MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Endometrioza - pytanie do kobiet, które mają/przechodziły przez to.

następna strona » | ostatnia »

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Nie_z_tej_bajki

Post #1 Ocena: 0

2011-08-04 10:30:12 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Czy ktoras z Was spotkala sie z ta choroba?
Jak to wyglada tak naprawde? Czy rzeczywiscie jest tak uciazliwe?
Jest masa artykulow na ten temat, ale wiekszosc jak dla mnie przerazajacych...
Moze jest tu ktos, kto podzieli sie ze mna swoimi przezyciami i doswiadczeniem z endo.
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Numer gadu-gadu

Post #2 Ocena: 0

2011-08-04 11:17:50 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #3 Ocena: 0

2011-08-04 11:26:23 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Nie martwie sie na zapas - wczoraj bylam na kontroli pooperacyjnej.
Sytuacja powiedzmy smieszna, bo diagnoza 3,5 roku temu zaczela sie od zrostow ( 2 cesarki )nastepnie geniusze mowili -> problemy gastryczne -> przepukilna -> guz -> cysta, a na koncu ( wczoraj ), uslyszalam od lekarza operujacego mnie, ze to endometrioza ( wyniki z biopsji )...
Czeka mnie szereg badan teraz, ale juz znalezli kilka innych ognisk. Dlatego chcialabym sie dowiedziec jak najwiecej.

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 04-08-2011 11:27 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #4 Ocena: 0

2011-08-04 11:36:10 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #5 Ocena: 0

2011-08-04 11:47:09 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Wlasnie 6 tygodni temu mialam laparoskopie - usuniecie ogniska wielkosci pilki do golfa - to wlasnie byl ten "zrost, problem gastryczny, cysta, przepuklina" ;-). Kladli mnie na operacje przepukliny, a wycieli to.
A jak probuje cokolwiek wiecej sie dowiedziec, to patrza na mnie jak na idiotke, ktora za duzo by chciala wiedziec i odsylaja do internetu - poczytaj se babo.
Ciekawa jestem, jakie dokladnie badania powinni mi teraz zrobic. Bo haslo " konsultacja ginekologiczna" jakos malo mnie przekonuje.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #6 Ocena: 0

2011-08-04 13:01:25 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #7 Ocena: 0

2011-08-04 13:22:48 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Jutro mam konsultacje z moja GP ( kobietka ) i az sie boje, co mi powie, jak zaczne pytac :-].
To ona byla ta pierwsza, ktora wprowadzila mnie i wszystkich w blad, diagnozujac przepukline.
Mam juz przygotowany "zestaw" pytan :-].
Chetnie polecialabym do Polski porobic badania, ale niestety nie mam takiej mozliwosci :-(.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

MerryPoppins

Post #8 Ocena: 0

2011-08-04 13:29:56 (14 lat temu)

MerryPoppins

Kobieta

Z nami od: 15-02-2011

Nie-z tej..j.. u mnie w zeszłHym roku w PL na badaniu i usg stwierdzono bardzo dużą endometrioze i powiedziała mi babka że musze miec koniecznie czyszczenie bo nie wyglada to dobrze ( jestem po 3 cc)wiec jak wróciłam tu z urlopu poszłam do GP, oni skierowali mnie na usg i swierdzili że nic nie mam i nic mi nie jest , a miałam badania przetłumaczone z PL. Nadal mam bóle i krwotoki silne ,pzrez co anemie non stop ale za szlaka nie moge dojśc do zrozumienia kto miał racje ,tam czy tu i co z tym fantem zrobic
Boże uchroń mnie przed fałszywymi przyjaciółmi, bo z wrogami sam sobie poradze... [url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

madagaskar3

Post #9 Ocena: 0

2011-08-04 14:52:20 (14 lat temu)

madagaskar3

Kobieta

Z nami od: 01-02-2009

Cytat:

2011-08-04 13:29:56, MerryPoppins napisał(a):
Nie-z tej..j.. u mnie w zeszłHym roku w PL na badaniu i usg stwierdzono bardzo dużą endometrioze i powiedziała mi babka że musze miec koniecznie czyszczenie bo nie wyglada to dobrze ( jestem po 3 cc)wiec jak wróciłam tu z urlopu poszłam do GP, oni skierowali mnie na usg i swierdzili że nic nie mam i nic mi nie jest , a miałam badania przetłumaczone z PL. Nadal mam bóle i krwotoki silne ,pzrez co anemie non stop ale za szlaka nie moge dojśc do zrozumienia kto miał racje ,tam czy tu i co z tym fantem zrobic

Tu jak nie pociagniesz za jezyk i nie bedziesz sie domagac badan to dopiero jak sie znajdziesz w szpitalu to zaczna cie leczyc i traktowac powaznie.
Leczenie owszem jest ale profilaktyki ZERO.
[url=][img][/img][/url]

Do góry stronyOffline

Post #10 Ocena: 0

2011-08-04 19:20:57 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Strona 1 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

następna strona » | ostatnia »