy dobrze napisałam ale nie wiedzielismy czy przezyje i lekarka dzwoniła do Prokocimia bo nie wiedziała co robic , odebrał lekarz Anglik i powiedział jej że zawoła Polskiego kolege bo on sie dopiero uczy u nas w Polsce co to medycyna .Na szczęscie wszystko dobrze się skończyło i moja cora w tej chwili ma 12 lat i jest zdrowa jak rybka.

Do góry stronyOffline

mala24

Post #4 Ocena: 0

2012-02-22 00:14:52 (13 lat temu)

mala24

Kobieta

Z nami od: 12-01-2009

Cytat:

2012-02-22 00:06:37, Adacymru napisał(a):
Cytat:

2012-02-22 00:00:40, mala24 napisał(a):
Cytat:

Wrecz przeciwnie, zadne cierpienie, widac wole zycia, widac jeszcze sa sily, nie jest tak zle....;-)

"zyje,klamie i mam 11 lat"- ja tego nie powiedzialam, ale jedno jest pewne... zyjesz, albo porozumiewamy sie z duchami....
Wybacz Ada,zly dzien.

Do góry stronyOffline

Hafcia

Post #5 Ocena: 0

2012-03-04 21:56:02 (13 lat temu)

Hafcia

Kobieta

Z nami od: 28-01-2012

Moja koleżanka mieszkająca od wielu, wielu lat w GB mówi, że głównym problemem jest nieumiejętność dogadania się z lekarzem czyli bariera językowa. Potem idzie przyzwyczajenie, że na wszystko dostaje się antybiotyk, a na końcu fakt, że wszędzie się trafiają konowały. Tak jak już ktoś napisał, swój rozum trzeba mieć. Doświadczenie nauczyło mnie, że w Anglii 2 na 10 lekarzy to konowały. W Polsce 2 na 10 są w miarę kompetentni.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2012-03-25 16:13:52 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

SosMiVida

Post #7 Ocena: 0

2012-03-25 22:57:34 (13 lat temu)

SosMiVida

Kobieta

Z nami od: 31-01-2011

Moj mlodszy syn ostatnio zachorowal, nagle po dwoch dniach w zlobku obudzil sie z temperatura 39.5.Zadzwonilam do GP a on mi kaze telefon przykladac do jego ust zeby mogl uslyszec jak oddycha. po 3 minutach stwierdzil ze nic malemu nie jest. Na drugi dzien rano poszlam do swojego GP no i ona przepisala antybiotyk stierdzajac ze to angina. po 2 dawkach antybiotyku moj syn dostal biegunki, wymiotow, wysypki, nie chcial jesc ani pic wiec pojechalam na emergency. tam powiedzieli ze ma uczulenie na antybiotyk a tak w ogole to on nie potrzebuje antybiotyku tylko trzeba mu podawac paracetamol no i isc do GP. Poszlam wiec kolejny raz do GP a tam mi powiedziano ze to nie angina tylko grypa a wysypka to nie uczulenie na antybiotyk ale sprawa wirusowa. podawac paracetamol. po 3 dniach jedna wysypka zeszla a druga sie pojawila. jeszcze gorsza. wiec kolejny raz do GP a tam dalej ze to wirusowe ale ogolnie nic mu nie jest. tej samej nocy zlapal go taki kaszel ze sie dlawil i to juz bylo przegiecie. wsciekla nastepnego dnia poszlam ponownie i slysze : co by Pani chciala abysmy zrobili, to jest przeziebienie i trzeba przeczekac" tylko ze tym razem nie dalam sie zbyc, powiedzialam co chce stanowczo i powiedzialam ze jesli beda jakies komplikacje po ich leczeniu to skonczy sie to w sadzie a napewno zloze skarge.

