MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wilgoć i grzyb w mieszkaniu. Prawa najemcy. POMOCY!

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 11.9 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10.9 | 11.9 | 12.9 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

Str 11.9 z 32

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-11-24 19:17:44 (13 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

jolkam03

Post #2 Ocena: 0

2011-11-24 19:37:17 (13 lat temu)

jolkam03

Kobieta

Z nami od: 21-11-2010

U nas rowniez mamy problem z wilgocia i grzybem w obu sypialniach. Zapewne najlepszym rozwiazaniem bylaby wyprowadzka, ale jaka mam gwarancje, ze kolejne mieszkanie bedzie suche, to tez wygladalo ladnie i bylo swiezo odmalowane. Na razie zglosilismy problem landlordowi i zobaczymy, co on zrobi. Ale chce tu napisac o odsuszaczu (dehumidifier), który niedawno zakupilismy. Na razie dziala glownie w pokoju mojego syna i wilgoc spada tam do 60% (normalnie jest okolo 80%), pranie wysycha w ciagu doby, okno nie jest wilgotne i ogolnie odczuwa się, jakby bylo cieplej w pokoju. Pradu podobno nie pobiera duzo, tylko jest troche glośny, wiec nie da się przy nim spac. Tutaj w UK ludzie uzywaja takich urzadzen nagminnie od lat, bo przez wiekszosc roku jest duza wilgotnosc i duzo opadow, ja poki co jestem zadowolona, choc musze pomyslec, gdzie go ustawic, zeby zabierał wilgoc z calego mieszkania, bo chyba nie wykorzystujemy go optymalnie. W pokoju mojego syna jak na razie nie ma grzybow, a w drugiej sypialni juz sie pojawiaja mimo, ze w obu pokojach grzyby byly usuwane w tym samym czasie, wiec moze to zasługa tego osuszacza, zobaczymy za kilka tygodni.

Do góry stronyOffline

star2011

Post #3 Ocena: 0

2011-11-24 19:45:33 (13 lat temu)

star2011

Kobieta

Z nami od: 20-01-2011

powiedcie co mam zrobic w mojej sytuacji,wynajmowalam dom przez agencje 5lat,okna byly pojedyncze w zime woda lala sie z okien wilgoc w calym domu .Co roku pytalam sie czy mi okna wymieni,i.I tak minelo 5 lat.Dostalam teraz mieszkanie zanim zdalam mieszkanie malowalam sciany bo dostalam pismo ze mieszkanie ma byc czyste.Zanim sie wyprowadzilam byla inspekcjia i powiedziala ze jest wszystko ok.A teraz landlord sobie zyczy 300F za jego dekoracjie co teraz zrobil,wuj jeden przyczepila sie do koloru scian jakie zostawilam,nikt mnie nie informowal ze musi byc taki kolor jaki byl i do dywanow sie przyczepil ze brudne,nie byly takie brudne bo pralam co 2 miechy.Sama pani z agencji powiedziala ze mieszkalismy 5 lat to nie powinnien kasy takiej zadac.Z agencji zrezygnowal bo musial by okna wymienic a to dla niego koszta,nie??okna byly w oplakanym stanie pokleil dziury i pomalowal i czeka na nowego klijeta.Co mi radzicie zrobic bo napewno mu tyle nie zaplace.

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2011-11-24 21:24:35 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

tomaszzet

Post #5 Ocena: 0

2011-11-24 22:00:51 (13 lat temu)

tomaszzet

Mężczyzna

Z nami od: 09-05-2010

Cytat:

2011-11-24 21:24:35, kasienka0002 napisał(a):
...
Jeśli ten officer z councila potwierdzi, że ...

No pewnie, są na "ty" i będzie potwierdzał Twoją wersję? Po tylu perypetiach jeszcze masz takie marzenia?
Polityczny inaczej. Czytam w radiu bajki dla dzieci.

