Str 5.1 z 32 |
|
---|---|
Post #1 Ocena: 0 2011-11-14 17:52:29 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
Richmond | Post #2 Ocena: 0 2011-11-14 17:56:32 (14 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Nie czekaj, tylko idz do urzedu. Nie rozumiem tego dawania szansy i czekania na cud. Jesl zle, wlasciciel ma Cie gdzies od jakiegos czasu, nie patyczkuj sie z nim, tylko walcz o swoje.
Nie odpuszczaj kwesti cieknacej rynny, bo to jest powazny problem. Platnosc mu sie nalezy, to prawda. Shelter i urzad powie Ci, ze masz placic, niezaleznie od braku napraw. Nie mozesz poszukac czegos innego? Tak, jak Krakn pisal, po co skazywac sie dobrowolnie na tak zle warunki? Carpe diem.
|
krakn | Post #3 Ocena: 0 2011-11-14 19:42:46 (14 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
no za mieszkanie w takiej ruinie to powinien tobie płacić że mu pilnujesz by się to nie zawaliło.
No ale jak nie masz innych zmartwień i czegoś ciekawszego do roboty to "walcz" o sprawy i dobro Landroda ![]() Ale raczej nie porywaj się na kupienie psa, bo cię mogą oskarżyć, że nie stwarzasz dobrych warunków egzystencji dla podopiecznego. Żart, ale nie do końca ![]() Bo był taki autentyczny przypadek, ktoś chciał wziąć psa ze schroniska, przyszła komisja i damulka po obejrzeniu domu stwierdziła że TAKI domu nie nadaje się by przechowywać tam zwierząt. Mieszkali w typowym starym przebudowywanym sto razy domu, z typową dla tego typu ruin pleśnią na ścianie. Miejsca było w bród, bo 3 pokoje na 2 osoby, i odmówili. Ludzie mogą mieszkać, psy już nie :> Teraz nie żartuje. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Post #4 Ocena: 0 2011-11-14 19:54:41 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
gregory61 | Post #5 Ocena: 0 2011-11-14 20:16:25 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 18-01-2008 Skąd: Londyn |
Przerabialem to samo co i ty,prosby,grozby ani pisma nie pomogly,przychodzili fachowcy,dziecko i ja dostalismy astme w counsilu traktowali nas jak zlo konieczne,komisje zadne nie pomogly,przestalem placic czynsz przez okres 3 miesiecy funta nie dostali ja wynajalem drugie mieszkanie i zalozylem sprawe do sadu o odszkodowanie dla mnie i syna gdyz mam czarno na bialym ze astme dostalismy przez grzyb.Przy okazji wspomne ze zrobile okolo 200 zdjec,film oraz nagralem wszystkie rozmowy z landlordem.
|
|
|
residential | Post #6 Ocena: 0 2011-11-14 20:26:18 (14 lat temu) |
Konto zablokowane Z nami od: 12-06-2010 Skąd: Wythenshawe |
-nie płacić czynszu
-napisać pismo czemu się nie płaci i że zacznie się płacić, jak zrobi to to i tamto -on nie pójdzie da sądu, bo nie wygra, a poza tym założenie sprawy jest kosztowne /adwokat, itd/ w stosunku do kwoty czynszu |
krakn | Post #7 Ocena: 0 2011-11-14 20:49:05 (14 lat temu) |
residential, i tu się mylisz, po prostu załozy jej sprawę za niepłacenie rachunków, jak trafi na czarną listę dłużników to dopiero będzie miała problemy.
Lepiej negocjować rozwiązanie umowy i ucieczkę w normalne warunki niż nie płacić. Bo przecież za te same pieniadze często można wynająć ładne mieszkanie / dom co i ruinę. Czasami bywam w domach gdzie robactwo, szczóry, śmierdzi tak że gdyby nie zęby to by żołądek wywaliło na lewą stronę. Autentyczny fakt: W nocy szczury potrafiły malarzom pozabierać szmaty z podłogi i powciągać za meble i sofy! Dom 3 krotnie dezynfekowany na wszytko co możliwe, bo było wszytko. Myślałem że okna są zamalowane, gdy dotknąłem okazało się ze są po prostu tłuste i brudne, światło nie przechodziło przez szyby! carpet był tak tłusty że detergent płynoł jak po plastyku. Pytam w agencji za ile chcą to to wynająć, a oni że dobra cena na to jest i poszło za 900 funtów! zatkało mnie po raz drugi Za tą kwotę mam ładny dom z garażem, ciepły suchy, zrobiony po europejsku bo właścicielka jest Hiszpanką i robiła po swojemu. A Być może własnie on chce się ich pozbyć? Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Wasaty56 | Post #8 Ocena: 0 2011-11-14 21:44:43 (14 lat temu) |
Z nami od: 14-11-2011 Skąd: London |
Witam Jestem nowy na forum.ale od dawna czytam co mnie interesuje.Chcialem podpowiedziec na temat wilgoci i grzyba zadne srodki chemiczne czy pomalowanie nie pomorze.Malowanie srodkami chemicznymi i na to emusja[to jest tylko pod wynajem].U mnie w domu landroad musial wstawic taka maszne http://www.nuaire.co.uk/Product/Residential_Products/Positive_Input_Ventilation/Flatmaster_2000.koszt bodajze 245f+240 robocizna.Na razie wilgoci niema,Ale zawsze drzwi musza byc otwarte do pomieszczen chociarz w polowie .Powodzenia w walce o swoje zdrowie.
|
Post #9 Ocena: 0 2011-11-14 21:51:21 (14 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #10 Ocena: 0 2011-11-14 21:54:06 (14 lat temu) |
http://www.nuaire.co.uk/Product/Residential_Products/Positive_Input_Ventilation/Flatmaster_2000
poprawiłem Link Hm, urządzenie wymuszające przepływ powietrza, to jest to czego brakuje w angielskich domach, bo nie ma kominów wentylacyjnych. Ale nadal często pozostają inne problemy, -brak izolacji od gruntu -brak izolacji ścian -woda lejąca się z dachu po ścianie albo do środka między cegły. -Generalne zamakanie i zawilgocenie murów -i wspomniany brak przepływu powietrza, tu wycięcie dziury nie wiele pomaga, co najwyżej wieje zimno do domu. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|