MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wybielanie zebow.

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

Str 4 z 6

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

krakn

Post #1 Ocena: 0

2012-02-11 02:05:49 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

kwestia tego jak zmienia się kolor zębów, uzależnione jest z jednej strony od sposobu odżywiania.
kawosze, i pijący mocną herbatę szybciej "nabiorą" kolorów niż miłośnicy kwaśnych napojów owocowych.

Zależy ile jemy owoców i ryb, zamiast słodyczy i mięsa.

A o palaczach to już nie wspomnę bo wiadomo :>
widział ktoś białą wędzoną kiełbasę? :)

No i nawet woda, zależy czy jest lekko kwaśna, np tak jak mają wysoko w górach, czy mocno zasadowa zawierająca dużo wapnia.

Co i jak jesz, tak budujesz organizm, stąd też są różnice że jedni mają dłuższej białe zęby a inni krócej
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

E-mailStrona WWWNumer AIM

shadow01

Post #2 Ocena: 0

2013-05-06 10:36:45 (12 lat temu)

shadow01

Mężczyzna

Z nami od: 06-09-2010

skoro temat sie zamknal juz jakis czas temu a interesuje mnie wybielenie zebowwiec odkopie temat, moze ktos zna jakies produkty ktore sa w miare dobrej jakosci jako ze technika z roku na rok idzie do przodu ;) powstaly moze jakies nowosci i sa w sprzedazy?

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

ewamik

Post #3 Ocena: 0

2013-05-06 11:05:27 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Z nami od: 30-10-2007

W sklepie nic dobrego nie kupisz. Musisz udac sie do dentysty. Nie wybielalam 2lata juz ale wlasnie musimy z mezem kupic znowu zelki i "przespac sie" w nich kilka dni :)

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2013-05-06 13:15:17 (12 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #5 Ocena: 0

2013-05-06 13:31:14 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Wybielanie nie niszczy zebow ! Stomatolodzy sa zdania,ze nawet wzmacnia szkliwo. Dawniej gdy scierali szkliwo,to szkodzilo,teraz nie.
W Polsce zelki do wybielania nie sa dobrej jakosci. Moje kolezanki wszystkie po kolei powtornie wybielaly w UK.
Osobiscie polecam zelki Pola Night.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2013-05-06 13:38:34 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #7 Ocena: 0

2013-05-06 13:41:14 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Cytat:

2013-05-06 13:15:17, nobody_1 napisał(a):
Shadow01, całkiem niedawno wybielałem zęby żelem Opalescence. Za zrobienie formy + 6 strzykawek (20%) dentysta policzył sobie ponad 500 zł. Fakt, że te "foremki" na żel są idealnie spasowane z zębami, ale to i tak drogo.
Najlepiej kupić coś takiego:
1. http://allegro.pl/dystrybutor-opalescence-nakladki-termokurczliwe-i3211730434.html (choć tego nie testowałem)
2. http://allegro.pl/opalescence-pf-20-4-szt-wybielanie-zebow-i3220330903.html (4 strzykawki z żelem 20%)
Smarujesz na noc i idziesz z tym spać. Im więcej procentów, tym krócej trzymasz na zębach.
Żel jest o tyle lepszy od lamp, że działa łagodniej i wolniej na zęby. Lampą wybielasz raz, więc skutki mogą być obolałe. No i zdaje się, że koszt wybielania lampą jest całkiem spory.
Pamiętaj o najważniejszym! Wybielanie niszczy szkliwo! Ja zużyłem ok. 12 strzykawek łącznie w ciągu powiedzmy jednego roku i w silnym świetle widać popękane szkliwo na wszystkich zębach. Normalnie tego nie widać, trzeba sobie poświecić w zęby :-)

ps.
Dodam, że jak powiedziałem mojemu dentyście, że za 4 strzykawki płacę 60 zł, to się delikatnie zdziwił. Oczywiście żel oryginalny "Made In USA".
Także jak ktoś twierdzi, że w sklepie nic dobrego nie kupisz, to albo ma jakiś interes w robieniu Cię w balona, albo ma płytką wiedzę na temat aktualnej oferty wybielania zębów ;-)

A skoro jest na Allegro, to i na Ebay-u też się znajdzie, o proszę: http://www.ebay.co.uk/itm/20-OPALESCENCE-GEL-PF-TEETH-WHITENING-MINT-4-Syringes-/151040746410?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item232abae3aa

[ Ostatnio edytowany przez: <i>nobody_1</i> 06-05-2013 13:31 ]

