MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Czy zmienić GP na innego ?

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

tom8104

Post #1 Ocena: -2

2011-07-03 12:27:18 (14 lat temu)

tom8104

Z nami od: 08-10-2007

Cytat:

2011-07-03 07:24:57, krakn napisał(a):
tak przy okazji, to co zrobić by się zapisać do GP?
Bo po przyjeździe do uk jeszcze nie zdążyłem, i nie było mi po drodze, da się przez internet jakoś?

i nie smiac się ze mnie, na prawdę nie wiem, ostatnio u lekarza byłem przed 1992, na jakiś badaniach :>
A może faktycznie trza by zrobić jakiś przegląd i MOT ;))))

A tak powaznie zobacz w necie ktory jest najblizej Twojego miejsca zamieszkania. Zadzwon powiedz ze chcesz sie zapisac wysla Ci kwestionariusz do wyplenienia - wypelnij odeslij i juz jestes zapisany. Czasem sie warto przejsc pielegniarki sa naprawde dobre :-]

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

spalacz

Post #2 Ocena: 0

2011-07-03 12:41:36 (14 lat temu)

spalacz

Mężczyzna

Konto zablokowane

Z nami od: 01-03-2011

Cytat:

2011-07-03 06:10:19, Jagermeister napisał(a):
Jestem mocno zaniepokojony i wkurzony po ostatnich wizytach u mojego GP w przychodni. Otóż mam guza na prawej piersi który zaczął mi dawać w kość dosyć niedawno ale pojawił się około miesiąc temu. Cała prawa pierś jest obolała, również pacha jest opuchnięta co uniemożliwia mi pracę bez ogromnego bólu. A dziadostwo rośnie i boli coraz bardziej... żadne Nurofeny itp nie pomagają. Na razie wakacje na uczelni, a w pracy wziąłem krótkie wolne, tylko jak długo tak można ?? :-[ No więc poszedłem do przychodni w nadziei na rozpoczęcie leczenia... Naiwny byłem, lekarz kazał mi łyknąć sobie Paracetamol i przyjść za kilka tygodni :-Y To samo na drugiej i trzeciej wizycie w przeciągu dwóch tygodni... nawet mi tego nie obejrzał, mimo że dokładnie mu wytłumaczyłem co mi jest:-o. Twierdzi, że nic nie można więcej zrobić, tylko likwidować ból, 'a może przejdzie':-o. Jeśli nie to przyjść to powie aby sobie kupić więcej tabletek bez recepty... To jest absurd... Cholera wie co to jest, czy jakaś cysta a nie daj Boże rak. Próbować dalej czy szukać nowej przychodni ?! Słyszałem różne opinie o GP w tym kraju, jeśli mam trafić na takiego drugiego konowała... Nie wiem co mam robić, czy jakoś go nakłaniać/błagać aby łaskawie mnie obejrzał i dał skierowanie na badania ?

Piszę tego posta o tak wczesnej godzinie gdyż ból sporej części ciała i stan emocjonalny nie pozwala mi spać w normalnych godzinach. Dopiero w ciągu dnia jakoś tam przesypiam...

oni tak cie będą traktować, jak ty ich; może się źle wyraziłem, ale oni zaczynają działać/traktować cię poważnie, jak poczują bata nad sobą, nie rozmawiaj nigdy z gp, jak on rozmawia tak z tobą, napisz na niego parę skarg gdzie trzeba z wnioskiem o dyscyplinarne zwolnienie, ja bym dodał parę rzeczy, ale na forum nie powiem, co w takiej skardze trzeba napisać.

oficjalnie życzę zdrowia.

Uwaga moderatora: Wypowiedz edytowana (nie widze zwiazku z Policja w Manchester do niezadowolenia z GP).

Serdecznie pozdrawiam miłośników dragów i życia na luzie. Zapraszam również na mój profil i stronę.

Do góry stronyOffline

E-mailNumer gadu-gadu

tom8104

Post #3 Ocena: 0

2011-07-03 12:46:12 (14 lat temu)

tom8104

Z nami od: 08-10-2007

Cytat:

