Str 3 z 32 |
|
---|---|
Lenusia | Post #1 Ocena: 0 2011-11-06 22:10:49 (13 lat temu) |
Z nami od: 23-03-2011 Skąd: Gloucestershire |
Ile taki remont może trwać? Gdzie ja się podzieję z moją familią a tu coraz zimniej
![]() Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę
![]() |
Post #2 Ocena: 0 2011-11-06 22:18:50 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
krakn | Post #3 Ocena: 0 2011-11-06 22:27:40 (13 lat temu) |
Z nami od: 25-06-2007 Skąd: Caterham |
nam się kiedyś jedna pani odgrażała że nam utrudni, ale nie miała za bardzo argumentów bo niby jak?
Płacicie rachunki? nie macie problemów z podatkami? A po waszej przygodzie zostanie ślad, DLACZEGO i co było powodem sporu i nikt ucciwy nie będzie miał do was o to pretensji. Zawsze jak słyszę ze "agencja lubi polaków" to zaraz się okazuje że lubi bo znaleźli jeleni, co nie dość że remontują i naprawiają na własny koszt, to jeszcze zostawiają i nie walczą o depozyt. Nigdy nie widziałem żeby ktokolwiek remontował dom dla landroda, wręcz przeciwnie, czasami są tak upierdliwi że ciągle dzwonią do landroda i ciągle wymagają kolejnych napraw, czyszczenia wykładzin, malowania MYCIA OKIEN I zadbania o ogród. A polacy jak to polacy.... jak mam prosić to wole zrobić sam... Dziewczyny, macie ewidentnie niezdatne mieszkanie do mieszkania. nie macie jeszcze chorób? to czekajcie aż będziecie mieli. szukajcie domu, w tej samej cenie można dostać zasyfiały dom jak i elegancką chatę w ciepłym suchym i być może nowym domu. Trzeba tylko szukać cierpliwie a jak się znajdzie to nie czekać tylko wynajmować bo takie domy znikają w ciągu godzin. Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.
|
Lenusia | Post #4 Ocena: 0 2011-11-06 22:36:04 (13 lat temu) |
My remontowaliśmy,ale to ze względu na szkody przez nas zrobione np porysowane ściany przez dzieci. Głównie malujemy,wykładzinę mam tylko w sypialniach,ale sami czyścimy bo nie będę wołać jeśli to my ubrudziliśmy. Dla mnie to nie jest problem. Z wilgocią walczyłam tyle ile mogłam. Preparatów zwalczających grzyb nie mogę używać,bo pomimo że okno otwarte cały dzień by wywietrzyć to w nocy maluch ma takie duszności,że ambulans i kierunek szpital. Dlatego zgłosiłam dalej a co z tego wyniknie okaże się.
Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę
![]() |
Post #5 Ocena: 0 2011-11-06 22:41:26 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
|
|
Adacymru | Post #6 Ocena: 0 2011-11-06 22:45:16 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Jesli z powodu remontu mieszkania, za ktore placicie, musicie sie wyniesc, to landlord powinien zapewnic wam lokal, bo to z powodu defektow a nie waszej winy prowadzone sa te remonty.
Jak czeka na was w sprawie terminu, to okrelscie termin, kiedy nie bedzie to kolidowac z waszym zycie/praca/szkola, a on niech poda wam adres, gdzie bedziecie mieszkac na ten czas. To zapewne zmobilizuje go do jak najszybszego remontu. Przeciez nie bedziecie wynajmowac dwoch mieszkan, z powodu niedociagniec czy stanu mieszkania za ktore placicie.