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-11-24 22:08:35 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Lenusia

Post #7 Ocena: 0

2011-11-24 22:12:04 (13 lat temu)

Lenusia

Kobieta

Z nami od: 23-03-2011

Ja zawsze robię zdjęcia całego domu zanim się wprowadzę i zaraz po wyniesieniu swoich mebli. Tak w razie W.

Tak na marginesie był u mnie pan z Enverolment Health Department ponad 2 tyg temu i do dziś nie mam żadnego listu. Nie orientujecie się czeka na ten list?
Jedynie co powiedział to do tej z agencji co landlord musi zrobić,ale w jakim terminie ,co i jak nic nie wiem.
Nie jestem idealna,ale idealnie sobie z tym radzę :)))

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-11-24 23:51:27 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2011-11-25 19:12:23 (13 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Richmond

Post #10 Ocena: 0

2011-11-25 19:25:16 (13 lat temu)

Richmond

Kobieta

Z nami od: 06-02-2007

Cytat:

2011-11-24 23:51:27, kasienka0002 napisał(a):
Wiem. Napisałam wypowiedzenie z dzisiejszą datą i wyślę rano pocztą. Jutro zasięgnę porady w councilu i citizens advice bureau. Spróbuję się upierać, że też dzisiaj napisałam wypowiedzenie (fakt), a podczas gdy landlord przyszedł wręczyć mi swoje 2-miesięczne, powiedziałam mu przecież, że i tak wyprowadzę się wcześniej.

Poza tym nie mogę tu dłużej mieszkać, bo to szkodliwe dla zdrowia. Jeśli trzeba, poproszę o kolejną wizytę, tym razem innego inspektora.

Jutro zdam relację. Przyznaję, że lekko mi ręcę opadają... Mam jakieś szanse żeby to cofnąć czy nie, ale będę walczyć do utraty tchu :)

Wlasciciel nie mial prawa Cie zastraszac i grozic sadem. Ale w sumie czy on naprawde Cie zastraszyl czy powiedzial prawde, ze jesli nie wyprowadzisz sie po zakonczeniu umowy, to wystapi do sadu o eksmisje? Jesli to drugie, to podal Ci jakie sa nastepstwa prawne nie opuszczenia lokalu w terminie i tyle.

Trudno byloby Ci nawet obalic to, ze przyszedl z pracownikiem sadu (wlasciwie to jest wielka sciema, bo z kim mialby przyjsc? sedzia czy komornikiem sadowym?). Powie, ze wzial tego pana jako swiadka wreczenia wypowiedzenia i przedstawil go tylko z zawodu, zebys wiedziala z kim przyszedl i tyle.

Pisalas tez wczesniej, ze mialas opoznienia w platnosci czynszu, wiec tak naprawde to wyglada, ze to Ty jestes ta zla, a on hojnie dal Ci 2 miesiace wypowiedzenia i jest czysty z punktu widzenia prawa.

Mogl Ci wreczyc wypowiedziec nawet 15 listopada, nie ma zadnej regulacji prawnej, ktora nakazywalaby dac wypowiedzenie nie wczesniej niz. Dal Ci w terminie i tyle.

Zna dobrze przepisy, jest sprytny i wykorzystuje te wiedze, by wyjsc na tym jak najlepiej finansowo.

A depozyt masz chroniony? Zeby potem jeszcze nie bylo jazdy ze zwrotem depozytu i zebys nie musiala placic za remont tego mieszkania. Nagle okaze sie, ze to Twoja wina, ze nie wietrzylas mieszkania, zagrzybilas je i teraz biedny wlasciciel musi je doprowadzic do porzadku.

Napisz lepiej zazalenie na dzialanie tego urzednika, ktory byl u Ciebie, bo potem on potwierdzi swoja oficjalna ekspertyza, ze to Ty zaniedbalas mieszkanie i nie zobaczysz depozytu. Tak bedziesz miala chociaz podkladke na to, ze urzednik byl stronniczy i moze uda Ci sie zamowic wizyte innego urzednika.
Carpe diem.

Do góry stronyOffline

Strona 11.9 z 32 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 ... 10.9 | 11.9 | 12.9 ... 30 | 31 | 32 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,