MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Wplyw swiatla na wzrok

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

mala24

Post #1 Ocena: 0

2011-10-20 20:20:29 (14 lat temu)

mala24

Kobieta

Z nami od: 12-01-2009

Witam,moze tu znajdzie sie ktos obeznany w temacie...zastanawiam sie czy lampy podgrzewajace montowane w restauracjach,barach itd maja jakis niekorzystny wplyw na wzrok?jesli czlowiek gapi sie na nie po kilka godzin dziennie.lampy sa dosc spore,nie takie jak w fastfodach maja.po wpisaniu w google heat lamps wyskoczyly mi jakies informacje na temat lamp ale jakos inaczej sie nazywaja a ja nie wiem czy to to samo czy one jakas inna nazwe maja po angielsku, znam tylko ta a ze ja baba to mi daleko od takich informacji.z gory dziekuje.pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

mlody_leszczyk

Post #2 Ocena: 0

2011-10-20 20:30:19 (14 lat temu)

mlody_leszczyk

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2010

Cytat:

2011-10-20 20:20:29, mala24 napisał(a):
Witam,moze tu znajdzie sie ktos obeznany w temacie...zastanawiam sie czy lampy podgrzewajace montowane w restauracjach,barach itd maja jakis niekorzystny wplyw na wzrok?jesli czlowiek gapi sie na nie po kilka godzin dziennie.lampy sa dosc spore,nie takie jak w fastfodach maja.po wpisaniu w google heat lamps wyskoczyly mi jakies informacje na temat lamp ale jakos inaczej sie nazywaja a ja nie wiem czy to to samo czy one jakas inna nazwe maja po angielsku, znam tylko ta a ze ja baba to mi daleko od takich informacji.z gory dziekuje.pozdrawiam

Te lampy nazywają się infrared. Wygoogluj sobie coś na ten temat.
Ja zimą dogrzewam się w pracy taka lampą.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #3 Ocena: 0

2011-10-20 20:31:52 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

one są bardzo mocne ale świecą światłem stałym, nie migają i są pod tym względem o wiele bardziej zdrowe niż świetlówki które to właśnie psują wzrok.
A jednak się je wszędzie stosuje.

Jedynie co może szkodzić to nadmiar światła.

Chyba że mowa o Lampach na podczerwień...
To faktycznie zdrowe to to nie jest
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

mala24

Post #4 Ocena: 0

2011-10-20 20:42:51 (14 lat temu)

mala24

Kobieta

dzieki juz szukam.Ja takie lampy mam przed soba moze metr przed oczami od kilku lat.jestem po wizycie u okulisty poniewaz bardzo mi sie wzrok pogorszyl ,do tego doszedl bol glowy i karku po jednej stronie,dretwienie,sztywnosc karku,mam wizyte ze spacjalista i tak sie zastanawiam czy to tylko te lampy czy cos mi innego wymysla.na te lampy wpadlam bo u nas prawie wszyscy sie skarza na problemy z oczami,klna wrecz na te lampy.lzawienie.bol i takie tam.szczerze to mialam nadzieje ze to one a teraz bede siedziec i myslec jaka postawia diagnoze.hmm,tak czy inaczej dziekuje.

Do góry stronyOffline

krakn

Post #5 Ocena: 0

2011-10-20 20:55:42 (14 lat temu)

krakn

Mężczyzna

Z nami od: 25-06-2007

wzrok to faktycznie, lampy na podczerwień są paskudne, niby światło dla czlowieka niemal nie widzialne ale jednak ...
Myślałem że macie lampy rtęciowe.

A co do sztywności karku itd to wina błędu postawy i ciągle tej samej pozycji.

W każdej pracy, gdzie masz powtarzalność pozycji i ruchów, nawet siedzącej i przed kompem, masz podobne problemy tylko miejsce bólu jest inne.
Liczy się czas który żyjemy dla kogoś, reszta to czas śmieć.

Do góry stronyOffline

E-mailStrona WWWNumer AIM

mlody_leszczyk

Post #6 Ocena: 0

2011-10-20 21:07:24 (14 lat temu)

mlody_leszczyk

Mężczyzna

Z nami od: 03-06-2010

Cytat:

2011-10-20 20:42:51, mala24 napisał(a):
dzieki juz szukam.Ja takie lampy mam przed soba moze metr przed oczami od kilku lat.jestem po wizycie u okulisty poniewaz bardzo mi sie wzrok pogorszyl ,do tego doszedl bol glowy i karku po jednej stronie,dretwienie,sztywnosc karku,mam wizyte ze spacjalista i tak sie zastanawiam czy to tylko te lampy czy cos mi innego wymysla.na te lampy wpadlam bo u nas prawie wszyscy sie skarza na problemy z oczami,klna wrecz na te lampy.lzawienie.bol i takie tam.szczerze to mialam nadzieje ze to one a teraz bede siedziec i myslec jaka postawia diagnoze.hmm,tak czy inaczej dziekuje.

Pewnie to od tych lamp. Ja nie patrzę w te światło, tzn nie wpatruje się w nie, gdyż później mnie oczy bolą również.
Napewno te światło ma wpływ na twój wzrok, a ból głowy może być od tego że lampy te emitują sporo ciepła, a ty jak mowisz masz je ok metra przez głową.
Powiedz specjaloście, że to są lampy grzewcze.

Do góry stronyOffline

mala24

Post #7 Ocena: 0

2011-10-20 21:18:37 (14 lat temu)

mala24

Kobieta

krakn Boze a ja wiem czy to rteciowe:)))heh.co do bolu to ja mialam taki sam tylko po prawej stronie glowy non stop ale nie byl zbyt mocny i szczerze przyzwyczailam sie do niego.trwal z 3 lata.wiem ze byl ale nie sprawial mi zadnych problemow i jakos zylam z nim.kilka tygodni temu nagle ustal i przeniosl sie na lewa strone z masymalna sila.i wlasnie ten bol promieniuje do karku tylko na lewa strone jak glowa.nie na caly.coz taka praca i nie mam mozliowsci sie w nie nie gapic.sa i z przodu i z tylu jak na zlosc.no nic.i tak dobrze ze mnie nie zbyli paracetamolem jak zawsze.zobaczymy...

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,