Ada
|
Richmond | Post #7 Ocena: 0 2011-11-06 22:47:24 (13 lat temu) |
Z nami od: 06-02-2007 Skąd: Surrey |
Cytat: 2011-11-06 21:12:43, Lenusia napisał(a): Gdyby nie stan zły stan zdrowia dziecka nie poruszałabym tej sprawy,bo ludzie mieszkają w gorszych warunkach. To nie jest zaden argument. Ludzie mieszkaja rowniez w lepszych warunkach i nie ma powodu, zeby rownac w dol i samemu zgadzac sie na niski standard. Cytat: 2011-11-06 22:10:49, Lenusia napisał(a): Ile taki remont może trwać? Gdzie ja się podzieję z moją familią a tu coraz zimniej ![]() To jest problem wlasciciela. Jesli mieszkanie nie bedzie nadawalo sie do zamieszkania, to musi zapewnic Ci zastepcze lokum. Cytat: 2011-11-06 22:41:26, kasienka0002 napisał(a): A jeśli kilka razy spóźniłam się z czynszem (2,3 tygodnie zwłoki)? Czy problemy z płatnością council taxu też mają duży wpływ na wynajęcie mieszkania w agencji? Jakie jeszcze kwestie są brane pod uwagę? Jedyne moje doświadczenie zbudowałam na wynajmie od obecnego landlorda. Jesli spozniasz sie z czynszem to moze byc podstawa do kiepskich referencji, jesli wlasciciel uprze sie je wystawic. Problemy z platnoscia council tax moga byc widoczne w historii kredytowej, jesli sprawa zaszla na tyle daleko, zeby byly jakies wpisy. Zwykle sprawdzana jest historia kredytowa czyli czy splacasz na czas ewentualne dlugi i czy nie masz jakis dlugow lub wyrokow sadowych w sprawie platnosci. Jesli masz, to jestes kiepskim potencjalnym wynajmujacym. Carpe diem.
|
staryznajomy | Post #8 Ocena: 0 2011-11-06 22:48:19 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
Cytat: 2011-11-06 22:27:40, krakn napisał(a): Zawsze jak słyszę ze "agencja lubi polaków" to zaraz się okazuje że lubi bo znaleźli jeleni, co nie dość że remontują i naprawiają na własny koszt, to jeszcze zostawiają i nie walczą o depozyt. Nigdy nie widziałem żeby ktokolwiek remontował dom dla landroda, wręcz przeciwnie, czasami są tak upierdliwi że ciągle dzwonią do landroda i ciągle wymagają kolejnych napraw, czyszczenia wykładzin, malowania MYCIA OKIEN I zadbania o ogród. A polacy jak to polacy.... jak mam prosić to wole zrobić sam... Dziewczyny, macie ewidentnie niezdatne mieszkanie do mieszkania. nie macie jeszcze chorób? to czekajcie aż będziecie mieli. szukajcie domu, w tej samej cenie można dostać zasyfiały dom jak i elegancką chatę w ciepłym suchym i być może nowym domu. Trzeba tylko szukać cierpliwie a jak się znajdzie to nie czekać tylko wynajmować bo takie domy znikają w ciągu godzin. jednak jeśli z powodu "dupereli" mam brać urlop -by jednego dnia "fachowiec" popatrzył na usterkę by jutro miał ją naprawić -to wolę po pracy poświęcić parę minut i zrobić to sam. o kosztach na telefon i nerwach w oczekiwaniu nie wspomnę. [ Ostatnio edytowany przez: staryznajomy 06-11-2011 22:52 ] przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|
Lenusia | Post #9 Ocena: 0 2011-11-06 22:59:17 (13 lat temu) |
Raz jeszcze dziękuję za porady,wyjaśnienia. Z tego wychodzi,że w dobrym kierunku idę i nie mam czego żałować ,że zgłosiłam. Może być tylko lepiej.
Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę
![]() |
staryznajomy | Post #10 Ocena: 0 2011-11-06 23:06:35 (13 lat temu) |
Konto usunięte |
jeśli masz prawo -korzystaj,
jeśli je naciągasz lub zbyt wielkie koszty by się o nie upomnieć -odpuść. to nie rada - to moje zasady. nikt nigdy nie powiedział mi, że go w "bombki zrobiłem" . co jest do udowodnienia ![]() przesłodziutka, radośnie skacząca małpeczka... to jednak nie ja. i dodam jeszcze że:
?v=ZXNx4g960-I
|