Nie mam zadnego interesu i nie jestem zlosliwa. Zeby wybielam juz 6lat. Ja i moj maz. U mnie polowa rodziny ma wybielone zeby. Gdy mam watpliwosci,slucham moja siostrzenice,ktora pracuje tu w UK jako asystentka stomatologa przy Wimpole Street.
Mowiac o zakupie w sklepie mam na mysli nakladki na zeby.Wiem,ze sa takie w sprzedazy. Zanim wybielimy zeby,stan uzebienia musi sprawdzic stomatolg,ewentualnie wymienic plomby. Poza tym w zaleznosci od koloru szkliwa,dopasuje nam zel o odpowiednim stezeniu.
Za pierwszym razem powinno uzywac sie calosc czyli 10strzykawek.
Kazde odswiezenie wybielania,dziala jak 3dni wybielania za pierwszym razem .

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #8 Ocena: 0

2013-05-06 13:48:24 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Cytat:

2013-05-06 13:38:34, nobody_1 napisał(a):
Jak nie niszczy, kiedy właśnie mam zniszczone? Co ciekawe sam stomatolog mi to powiedział już po wszystkich zabiegach wybielania zębów. Żel wybielający to kwas, jak to powiedział inny stomatolog i to normalne, że szkliwo jest zniszczone.
Dentyści wiele mówią, lecz zwykle tylko to, co pacjenci chcą usłyszeć.
Nie wiem o jakich żelkach mówisz w Polsce, ale żel Opalescence jest produkowany w Stanach, więc czy to w UK, czy w PL jego jakość jest taka sama.
Zeby wybielalam w UK.Tu lecze moje zeby ja i moja rodzina.
Moja siostrzenica dba o moje i calej rodziny(licznej) zeby.

Do stomatologa chodze co 6mies . Szkliwo nie masz popekane przez wybielanie ale zagryzanie,sciskanie przez sen. Zanim wybielalam,rowniez sama to zauwazylam.
Zel Pola Night produkowane jest w USA ale lekarze stomatolodzy nie uzywaja tego w Polsce.
Poza tym to nie jest kwas tylko zwykly tlenek wodoru .Kto Ci takich glupot naopowiadal?
Rezultat wybielania u kazdego bedzie inny. Duzy wplyw maja leki-antybiotyki zazywane w mlodosci. W czasie wybielania nie wolno spozywac wszelkich barwnikow typu-czerwone wino,barszcz,kawa,duze ilosci herbaty.
Ja pije kawe ale od razu myje zeby.
W czasie tych 2tyg ,gdy zeby sa wrazliwe moj lekarz zaleca uzywac pasty sensodyne czyli w nakladki dac troszke pasty i nalozyc na godzinke.
Chociaz popalam papierosy,pije wino i herbate to moje zeby sa snieznobiale.Z kolei moj maz nie pije,nie pali ale jego zeby juz wymagaja ponownego wybielenia.

[ Ostatnio edytowany przez: ewamik 06-05-2013 13:54 ]

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2013-05-06 14:07:47 (12 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewamik

Post #10 Ocena: 0

2013-05-06 14:14:57 (12 lat temu)

ewamik

Kobieta

Ja nie kupuje zelu u stomatologa tylko przez internet.
On nie nabija sobie kasy.
Ty wiesz swoje,a ja wiem swoje . Moja bratanica ma wybielone,tak jak i jej stomatolog. I ten i poprzedni pracodawca. Gdyby szkodzilo,to nie polecilaby mi tego. Moze jest asystentem ale juz niedlugo bedzie higienistka ,poniewaz studiuje.
Wiem tylko ,ze wiekszosc moich kolezanek po wybielaniu w Polsce ,kupuje tu ten zel,co ja uzywam -PolaNight

Oczywiscie,ze szkliwo i stezenie zelu sa od siebie zalezne. Zelu nie nakladasz na pol godziny tylko na cala noc. Osoby o ciemnieszych zebach,powinny uzywac zelu o mocniejszym stezeniu powiedzmy 22% .Ja uzywalam 16% .
Moja szwagierka wybielala w Polsce.Ja jej kupilam tu Pola Night 22% ale jej zeby tylko delikatnie rozjasnily sie.Jak przyznala,w dziecinstwie brala wiele antybiotykow.

[ Ostatnio edytowany przez: ewamik 06-05-2013 14:26 ]

Do góry stronyOffline

Strona 4 z 6 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,