Cytat:
2013-05-06 13:38:34, nobody_1 napisał(a):
Jak nie niszczy, kiedy właśnie mam zniszczone? Co ciekawe sam stomatolog mi to powiedział już po wszystkich zabiegach wybielania zębów. Żel wybielający to kwas, jak to powiedział inny stomatolog i to normalne, że szkliwo jest zniszczone.
Dentyści wiele mówią, lecz zwykle tylko to, co pacjenci chcą usłyszeć.
Nie wiem o jakich żelkach mówisz w Polsce, ale żel Opalescence jest produkowany w Stanach, więc czy to w UK, czy w PL jego jakość jest taka sama.
Zeby wybielalam w UK.Tu lecze moje zeby ja i moja rodzina.
Moja siostrzenica dba o moje i calej rodziny(licznej) zeby.
Do stomatologa chodze co 6mies . Szkliwo nie masz popekane przez wybielanie ale zagryzanie,sciskanie przez sen. Zanim wybielalam,rowniez sama to zauwazylam.
Zel Pola Night produkowane jest w USA ale lekarze stomatolodzy nie uzywaja tego w Polsce.
Poza tym to nie jest kwas tylko zwykly tlenek wodoru .Kto Ci takich glupot naopowiadal?
Rezultat wybielania u kazdego bedzie inny. Duzy wplyw maja leki-antybiotyki zazywane w mlodosci. W czasie wybielania nie wolno spozywac wszelkich barwnikow typu-czerwone wino,barszcz,kawa,duze ilosci herbaty.
Ja pije kawe ale od razu myje zeby.
W czasie tych 2tyg ,gdy zeby sa wrazliwe moj lekarz zaleca uzywac pasty sensodyne czyli w nakladki dac troszke pasty i nalozyc na godzinke.
Chociaz popalam papierosy,pije wino i herbate to moje zeby sa snieznobiale.Z kolei moj maz nie pije,nie pali ale jego zeby juz wymagaja ponownego wybielenia.
[ Ostatnio edytowany przez: ewamik 06-05-2013 13:54 ]