MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Kawa czy herbata???

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

Str 3 z 4

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

galadriel

Post #1 Ocena: 0

2024-01-16 20:23:30 (rok temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

Lapsang jest bardzo dobra, ale taka sypana z chinskiego sklepu, w ladnym metalowym pudelku. Tak samo Puer…i inne chinskie herbatki.. Ponoc jest / byl zakaz sprowadzania Lapsuang, bo rakotwórcza czy cos. Moze to sie zmienilo teraz, choc dawno nie widzialam jej w chinskim sklepie. No, ale ja lubie wedzone smaki, australijskie Shirazy,, wedzona gouda albo góralskie sery.

Earl grey i zlota Yorkshire. Plus wszystkie mozliwe ziolowe Herbapole. W Lebanese restaurant na Stanstead serwuja bardzo dobra herbatke z rozy z mieta. Jednym z modnych miejsc w Poz, za komuny jeszcze ( i krotko po ) byla Herbaciarnia na starym rynkiu. Razem z Miodosytnia, Kociakiem i Turecka to były knajpy- klasyka gatunku..wspomnien czar:) Matcha z kolei jakos do mnie nie przemawia. Za to inne herbatki eksperymentalne, niebieskie- zielone, bialy jaśmin. Ja te 2 przepisowe litry dziennie w samych herbatkach przerabiam.

Kawe po staremu. Poznanska Astre, choc przyznam nie smakuje juz tak jak kiedys..I Jacobsa tutaj, bo dostepne w polskich sklepach. Parzone po arabsku, czyli tak jak w Faudzie Doron gotowal kawe, w garnuszku. No, chce mi sie, czasem. A prawdziwa „arabska” kawa z Saudii wogole mi nie smakuje, probowlam dwa gatunki, z szafranem i z kardamonem i obie niedobre. Zolte poza tym ,zupelnie jak nie jak kawa.
Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

tesstickle

Post #2 Ocena: 0

2024-01-16 20:33:53 (rok temu)

tesstickle

Mężczyzna

Z nami od: 19-01-2020

erbata to wymysły a kawa to tylko mielona w domu (wiem co mam w kubeczku) ebać maszynki do kawy, tylko śmieciówa/plujka *THUMBS UP*:-]
- Jurandzie, powiedziałeś, żebym wydał wszystkie pieniądze, bo umrę w maju. A mamy wrzesień. - Ale pieniądze wydałeś? - Tak - Czasem moje przepowiednie sprawdzają się tylko w połowie

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #3 Ocena: 0

2024-01-16 21:00:41 (rok temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Proponuje sprobowac Brazilian Santos. Bardzo dobra. Na police w sklepach raczej niedostepna.
Najlepsza mocna, parzona (gotowana) na wolnym ogniu z bardzo duza iloscia brazowego cukru.
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

galadriel

Post #4 Ocena: 0

2024-01-16 21:12:56 (rok temu)

galadriel

Kobieta

Z nami od: 29-01-2009

A jak smakuje ta Santos?

Dzisiaj jest ciekawy artykul w Guardianie, Tyrania algorytmow- dlaczego wszystkie cafe shopy wygladaja jednakowo.

W tej chwili faktycznie chyba najlepsze kafejki to takie male, kiczowate, „biedne” . Dzis byllismy na lunczu. w nowej greckiej kafejce. Calkiem przyjemna.

Niby taki nieorzyjazny klimat dla biznesu,a powstaja jak grzyby po deszczu te kawiarenki…

Magowie byli ludźmi cywilizowanymi, o wysokiej kulturze i wykształceniu. Kiedy mimowolnie stali się rozbitkami na bezludnej wyspie, natychmiast zrozumieli, że najważniejszą rzeczą jest zrzucenie na kogoś winy. Ostatni Kontynent, Terry Pratchett

Do góry stronyOffline

Gwontownik

Post #5 Ocena: 0

2024-01-16 21:17:05 (rok temu)

Gwontownik

Mężczyzna

Z nami od: 29-09-2020

Cytat:

2024-01-16 21:12:56, galadriel napisał(a):
A jak smakuje ta Santos?

https://ebenica.com/coffee-brasil-santos/
Nie wierz nikomu, nie wierz w nic, patrz na fakty i wyciągaj wnioski.

Do góry stronyOffline

rafald

Post #6 Ocena: 0

2024-04-10 19:15:56 (rok temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Mięta, ale z dodatkiem zielonej herbaty i pokrzywy - bardzo smaczna *THUMBS UP*

Obrazek

Do góry stronyOffline

andyopole

Post #7 Ocena: 0

2024-04-10 19:43:06 (rok temu)

andyopole

Mężczyzna

Z nami od: 20-09-2008

Cytat:

2024-01-16 21:12:56, galadriel napisał(a):
..
Niby taki nieorzyjazny klimat dla biznesu,a powstaja jak grzyby po deszczu te kawiarenki…

Kazdemu otwierajacemu nowy biznes udziela sie entuzjazm i przekonanie ze da rade. Udaje sie niewielu...

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #8 Ocena: 0

2024-04-10 22:22:16 (rok temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Szukam w miare dobrej, lagodnej kawy rozpuszczalnej, wprawdzie brzmi to, jak oksymoron, ale moze jednak?

Do góry stronyOffline

rafald

Post #9 Ocena: 0

2024-04-10 22:33:28 (rok temu)

rafald

Mężczyzna

Z nami od: 04-01-2008

Obrazek

Zaznaczam, że sam nie pijam, ale często kupuję.

Do góry stronyOffline

karjo1

Post #10 Ocena: 0

2024-04-10 22:39:37 (rok temu)

karjo1

Mężczyzna

Z nami od: 01-06-2008

Dzieki! Mam nadzieje, ze nie mi bedzie smakowalo :)

Do góry stronyOffline

Strona 3 z 4 - [ przejdź do strony: 1 | 2 | 3 | 4 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona | następna strona » | ostatnia »

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,