MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wilgoć i grzyb w mieszkaniu. Prawa najemcy. POMOCY!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 30 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 29 | 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

Str 30 z 32

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

ie2ox4-b

Post #1 Ocena: 0

2015-02-15 06:39:56 (10 lat temu)

ie2ox4-b

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 27-05-2014

Cytat:

2015-02-14 18:04:07, keramczak napisał(a):
Pan od remontów przemyje ścianę środkiem przeciwgrzybicznym albo zamaluje grzybka farbą.
Jak już będziesz musiał zamieszkać kup sobie pochlaniacz wilgoci.

Nie lepszym wyjściem byłoby kupienie pochłaniacza grzyba?
Wilgoć wyssiesz, grzyba osuszysz, a on zaczyna kurzyć. I jak by nie robił to jest źle. No i tak myślę że zamalowanie nie jest złym sposobem.

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

krakn

Post #2 Ocena: 0

2015-02-15 08:22:31 (10 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

Obydwa sposoby trzeba stosować.
Zmyć np silnym chlorem, za malować farba przeciw grzybiczna i pochlaniaczem wilgoci stworzyć niedogodne warunki dla grzyba.

A wiecie że są grzyby tzw suche?
Normalnie po 3 latach deska się sypie pod palcami mimo że nie ma wilgoci i wszytko suche
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

greg1990

Post #3 Ocena: 0

2015-02-15 17:31:30 (10 lat temu)

greg1990

Mężczyzna

Z nami od: 04-03-2014

Witam, wpadłem na jeszcze jeden pomysł, na górze targowaliśmy się z pośredniczką, landlord był wtedy na dole.

Mam na nagraniu jak kilka razy ta pani nam mówiła, że obniży nam cenę, z 600 do 550, powtarza to co jakiś czas... Szczerze mówiąc tylko dlatego się zgodziłem podpisać umowę, na umowie było jednak 600, więc dopytaliśmy jeszcze raz.

Później przy Landlordzie gdy dawaliśmy pieniądze za depozyt+czynsz za pierwszy miesiąc, to pośredniczka kłamała w żywe oczy, że mamy płacić 600f, więc jej mówimy, że na górze mówiła co innego, i że zgodziła się na 550. Nie szło jej przegadać, i to również mamy na nagraniu...

Może na tej podstawie możemy rozwiązać umowę ? Wiem, że jest coś takiego jak umowa słowna.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Richmond

Post #4 Ocena: 0

2015-02-15 17:57:53 (10 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Moze byc umowa werbalna, ale Ty podpisales rowniez papierowa i nie zakwestionowales kwoty. Mozesz oczywiscie targowac sie o te 50 funtow mniej miesiecznie, ale nie wiem jak daleko zajedziesz.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

greg1990

Post #5 Ocena: 0

2015-02-16 09:02:53 (10 lat temu)

greg1990

Mężczyzna

Dopatrzyłem się, że w umowie jest literówka w nazwisku, czy na tej podstawie nie mogę rozwiązać umowy ? Podsumowując :

- Jedna ściana jest mocno zagrzybiona (kuchnia) wszystkie szafki itp
- Słownie umówiliśmy się na 50f mniej, jednak teraz pani nam ściemnia, że nic takiego nie mówiła, mamy jednak to na nagraniach
- Jest literówka w umowie w nazwisku dziewczyny
- Jeszcze się nie wprowadziliśmy, umowa podpisania w sobotę.
- Dziś obiecali nam przywieść kuchenkę, lodówkę i pralkę + wymienić meble.

Dziś mamy decydujące spotkanie, zamawiamy tłumaczkę i nie wiem jak to najlepiej ugryźć.

Mam porobione zdjęcia grzyba, pocięte nagrania z kłamstw, obietnic itp.

Jeśli tego nie przywiozą to chyba pójdę do Councilu oddział -environmental health officer oraz do citizens advice bureau.

Ma może ktoś gotowy wzór do rozwiązania umowy za porozumieniem stron ?