Do góry stronyOffline

nuswosigrus

Post #8 Ocena: 0

2012-03-29 22:16:05 (13 lat temu)

nuswosigrus

Kobieta

Z nami od: 29-03-2012

mialam dokladnie taka sama sytuacje. byłam już u 3 lekarzy, infekcja ciągnie się u mnie od ponad dwócj tygodni i za każdym razem słyszę - paracetamol, dużo płynów, odpoczywać. dochodzi do tego fakt, że jestem studentką i za każdym razem wizyta w przychodni to dla mnie spory kawałek drogi i niezłe wykończenie przy chorobie. prosiłam, wręcz błagałam o antybiotyk, jednak nikt mi go nie chciał przepisać. czekam teraz na wizytę u lekarza w polsce (wracam jutro wieczorem) i jestem przekonana, że dostanę antybiotyk. i szczerze mówiąc jestem zadowolona - paracetamol nie leczy anginy... szczególnie, że często się ona u mnie objawia i często prowadzi do zapalenia ucha środkowego (które naprawde niesamowicie boli!)

Do góry stronyOffline

kolezanka_szkla

Post #9 Ocena: 0

2012-03-30 09:45:12 (13 lat temu)

kolezanka_szkla

Kobieta

Z nami od: 17-12-2010

SosMiVida wybacz, ale nie sprawdzilas dziecku gardla przed pojsciem do lekarza? Przeciez inaczej gardlo wyglada przy anginie, inaczej wyglada przy grypie. Nie dawajcie sie ludziska splawiac. Walczcie o swoje.
"Chuda krowa, to jeszcze nie sarenka"

Do góry stronyOffline

Van_Helsing

Post #10 Ocena: 0

2012-03-30 10:01:57 (13 lat temu)

Van_Helsing

Mężczyzna

Z nami od: 03-05-2007

Cytat:

2012-03-04 21:56:02, Hafcia napisał(a):
Moja koleżanka mieszkająca od wielu, wielu lat w GB mówi, że głównym problemem jest nieumiejętność dogadania się z lekarzem czyli bariera językowa. Potem idzie przyzwyczajenie, że na wszystko dostaje się antybiotyk, a na końcu fakt, że wszędzie się trafiają konowały. Tak jak już ktoś napisał, swój rozum trzeba mieć. Doświadczenie nauczyło mnie, że w Anglii 2 na 10 lekarzy to konowały. W Polsce 2 na 10 są w miarę kompetentni.

I pod tym sie podpsuje..

Tak jak w PL tak i w UK sa lepsze przychodnie i gorsze oraz lepsi lekarze i gorsi - nie ma na swiecie kraju gdzie wszedzie sa zajebisci - jak ktos mowi ze w PL to tacy dobrzy fachowcy - ze w ciazy do ginekologa co miesiac a tutaj nie to normalnie noz mi sie otwiera - noz ktorego jeszcze nie mam ale chyba zakupie czytajac takie brednie ... Oczywiscie w PL idzie sie do lekarza specjalisty - ale prywatnie !! ciekawe dlaczego ciezarne nie sa cala ciaze prowadzone przez sluzbe Panstwowa? bo jest z dupy - o ile takowa jest!! tutaj jak chcesz do gina tez idz prywatnie - no ale nie bo jak to mam placic?
Nastepne leczenia typu nowotwory - nie masz znajomosci - umierasz - proste jak robinie porannego stolca. Przyklad mojego ojca, ktory mial raka zoladka i pluca - gdyby nie znajomosci i $$$ to pewnie jeszcze czekalby w kolejce - o ile by doczekal... wiec jak ktos mi narzeka na sluzbe zdrowia w UK to boli... Porownanie sluzby zdrowia - panstwowej zaznaczam w obu krajach jest jak porownywanie Lexusa do Forda Ka...

Sam bylem u lekarza w UK sporo razy - nigdy ale to nigdy nie mialem problemow, ze mi na cos Paracetamol przepisal - kazda chorobe co mialem traktowali mnie na najlepszym poziomie.. zawsze mialem szybko skierowania badania - a tych przypadkow w sumie jak jestem w UK mialem kilka...
Zycie jest sztuka wyboru - sir Adam 12/05/12

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 16.2 z 17 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 15.2 | 16.2 | ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,