MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wilgoć i grzyb w mieszkaniu. Prawa najemcy. POMOCY!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 5 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

Str 5 z 32

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Lenusia

Post #1 Ocena: 0

2011-11-10 21:51:59 (13 lat temu)

Lenusia

Kobieta

Z nami od: 23-03-2011

Dziś miałam wizytę o której pisałam wcześniej. Pan z teczką nic nie zapisywał. Może ma fotograficzną pamięć,kto wie? hmm
Jakoś zbyt zadowolona nie jestem. Najpierw stwierdził,że połowa domu do remontu a pozniej według niego taki grzyb to nie grzyb. Nie wiem kazał czekać na list i zobaczymy co dalej.
Kurcze najbardziej obawiam się,że na czas remontu będziemy musieli się wynieść,ale gdzie? To będzie cyrk normalnie. W dodatku co to za remont zimą,te ściany nie wyschną do lata. Za to pani z agencji taka optymistyczna,że landlord zrobi wszystko bez problemu. Mogłam się zapytać czy przyjmie nas na ten czas remontu :) Latem chodziłam do agencji,dzwoniłam,pisałam meile w d... mnie mieli.
No,ale pocieszam się ,że kolejny krok do przodu. Wygadałam się,ulżyło mi.

:)

[ Ostatnio edytowany przez: Lenusia 10-11-2011 21:52 ]

Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę :)))

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-11-14 17:52:29 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #3 Ocena: 0

2011-11-14 17:56:32 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Nie czekaj, tylko idz do urzedu. Nie rozumiem tego dawania szansy i czekania na cud. Jesl zle, wlasciciel ma Cie gdzies od jakiegos czasu, nie patyczkuj sie z nim, tylko walcz o swoje.

Nie odpuszczaj kwesti cieknacej rynny, bo to jest powazny problem.

Platnosc mu sie nalezy, to prawda. Shelter i urzad powie Ci, ze masz placic, niezaleznie od braku napraw.

Nie mozesz poszukac czegos innego? Tak, jak Krakn pisal, po co skazywac sie dobrowolnie na tak zle warunki?
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #4 Ocena: 0

2011-11-14 19:42:46 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

no za mieszkanie w takiej ruinie to powinien tobie płacić że mu pilnujesz by się to nie zawaliło.
No ale jak nie masz innych zmartwień i czegoś ciekawszego do roboty to "walcz" o sprawy i dobro Landroda :)

Ale raczej nie porywaj się na kupienie psa, bo cię mogą oskarżyć, że nie stwarzasz dobrych warunków egzystencji dla podopiecznego.

Żart, ale nie do końca :P
Bo był taki autentyczny przypadek, ktoś chciał wziąć psa ze schroniska, przyszła komisja i damulka po obejrzeniu domu stwierdziła że TAKI domu nie nadaje się by przechowywać tam zwierząt.
Mieszkali w typowym starym przebudowywanym sto razy domu, z typową dla tego typu ruin pleśnią na ścianie.
Miejsca było w bród, bo 3 pokoje na 2 osoby, i odmówili.
Ludzie mogą mieszkać, psy już nie :>
Teraz nie żartuje.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Post #5 Ocena: 0

2011-11-14 19:54:41 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

gregory61

Post #6 Ocena: 0

2011-11-14 20:16:25 (13 lat temu)

gregory61

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 18-01-2008

Przerabialem to samo co i ty,prosby,grozby ani pisma nie pomogly,przychodzili fachowcy,dziecko i ja dostalismy astme w counsilu traktowali nas jak zlo konieczne,komisje zadne nie pomogly,przestalem placic czynsz przez okres 3 miesiecy funta nie dostali ja wynajalem drugie mieszkanie i zalozylem sprawe do sadu o odszkodowanie dla mnie i syna gdyz mam czarno na bialym ze astme dostalismy przez grzyb.Przy okazji wspomne ze zrobile okolo 200 zdjec,film oraz nagralem wszystkie rozmowy z landlordem.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

residential

Post #7 Ocena: 0

2011-11-14 20:26:18 (13 lat temu)

residential

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 12-06-2010

-nie płacić czynszu
-napisać pismo czemu się nie płaci i że zacznie się płacić, jak zrobi to to i tamto
-on nie pójdzie da sądu, bo nie wygra, a poza tym założenie sprawy jest kosztowne /adwokat, itd/ w stosunku do kwoty czynszu

Do góry stronyOffline

krakn

Post #8 Ocena: 0

2011-11-14 20:49:05 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

residential, i tu się mylisz, po prostu załozy jej sprawę za niepłacenie rachunków, jak trafi na czarną listę dłużników to dopiero będzie miała problemy.

Lepiej negocjować rozwiązanie umowy i ucieczkę w normalne warunki niż nie płacić.

Bo przecież za te same pieniadze często można wynająć ładne mieszkanie / dom co i ruinę.

Czasami bywam w domach gdzie robactwo, szczóry, śmierdzi tak że gdyby nie zęby to by żołądek wywaliło na lewą stronę.
Autentyczny fakt:
W nocy szczury potrafiły malarzom pozabierać szmaty z podłogi i powciągać za meble i sofy!
Dom 3 krotnie dezynfekowany na wszytko co możliwe, bo było wszytko.
Myślałem że okna są zamalowane, gdy dotknąłem okazało się ze są po prostu tłuste i brudne, światło nie przechodziło przez szyby!
carpet był tak tłusty że detergent płynoł jak po plastyku.

Pytam w agencji za ile chcą to to wynająć, a oni że dobra cena na to jest i poszło za 900 funtów!
zatkało mnie po raz drugi
Za tą kwotę mam ładny dom z garażem, ciepły suchy, zrobiony po europejsku bo właścicielka jest Hiszpanką i robiła po swojemu.

A Być może własnie on chce się ich pozbyć?
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Wasaty56

Post #9 Ocena: 0

2011-11-14 21:44:43 (13 lat temu)

Wasaty56

Mężczyzna

Z nami od: 14-11-2011

Witam Jestem nowy na forum.ale od dawna czytam co mnie interesuje.Chcialem podpowiedziec na temat wilgoci i grzyba zadne srodki chemiczne czy pomalowanie nie pomorze.Malowanie srodkami chemicznymi i na to emusja[to jest tylko pod wynajem].U mnie w domu landroad musial wstawic taka maszne http://www.nuaire.co.uk/Product/Residential_Products/Positive_Input_Ventilation/Flatmaster_2000.koszt bodajze 245f+240 robocizna.Na razie wilgoci niema,Ale zawsze drzwi musza byc otwarte do pomieszczen chociarz w polowie .Powodzenia w walce o swoje zdrowie.

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2011-11-14 21:51:21 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 5 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,