Po polsku wygląda to mniej więcej tak :

Cytat:
W dniu ...... na zasadzie porozumienia stron rozwiązano umowę najmu zawartą dnia........., lokalu mieszkalnego nr....., mieszczącego się w ........ przy ulicy.......nr...... z powodu tego, że mieszkanie nie nadaje się do zamieszkania z powodu pleśni - jest to zagrożeniem dla zdrowia.

A może ktoś byłby tak dobry i by to przetłumaczył ? Dałbym radę sam, jednak nie było by to gramatyczne, a pasuje, żeby było PRO.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

akrobatka

Post #6 Ocena: 0

2015-02-16 11:45:31 (10 lat temu)

akrobatka

Kobieta

Z nami od: 20-10-2014

Wpisz w google:
"Lease termination agreement" sample albo letter. Na pewno znajdziesz przykladowe pisma.

Swoja droga, nie wpadlabym na to, by nagrywac spotkanie. Szkoda, ze podpisaliscie mimo niezgodnosci w zapisie kwoty.

P.s. pisze z komorki, stad brak polskich znakow.

Do góry stronyOffline

stanislawski

Post #7 Ocena: 0

2015-02-16 11:55:02 (10 lat temu)

stanislawski

Mężczyzna

Z nami od: 10-04-2008

Cytat:

2015-02-16 11:45:31, akrobatka napisał(a):
Wpisz w google:
"Lease termination agreement" sample albo letter. Na pewno znajdziesz przykladowe pisma.

Swoja droga, nie wpadlabym na to, by nagrywac spotkanie. Szkoda, ze podpisaliscie mimo niezgodnosci w zapisie kwoty.

P.s. pisze z komorki, stad brak polskich znakow.

Dlaczego nie wpadłabyś na to, żeby nagrywać spotkanie? Tutaj kłamstwo jest na porządku dziennym.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

keramczak

Post #8 Ocena: 0

2015-02-16 12:00:37 (10 lat temu)

keramczak

Mężczyzna

Z nami od: 09-02-2010

Nagrywanie to jedno tyle tylko,czy mozesz to przedstawic jako dowod kiedy:

"...osoba nagrywana nie jest o tym powiadomiona..."
#MajsterNaStulecie

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

karjo1

Post #9 Ocena: 0

2015-02-16 12:04:51 (10 lat temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Tak na dobra sprawe, podpisaliscie umowe, zgodziliscie sie na warunki w niej zawarte, rozwiazanie umowy zalezy od dobrej woli landlorda.
Moze sie zgodzic z opcja pokrycia kosztow znalezienia kolejnego najemcy i oplat najmu do chwili podpisania kolejnej umowy.
Wasza zgoda na najem ruszyla kolejke, landlord oplacil uslugi agencji, ponosi koszty wyposazenia lokalu zgodnie z Waszymi wymogami, agencja uznala lokal za wynajety.

Do góry stronyOffline

greg1990

Post #10 Ocena: 0

2015-02-16 12:16:20 (10 lat temu)

greg1990

Mężczyzna

Witam, nagrywałem, ponieważ dzień wcześniej wyczułem kłamstwo, nie wszystko rozumie, więc dobrze jest sobie posłuchać w domu na spokojnie z osobą która dobrze zna angielski... Wynajem domu to nie taka drobnostka. A że w PL kupiłem bardzo dobry dyktafon, więc czemu miałbym go nie włączyć :)

Jestem już po spotkaniu, przyjechał pan który zaczął myć grzyba, mówili, że umyją i będzie dobrze ponieważ nie widzą powodu aby te szafki wymieniać... Obiecali zmianę całości w poniedziałek wraz z AGD. Dziś twierdzili, że nie... więc puściłem nagranie i co ? Byli w szoku, że odwarzyłem się ich nagrywać, że to jest karalne, że można iść do więzienia i ciągle tylko o tym mówili. Przecież w Polsce, nagrania są dowodami sądowymi, a tutaj ?

Za godzine mamy spotkanie o rozwiązanie umowy, zobaczymy czy się dogadamy.

Do góry stronyOffline

Strona WWW

Strona 30 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 29 | 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,