MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wilgoć i grzyb w mieszkaniu. Prawa najemcy. POMOCY!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 4 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

Str 4 z 32

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Lenusia

Post #1 Ocena: 0

2011-11-07 08:39:55 (13 lat temu)

Lenusia

Kobieta

Z nami od: 23-03-2011

Nie mam czego naciągać,fakty są widoczne gołym okiem. A dodatkowo cała dokumentacja o stanie zdrowia mojego dziecka jest i w szpitalu i w przychodni,po to też lekarz wystawił pismo. Czas pokaże co da się z tym zrobić. Póki co byle do czwartku.

No i dostałam dziś list z agencji,że landlord przeprowadzi remont. Trochę jestem w szoku,bo Health department powiadomił agencje o wizycie w zeszły czwartek a tu już w poniedziałek dostaję list. Niesamowite. A jak ogrzewanie mi się zepsuło czy inne problemy to czas oczekiwania na odpowiedz dobiegała kilku tygodni. Tylko mowa o dwóch sypialniach a co z resztą domu? Co ja będę się wynosić z domu co parę miesięcy ,bo im się chce remontować na raty? Pewnie chcą mi zapchać buzię na jakiś czas,ale ja w czwartek im powiem,że chcę remontu całkowitego,wszystkich ścian a nie wybranych.

[ Ostatnio edytowany przez: Lenusia 07-11-2011 10:12 ]

Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę :)))

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Post #2 Ocena: 0

2011-11-08 21:24:32 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

forumowiczka

Post #3 Ocena: 0

2011-11-08 22:10:40 (13 lat temu)

forumowiczka

Kobieta

Konto zablokowane

Z nami od: 01-05-2011

widze ze tu duzo zagrzybialych domkow:(
Ja wprowadzilam sie ponad rok temu to akurat swiezo wyremontowane mieszkanie, na jesieni juz pojawialy sie mokre plamy na scianach a teraz juz jest masakra. Landlord mowi ze to od suszenia prania i nic z tym nie ma zamiaru robic.
Jakby sie komus mialo przydac to jest taki super srodek na grzyba , nazywa sie Savo, tam gdzie spryskalam w zeszlym roku narazie jest czysto, juz zamowilam nastepna butle.

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2011-11-08 22:15:20 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

kasienka0002 to nie przedluzaj umowy, jesli masz obawy co do wykonania napraw. Jesli nie dal Ci wczesniej wymowienia s21 notice, to jak nie podpiszesz umowy, to przejdziesz na statutory periodic tenancy odnawiana co miesiac. Wtedy bedziesz miala miesieczne wypowiedzenie, wlasciciel 2 miesiace.

Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2011-11-08 22:16:59 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-11-08 22:34:29 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

biscuits

Post #7 Ocena: 0

2011-11-08 22:40:46 (13 lat temu)

biscuits

Kobieta

Z nami od: 18-08-2011

czy te preparaty od pochlaniania wilgoci sa bezpieczne dla zdrowia?

Do góry stronyOffline

Lenusia

Post #8 Ocena: 0

2011-11-08 22:54:13 (13 lat temu)

Lenusia

Kobieta

Z nami od: 23-03-2011

Cytat:

2011-11-08 22:10:40, forumowiczka napisał(a):
Jakby sie komus mialo przydac to jest taki super srodek na grzyba , nazywa sie Savo, tam gdzie spryskalam w zeszlym roku narazie jest czysto, juz zamowilam nastepna butle.

Gdzie to zamawiasz? gdzie to można kupić? Ok już znalazłam na e-bay. A napisz czy to coś śmierdzi chlorem?

Ja używałam dettol na wilgoć i grzyb,ale masakra śmierdzi chlorem i przy wietrzeniu pomieszczenia ciągle śmierdzi. Moje dziecko po tym zaraz miało problemy z oddychaniem. Pomagał ten środek,ale na 3 tyg tylko.

[ Ostatnio edytowany przez: Lenusia 08-11-2011 23:11 ]

Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę :)))

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #9 Ocena: 0

2011-11-08 23:14:54 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2011-11-08 22:34:29, kasienka0002 napisał(a):
A jeżeli mimo interwencji councila nic nie zrobi, ja zostanę przez te 2 miesiące okresu wypowiedzenia i nie zapłacę rentu? Jakie mogą być tego konsekwencje?

Takie, ze landlord wystapi do sadu i zapewne wygra sprawe.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #10 Ocena: 0

2011-11-09 00:49:02 (13 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Cytat:

2011-11-08 22:16:59, kasienka0002 napisał(a):
więc nie dołożę już ani funta więcej do tego i tak niebotycznego czynszu jak na te obskurne warunki.

I słusznie, dobrze że to zrozumiałaś

Cytat:

Z jednej strony angielskie budownictwo takie jest, szczególnie to starsze, ale to nie powód, aby pół miesiąca pracować, żeby móc żyć w grzybie, zimnie i wilgoci.

takie jest budownictwo, masz racje, ale nie wszystkie.
trochę uparcia w szukaniu i za te same pieniądze można wynająć dom bez takich atrakcji.
Moze trzeba będzie zrezygnować z sąsiedztwa Fish&chips itp sklepów 2 kroki od domu ale wg mnie warto.

Na prawdę ludki rozejrzyjcie się, są na prawdę fajne domy za tą samą kwotę w diametralnie różnych standardach.
Od śmierdzących nor, po normalne w pojęciu europejskim domy.

Rozumiał bym gdyby to były flaty wasze i mieli byście problemuy z zarządem Courtu, ale to tylko wynajęte.
Tak jak samochód, czy jak pożyczycie samochód z wypożyczalni to też pojedziecie na MOT i zrobicie mu remont, konserwacje i nabłyszczanie??

Z tego co czytam sami skazujecie się na straszne warunki, a wcale tak nie musi być, i bez żadnego walczenia, kurde stan wojenny się skończył, ciężko pracujecie i wydawajcie kasę na dobre.

Sami jak szukaliśmy to nie raz oglądaliśmy po kilka domów dziennie, czasami agencje za kwotę fortuny pokazywali nam stare śmierdzące nory, w końcu olaliśmy pomoc agencji, poszukiwania trwały 2-3 miesiące, codziennie rano na email dostawaliśmy nowe oferty i te najciekawsze w dobrej cenie jak najszybciej lecieliśmy po agencjach by je oglądać, ale warto było.
Nie dajcie się cwaniakom.

Nie pisze tego złośliwie, na prawdę życzę wam jak najlepiej.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

Strona 4 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,