MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Zabieg laparoskopii janika

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

oliwka333

Post #1 Ocena: 0

2011-10-10 18:30:33 (14 lat temu)

oliwka333

Kobieta

Z nami od: 05-10-2010

Czy ktos mial wykonany zabieg laparoskopii w UK. Mozecie polecic jakas prywatna klinike w Londynie ktora wykonuje takie zabiegi i jaki jest koszt takiego zabiegu?

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Nie_z_tej_bajki

Post #2 Ocena: 0

2011-10-10 18:37:03 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Ja mialam laparoskopie 3 m-ce temu. Wlasnie czekam ( niestety :-? ) na kolejny zabieg wykonany laparoskopowo...
Generalnie nic przyjemnego. Zabieg wykonywany w pelnej narkozie. Pozniejsze "skutki uboczne" dosc niemile... :-?
Rany goja sie szybko, bo to tylko zwykle 2 male naciecia ( pepek, lub jego okolice i drugie po prawej jego stronie ). Najgorzej jest z bolem i gojeniem sie pepka.
Gazy wpuszczone w trakcie laparoskopii "schodza" okolo 2-3 tygodni - tyle mniej wiecej wygladalam jak w 7 m-cu ciazy ;-).
Njbardziej zle jednak wspominam pierwszy wieczor i dzien po - bol w klatce piersiowej przy glebszych oddechach - tez skutki gazu.
NA 3 dobe bylo juz znosnie ;-).

W sumie - najmniej inwazyjny zabieg. Lepsze to, niz stare, koszmarne ciecia ;-).
Powodzenia.

Edit: klinik nie polece, bo nie jestem z Londynu ;-). Zabieg byl w zwyklym szpitalu, na NHS ( oczekiwanie okolo 16 tygodni, ale ja mialam na cito ( 5 tygodni ) ) i jestem zadowolona z opieki i lekarza.

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 10-10-2011 18:38 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

oliwka333

Post #3 Ocena: 0

2011-10-11 18:54:03 (14 lat temu)

oliwka333

Kobieta

Z nami od: 05-10-2010

Nie z tej bajki dziekuje za odpowiedz. <Moj lekarz GP nie chce mnie skierowac ale dwoch polskich ginekologow polecilo mi usunac torbiela wiec nie mam rady musze to zrobic prywatnie.
Ktos jeszcze mial jakies doswiadczenia z laparoskopia?

Do góry stronyOffline

Post #4 Ocena: 0

2014-01-11 19:34:19 (11 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2014-01-11 19:59:21 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

prospector

Post #6 Ocena: 0

2014-01-12 12:11:04 (11 lat temu)

prospector

Mężczyzna

Z nami od: 22-02-2012

Cytat:

2011-10-11 18:54:03, oliwka333 napisał(a):
Nie z tej bajki dziekuje za odpowiedz. <Moj lekarz GP nie chce mnie skierowac ale dwoch polskich ginekologow polecilo mi usunac torbiela wiec nie mam rady musze to zrobic prywatnie.
Ktos jeszcze mial jakies doswiadczenia z laparoskopia?

tak samo miała moja żona GP nie chciał dać skierowania mimo ze miała wszystko na papierze od polskiego lekarza wiec powiedziała że nie wyjdzie z gabinetu jak zaraz nie dostanie na pismie oświadczenia od GP że on uważa że jest zdrowa i nie wymaga takiego zabiegu a wtedy go załatwi... poskutkowało natychmiast wydał skierowanie a u specjalisty NHS poleciało w mgnieniu oka tak jak powinna być leczona
Tylko GP jest tu jedyna przeszkoda ,reszta lekarzy leczy a GP jest od tego aby bronić dostepu do tego leczenia (do specjalisty).
po laparoskopii wszystkie kobiety opuszczały szpital po 2 godz a moja o mało nie zostana na kolejny bo tak strasznie sie czuła była obolała i spuchnieta kilka tyg.

Do góry stronyOffline

ulcia211

Post #7 Ocena: 0

2014-01-12 13:03:24 (11 lat temu)

ulcia211

Kobieta

Z nami od: 17-09-2007

Witam, chcialam potwierdzic opinie PROSPECTOR, otoz jakies czas temu mialam okazje spotkac sie z lekarzem (urodzony w Kanadzie, studiowal medycyne w Warszawie a teraz kontynuuje nauke w UK) ktory odbywal praktyki w mojej przychodni. Nie bede zaglebiac sie w szczegoly, ale powiedzial mi ze GP za kazdym razem wypisujac skierowanie do specjalisty musi wykonac kupe papierkowej roboty, konsultowac sie z innymi lekarzami oraz co najwazniejsze traci w ten sposob pieniadze (nie pamietam na jakiej zasadzie dokladnie ale wiem ze kosztuje to przychodnie nie male pieniadze). Dlatego tez GP beda zwodzic, probowac rozne metody, leki zeby jak najbardziej odwlec w czasie ewentualne skierowanie na dalsze badania, zabiegi.. Ten lekarz poradzil mi zeby byc stanowczym, zadac wyjasnienia decyzji, ewentualnie zlozenia zazalenia w NHS.. to powinno pomoc. Ja po dwoch latach "powierzchownego " zaleczania mojej dolegliwosci, ten lekarz wymusil skierowanie do chirurga, w przeciagu 3 miesiecy mialam konsultacje, kilka dni temu zabieg po ktorym wracam do zdrowia. Nareszcie :) Pozdrawiam wszystkich.

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2014-01-12 22:57:19 (11 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia