MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Korzystanie z karty EHIC w Polsce

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

milka84

Post #1 Ocena: 0

2011-07-16 11:29:59 (14 lat temu)

milka84

Kobieta

Z nami od: 31-08-2010

witam
jestem z dzieckiem w Polsce na wakacjach od 3tygodni. 2tyg temu mala dostala wysokiej goraczki plus biegunka, strasznie plakala, poszlismy do lekarza, zdiagnozowal powiekszona nerke i automatycznie wystawil skierowanie do szpitala na nefrologie w celu natychmiastowych badan. oczywiscie w szpitalu nie bylo miejsca, czekalismy 3 dni, w koncu nas przyjeli, problem z karta EHIC mieli ogromny, musialam jezdzic po NFZ i latac po calym szpitalu, bo nikt nie wiedzial co to jest i jak sie tej karty uzywa, no ale w koncu nas na nia przyjeli. dziecku zostaly zrobione badania i wypisali nas poniewaz ma infekcje ktora najpierw trzeba ywleczyc by zreobic kolejne badania, dostalysmy leki na 2tyg i po tych 2tyg mamy wrocic do szpitala na kolejne badania poniewaz zdiagnozowali woodonercze szybkopostepowe. dzwonilam wczoraj do uk do nhs i powiedzieli mi ze za 2tyg rozwniez bede mogla uzyc tej karty idac do szpitala i ze calkowicie powinna pokryc ona koszty. ale czy to wtedy nie bedzi ejuz planowane i nie potrzebuje druk s2?? nie wiem co robic, niby babka mi wczoraj przez tel tak powiedziala, ala ja sie boje jakos bo to juz nie bedzie emergency.... z gory dziekuje za odpowiedzi. pozdrawiam

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Adacymru

Post #2 Ocena: 0

2011-07-16 13:29:00 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Gdybys po tej naglej wizycie w szpitalu wrocila do UK, i ponownie jechala do Polski na leczenie, to mozna byloby twierdzic, ze poniekad planowane jest nastepne szpitalne leczenie w Polsce. Skoro jednak jestes uziemiona z powodu naglego zachorowania, to ta nastepna wizyta jest tylko kontynuacja naglego przypadku.
Ada

Do góry stronyOffline

Post #3 Ocena: 0

2011-07-16 17:02:46 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

ewela119

Post #4 Ocena: 0

2011-07-16 17:15:55 (14 lat temu)

ewela119

Kobieta

Z nami od: 25-03-2011

[quote]bo jednak ta karta nie podlega leczeniu.[/quote]

No raczej :-]

Co do pytania to uwazam ze jak najbardziej mozesz isc znow do szpitala na karte EHIC, bo jest to przypadek nagly, dziecko sie pochorowalo i wymaga leczenia powiedzmy znienacka. Nie zaplanowalas tego ze pojedziesz do Pl i mala dostanie Ci goraczki. Ta kolejna wizyta bedzie kontynuacja tego nieplanowanego leczenia jak pisala adacymru. Planowane by bylo wtedy jakbys wiedziala o tej chorobie dziecka i leczyla ja tutaj przed wyjazdem.

Do góry stronyOffline

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,