Str 19.1 z 32 |
|
---|---|
kaskaaa | Post #1 Ocena: 0 2012-11-01 20:31:27 (13 lat temu) |
Z nami od: 05-09-2010 Skąd: London |
Ja tez mam grzyba jak zglosilam do agencji to mi powiedzieli zebym witrzyla wiecej mieszkanie i ogrzewala tralalala to slysze juz co roku,wymalowali raz jakas farba specjalna i co go..o to dalo dalej wylazi...kupilam pochlaniach wilgoci jak zobaczylam ile wody w ciagu dnia sie tam zbieralo to masakra...
...
|
sto-krotka | Post #2 Ocena: 0 2012-11-01 20:37:49 (13 lat temu) |
Z nami od: 07-09-2012 Skąd: North West |
Z tym wietrzeniem i ogrzewaniem to takie bledne kolo. W ciagu dnia wietrze sypialnie , ogrzewanie chodzi na full inaczej na noc bylaby tam lodowka. Rachunki czlowiek musi placic kosmiczne a w domu i tak cieplo nie jest.
[ Ostatnio edytowany przez: sto-krotka 01-11-2012 20:44 ] ... serva me, servabo te...
|
hetszyk | Post #3 Ocena: 0 2012-11-01 20:46:21 (13 lat temu) |
Z nami od: 20-01-2009 Skąd: Gillingham Kent |
My mieliśmy ten sam problem, czarne rogi w pokojach i wilgotne ściany.Zgłosiłam do właściciela, z całą dokumentacją fotograficzną, przyjechał, obejrzał i w ciągu miesiąca ocieplił strych i dom naokoło.Jak ręką odjął a i na ogrzewaniu oszczędzamy.Sama byłam zdziwiona że tak szybko zareagował, ale to chyba nie często się zdarza.
|
Post #4 Ocena: 0 2012-11-01 20:48:59 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
hetszyk | Post #5 Ocena: 0 2012-11-01 20:56:12 (13 lat temu) |
Zbyt szczelne okna też niedobrze,miałam tak jeszcze w PL.Powinny być rozszczelnione,tak mi powiedział fachowiec. Moim zdaniem tu w UK działa tylko ocieplenie ścian z zewnątrz.Budynki stare,kiepskie fundamenty,ściany niezbyt grube,wieczna wilgoć w powietrzu, rezultat wiadomy - wszechobecny grzyb w domach.
|
|
|
sto-krotka | Post #6 Ocena: 0 2012-11-01 20:56:15 (13 lat temu) |
Z nami od: 07-09-2012 Skąd: North West |
Cytat: 2012-11-01 20:46:21, hetszyk napisał(a): My mieliśmy ten sam problem, czarne rogi w pokojach i wilgotne ściany.Zgłosiłam do właściciela, z całą dokumentacją fotograficzną, przyjechał, obejrzał i w ciągu miesiąca ocieplił strych i dom naokoło.Jak ręką odjął a i na ogrzewaniu oszczędzamy.Sama byłam zdziwiona że tak szybko zareagował, ale to chyba nie często się zdarza. My rok temu ocieplalismy strych ( loft insulations grants) ale niewiele to dalo. Strasznie ciagnie chlodem od scian zewnetrznych. Moge dostac namiary na Twojego landlorda? ![]() ![]() ... serva me, servabo te...
|
Post #7 Ocena: 0 2012-11-01 21:03:17 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|
hetszyk | Post #8 Ocena: 0 2012-11-01 21:05:51 (13 lat temu) |
To prywatna osoba, która przeprowadziła się do innego miasta a nam odnajęła swój dom po podzieleniu go na dwa mieszkania.Może stąd ta szybka reakcja i działanie. Sama wata na strychu chyba nie pomoże.U nas głównie zadziałało ocieplenie z zewnątrz.W łazience niby grzyba nie było, ale żeby wykąpać dzieciaki musieliśmy dokupić prądowy grzejnik i dogrzewać przed myciem.W sezonie jesienno-zimowym po płytkach ciekła woda, taka była różnica temperatur między łazienką a zimnymi przeciągającymi wilgoć ścianami zewnętrznymi.Odkąd mamy ocieplenie,nawet w zimie,i po bardzo gorącej kąpieli, ściany po godzinie są suchutkie.
|
pioter | Post #9 Ocena: 0 2012-11-01 21:07:09 (13 lat temu) |
Z nami od: 16-02-2007 |
Odnisnie wilgoci w domu , wszystkie domy ktore powstaly przed 1982 r, nie sa izolowane od podloza , a ponadto sciany nosne nie posiadaja delatacji miedzy soba , tzn. sciana zewnetrzna budynku laczy sie ze sciana wewnetrzna ,co za tym idzie, deszcze ktore nas nachodza ,sciekajac po scianie zew. przsiakaja do wewnatrz budynku , druga wazna sprawa nalezy zwrucic uwage na osilikonowanie okien na zewnatrz , czy nie ma dziur w silikonie miedzy rama okna, a siana budynku , i nastepna sprawa to rynny , patrzymy ,czy w czasie deszczu nie przelewa sie z rynnien na zewnatrz , i nie idzie po sicianie budynku , a nastepnie nie wplywa miedzy spoine cegiel. Oczywiscie jest bardzo ciezko pozbyc sie wilgoci w domu , jezeli woda nachodzi caly czas , ja radze opuszczac takie domy , bo koszta naprawy takich rzeczy przerastaja wielokrotnie portfelwe ludzi ,ktorzy daja domy do wynajecia, prosciej jest kupic wiadro farby i zamaskowac to na dwa , gora trzy miesiace , a potem wciskac scieme ,ze musisz pan wiecej ogrzewac bo taka " pora " zimno i deszczowo , sprayem to sobie mozna pod pachy psiknac , a nie na sciane ,jedynie specjalne srodki przeciw grzybiczne , gdzie jedna tuba wielkosci silikonu kosztuje 20 pound i starcza na max 7 otworow w sianie , koszt olbrzymi , a i producent daje gwarancje na 3 lata , a potem znow "grzybobranie" opuszczajcie takie domy
|
Post #10 Ocena: 0 2012-11-01 21:12:35 (13 lat temu) |
|
![]() Anonim |
Usunięte
|