Str 2 z 6 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-11-11 19:17:17 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ewamik | Post #2 Ocena: 0 2011-11-11 19:18:46 (14 lat temu) |
Z nami od: 30-10-2007 Skąd: London |
Nie,tylko przez pierwsze 2-3dni wybielania.Cały proces trwa 2 tyg(na noc..min.6godz)
ten żel to nic innego tylko tlen i mały procent jakiegoś roztworu.Całkowiecie bezpieczny. Rano po zdjęciu nakładek,myjemy je w ciepłej wodzie(nie gorącej,bo to silikony)i suszymy w pojemniczku specjalnym do tego przygotowanym. Nakładki wystarcza do końca życia ![]() |
ewamik | Post #3 Ocena: 0 2011-11-11 19:21:27 (14 lat temu) |
żel do wybielania
Pamiętaj tylko,żeby w czasie wybielania po wypiciu herbatki,umyc ząbki. MOja siostrzenica równiez poje herbatę z mlekiem ale na serio ma super piękne ząbki. Ja nie pije herbaty za duzo i raz dziennie kawkę ale na serio zęby są bialutkie. |
ewamik | Post #4 Ocena: 0 2011-11-11 19:24:54 (14 lat temu) |
te nakładki zribione u stomatologa idealnie przylegaja do Twoich zębów.W czasie wybielania wszystko sie wybiela.Wiem,że w sklepach sa jakieś nakładki ale nie kupuj tego.
Tak jak lekarz powiedział,że wzystkie te pasty wybielające,to jeden wielki pic. Jedna z lepszy past jst sensodyne i od 5lat tylko tym myjemy zęby. Pamiętaj też,by kropelkę żelu wybielającego umieścic w nakładce bardziej po stronie zewnętrznej niż wewnętrznej |
Post #5 Ocena: 0 2011-11-11 19:33:14 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Post #6 Ocena: 0 2011-11-11 19:39:34 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ewamik | Post #7 Ocena: 0 2011-11-11 19:53:03 (14 lat temu) |
Nie pożałujesz i wybielanie nie jest niebezpieczne.
Każdy zauwazy zmiane w Tobie,a przde wzystkim chętniej bedziesz usmiechała się ![]() My tylko myjemy sensodyne,nawet dzieci(dla dzieci). W czasei wybielania lekarz zalecił nam by w momentach"krytycznych"(wrażliwości)rozsmarowac paste na zębach i tak zostawić przez chwilkę. Ja tego nie robiłam,mąz tak i mówił,że jemu pomagało |
kama29 | Post #8 Ocena: 0 2011-11-21 23:03:59 (14 lat temu) |
Z nami od: 26-07-2010 Skąd: Londyn |
Ja bym jednak odradzała pasty wybielające. To nie ten sam efekt co wybielanie u stomatologa.
Co do kosztów, to w uk takie zabiegi są drogie, niestety. Powiem Ci, że poleciłabym Ci jednak wybielanie w Polsce... Ja tak zrobiłam jakiś czas temu, w ogóle na jakieś poważniejsze zabiegi, które sobie planuję, raczej jeżdżę do Polski. We Wrocławiu i tak mam sporą rodzinę, więc jadę w odwiedziny, a przy okazji na leczenie. Do dentysty to samo. I odnośnie wybielania, to ostatnio słyszałam bardzo dobre opinie na temat metody fast&mild. Wiem, że gabinet, do którego chodzę, Tarabuła, właśnie ostatnio coś takiego wprowadził i opowiadali mi o tym. Kiedyś korzystałam z metody beyond, a to fast&mild podobno jeszcze lepsze. A z beyond byłam bardzo zadowolona. JEśli chodzi o fast&mild, to zabieg trwa krótko, jakąś godzinkę czy 1,5h. Sama możesz zdecydować podczas zabiegu do jakiego tonu chcesz mieć wybielone zęby. *** Od wielu lat chodzę do tego gabinetu i mam pełne zaufanie do lekarzy tam przyjmujących i wierzę im, że ta metoda jest naprawdę dobra. Koszt to 1000 zł, ale z tego co wiem można liczyć jeszcze na jakieś zniżki albo chociaż rozłożenie na raty. Nie wiem czy czasem bywasz w okolicach Wrocławia, ale myślę, że nawet uwzględniając ceny biletów do Polski, cały ten zabieg wyjdzie Ci dużo taniej niż tutaj w uk. Jakbyś miała jeszcze jakieś pytania, pisz, postaram się odpowiedzieć na bieżąco. |
Post #9 Ocena: 0 2011-11-21 23:23:50 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
ewamik | Post #10 Ocena: 0 2011-11-21 23:26:14 (14 lat temu) |
przejrzałam link i zabieg "przed i po" i szczerze mówiąc wielkich efektów,to ja nie widziałam.
Wiadomo,że po 2-3latach trzeba kolor odświeżyć i co dalej? Znowu do lekarza? Metoda nakładkowa jest o tyle dobra,że nakładki silikonowe mam w domu i kiedy chcę,powtarzam sobie sama zabieg w domu.Czy to przed wyjazdem na wakacje,czy tez przed uroczystością rodzinną typu-wesele. szczerze? Gdybm miała cofnąc czas i wybrac ponownie-od razu mówię ![]() Oczywiście lekarz wcześniej sprawdza stan uzębienia,czasem przeswietli jeszcze jakiś podejrzany ząb. Suma sumarum prawie na to samo wychodzi czy tu czy w Polsce |