2011-07-03 06:10:19, Jagermeister napisał(a):
Jestem mocno zaniepokojony i wkurzony po ostatnich wizytach u mojego GP w przychodni. Otóż mam guza na prawej piersi który zaczął mi dawać w kość dosyć niedawno ale pojawił się około miesiąc temu. Cała prawa pierś jest obolała, również pacha jest opuchnięta co uniemożliwia mi pracę bez ogromnego bólu. A dziadostwo rośnie i boli coraz bardziej... żadne Nurofeny itp nie pomagają. Na razie wakacje na uczelni, a w pracy wziąłem krótkie wolne, tylko jak długo tak można ?? :-[ No więc poszedłem do przychodni w nadziei na rozpoczęcie leczenia... Naiwny byłem, lekarz kazał mi łyknąć sobie Paracetamol i przyjść za kilka tygodni :-Y To samo na drugiej i trzeciej wizycie w przeciągu dwóch tygodni... nawet mi tego nie obejrzał, mimo że dokładnie mu wytłumaczyłem co mi jest:-o. Twierdzi, że nic nie można więcej zrobić, tylko likwidować ból, 'a może przejdzie':-o. Jeśli nie to przyjść to powie aby sobie kupić więcej tabletek bez recepty... To jest absurd... Cholera wie co to jest, czy jakaś cysta a nie daj Boże rak. Próbować dalej czy szukać nowej przychodni ?! Słyszałem różne opinie o GP w tym kraju, jeśli mam trafić na takiego drugiego konowała... Nie wiem co mam robić, czy jakoś go nakłaniać/błagać aby łaskawie mnie obejrzał i dał skierowanie na badania ?

Piszę tego posta o tak wczesnej godzinie gdyż ból sporej części ciała i stan emocjonalny nie pozwala mi spać w normalnych godzinach. Dopiero w ciągu dnia jakoś tam przesypiam...

Ja tam bym smignal na emergency powiedzial ze biore juz od dawna paracetamol i nic nie pomaga i mam silne bole w klatce piersiowej tego nigdy nie lekcewaza.

Do góry stronyOffline

jedrek

Post #4 Ocena: 0

2011-07-03 13:37:18 (14 lat temu)

jedrek

Mężczyzna

Z nami od: 02-11-2006

Cytat:

2011-07-03 07:24:57, krakn napisał(a):
tak przy okazji, to co zrobić by się zapisać do GP?
Bo po przyjeździe do uk jeszcze nie zdążyłem, i nie było mi po drodze, da się przez internet jakoś?

i nie smiac się ze mnie, na prawdę nie wiem, ostatnio u lekarza byłem przed 1992, na jakiś badaniach :>
A może faktycznie trza by zrobić jakiś przegląd i MOT ;))))

MOT juz ci dawno wyszedl. A bez MOT-u i insuransu nie ma. :).
A tak na serio, niektore ubezpieczenia wymagaja bys byl zarejestrowany u lekarza. Chyba w avivie travel insurance tak mialem.

Do góry stronyOffline

Post #5 Ocena: 0

2011-07-03 13:44:00 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #6 Ocena: 0

2011-07-03 13:51:37 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Jagermeister

Post #7 Ocena: 0

2011-07-03 15:59:48 (14 lat temu)

Jagermeister

Mężczyzna

Z nami od: 29-05-2009

A więc pojechałem na A&E ok. 12 i nie dawno wróciłem i odsiedziałem co swoje ale...

Opisałem całą sytuację, lekarz mnie zbadał i ze zdziwiony zapytał czemu nie byłem u GP z tym bo tu są nagłe przypadki itp. No właśnie wytłumaczyłem, że GP pomimo trzech wizyt u niego mnie po prostu olał i kazał łyknąć 'lek na wszystko' czyli Paracetamol. Lekarz w A&E powiedział, że normalnie by mnie odesłał do GP ale widząc, że to nie przelewki po prostu zadzwonił i miałem konsultację u onkologa. Znowu co swoje to odsiedziałem ale byłem szczęśliwy, że ktoś w końcu był w stanie mi pomóc. I tu już wywiad, badanie... od razu zrobili USG i biopsję. Kolejną wizytę będę miał po weekendzie w środę i wtedy się dowiem co we mnie siedzi.

A z tym 'pomocnym' lekarzem to nie koniec. Zmienię przychodnię i mam nadzieję, że mu gul skoczy jak dostanie info o natychmiastowym skierowaniu do onkologa i na badania.

[ Ostatnio edytowany przez: Jagermeister 03-07-2011 16:00 ]

Do góry stronyOffline

Post #8 Ocena: 0

2011-07-03 16:44:04 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Post #9 Ocena: 0

2011-08-09 10:09:49 (14 lat temu)

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

vitaclub

Post #10 Ocena: 0

2011-08-09 17:51:07 (14 lat temu)

vitaclub

Kobieta

Z nami od: 07-11-2008

Znajomy Szkot, ktorego siostra jest GP osobiscie mi radzil, zeby z powazniejszymi rzeczami od razu do szpitala isc, a szczegolnie jesli lekarz rodzinny nie zalecil zadnych badan.

Kiedys swego czasu GP odeslal meza z zlotaczka do domu i powiedzial ze wyniki krwi beda za 2 tyg i wtedy sie z nim skontaktuja.
Na A+E natychmiast sie nim zajeli.
alive

Do góry stronyOffline

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,