witam
jestem z dzieckiem w Polsce na wakacjach od 3tygodni. 2tyg temu mala dostala wysokiej goraczki plus biegunka, strasznie plakala, poszlismy do lekarza, zdiagnozowal powiekszona nerke i automatycznie wystawil skierowanie do szpitala na nefrologie w celu natychmiastowych badan. oczywiscie w szpitalu nie bylo miejsca, czekalismy 3 dni, w koncu nas przyjeli, problem z karta EHIC mieli ogromny, musialam jezdzic po NFZ i latac po calym szpitalu, bo nikt nie wiedzial co to jest i jak sie tej karty uzywa, no ale w koncu nas na nia przyjeli. dziecku zostaly zrobione badania i wypisali nas poniewaz ma infekcje ktora najpierw trzeba ywleczyc by zreobic kolejne badania, dostalysmy leki na 2tyg i po tych 2tyg mamy wrocic do szpitala na kolejne badania poniewaz zdiagnozowali woodonercze szybkopostepowe. dzwonilam wczoraj do uk do nhs i powiedzieli mi ze za 2tyg rozwniez bede mogla uzyc tej karty idac do szpitala i ze calkowicie powinna pokryc ona koszty. ale czy to wtedy nie bedzi ejuz planowane i nie potrzebuje druk s2?? nie wiem co robic, niby babka mi wczoraj przez tel tak powiedziala, ala ja sie boje jakos bo to juz nie bedzie emergency.... z gory dziekuje za odpowiedzi. pozdrawiam