MojaWyspa.co.uk - Polski Portal Informacyjny w Wielkiej Brytanii. Polish Community in the UK
Polska strona Wielkiej Brytanii
Forum Polaków w UK

Przeglądaj tematy

Depresja poporodowa...

« poprzednia strona

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

Str 2 z 2

odpowiedz | nowy temat | Regulamin

Post #1 Ocena: 0

2011-06-08 22:08:18 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Cytuj wypowiedź Odpowiedz

Nie_z_tej_bajki

Post #2 Ocena: 0

2011-06-08 22:08:47 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Z nami od: 23-08-2010

Edzia,nie zdaje sobie sprawy z niczego, bagatelizuje. Jedyne slowa jakie mozna od niego uslyszec, to ze jesli ona sie nie zmieni ( czyli on nie ma pojecia co sie dzieje kompletnie ), to ja wyrzuci/zostawi/zabierze dzieci....
Machupikachu - wiem, ze dobrze chcesz.Jesli chodzi o dom czy benefity, to ja sporo dosc wiem. Ale to nie rozwiazuje sytuacji...
Ona sie tak zachowuje, odkad urodzila mlodszego syna.I jest tylko gorzej...

[ Ostatnio edytowany przez: Nie_z_tej_bajki 08-06-2011 22:20 ]

Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Post #3 Ocena: 0

2011-06-08 22:15:12 (14 lat temu)

Uczestnik nie jest zarejestrowany

Anonim

Usunięte

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #4 Ocena: 0

2011-06-08 22:23:46 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Ja chyba nie jestem najlepsza osoba,ktora powinnamu powiedziec co sie dzieje i co powinien... Za duzo bym powiedziala. I mogloby sie to zle skonczyc - za duzo chyba wiem.
Wg mnie najwazniejsze jest, zeby ona zaczel mowic. Bo jak do tej pory, to nie bardzo chce. Cokolwiek i z kimkolwiek... :-?
Nie myśl o szczęściu. Nie przyj­dzie - nie zro­bi Ci za­wodu.... Przyj­dzie - zro­bi niespodziankę :D. W życiu niczego nie żałuj! Po prostu Carpe Diem!!! :-D

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

aneczkaz1

Post #5 Ocena: 0

2011-06-08 22:33:36 (14 lat temu)

aneczkaz1

Kobieta

Z nami od: 14-12-2010

ktos tu juz napisal, zeby jej mowic, ze jest dobra matka i dobrze radzi sobie z dziecmi.

Moj maz tez madrzyl sie radami od mamusi, bo maly mial kolki i jak to ja nie powinnam nic jesc. Przez to o malo pokarmu nie stracilam, bo jak tu wykarmic brzdaca o wodzie i sucharach... Po 2 tygodniach takiej katorgi lapal mnie dol taki, ze masakra... Oglalalam reklamy szczesliwych rodzin i plakalam... Az wkoncu przyszla do mnie polozna, inna niz ta co zwykle przychodzila, i do tego w sobote, jak malz byl w domu i porozmawiala sobie z nim i ze mna zreszta tez. Powiedziala mi, ze daje sobie swietnie rade, zwazywszy, ze nie mam tu zadnej rodziny i bylam sama w domu od kiedy tylko przyszlam ze szpitala i dala kilka rad odnosnie kolki i diety.
Nie moglam juz sluchac tesciowej, wiec po prostu wychodzilam z pokoju jak mielismy z nia rozmawiac, a po za tym OBCY ludzie, np w Children centre, mi mowili, ze jestem dobra mama.
W sumie to dzieki temu jakos mnie ominela depresja...

Moze niech zacznie chodzic w takie miejsca, zreszta juz ktos wspomnial o tym, to na prawde bardzo pomaga.
Jestem breastmate. :D

Do góry stronyOffline

Adacymru

Post #6 Ocena: 0

2011-06-08 22:50:54 (14 lat temu)

Adacymru

Konto usunięte

Musi porozmawiac z Health Visitor, albo swoim lekarzem. Rok to nie jest niespodziewane w depresji poporodowej. Czy ona rozmawiala juz z GP czy HV, czy dostaje jakies leki, bo jak widac samymi dobrymi radami i checiami znajomych, tym bardziej ze jak widac zniwelowanymi podejsciem meza/partnera, to ciezko jej bedzie wyjsc samej.

Wziecie sie za siebie" rady sa dobre na poniedzialkowe dasy przy wstawaniu do pracy, a depresja raczej jest bardziej powaznym stanem.

Jedno jest faktem, w kadej depresji oprocz wspomagania farmakologicznego, ruch, nawet wymuszony, ale energiczny spacer (regularnie) podnosi poziom adrenaliny. Mozna zaczac od tego. Ale ktos z nia musialby zapewne najpierw isc. Wozek pod reke sluchawki na uszy, i w droge.

edynburska-skala-depresji-poporodowej
Ada

Do góry stronyOffline

karolkowa

Post #7 Ocena: 0

2011-06-08 23:04:50 (14 lat temu)

karolkowa

Z nami od: 03-06-2007

Byla juz z tym u GP?
Jak nie to mozesz isc Ty do jej lekarza i porozmawiac,czy moga jakos jej pomoc.Przyjdzie lekarz na wizyte domowa.
Musi zaczac brac leki,pozniej powoli zacznie do siebie dochodzic.
Wspolczuje dziewczynie.

Do góry stronyOffline

Nie_z_tej_bajki

Post #8 Ocena: 0

2011-06-08 23:06:14 (14 lat temu)

Nie_z_tej_bajki

Kobieta

Ada, dziekuje za ankiete. Wydrukuje i jej zaniose.
Nie kontaktowala sie z nikim - ani GP ani HV.
Do mnie wiadomosc o jej stanie - na dzien dzisiejszy krytycznym - dotarla dopiero dzisiaj rano... Dosc dlugo nie mialysmy ze soba kontaktu, m.in przez to, ze dziewczyna zamknela sie w domu zaraz po urodzeniu dziecka.
Jest jeszcze kilka dosc pewnie istotnych szczegolow tej historii,ale nie bede juz dalej opisywala sytuacji.
Wystarczy mi to, co juz napisaliscie - dziekuje.

Do góry stronyOffline

Numer gadu-gadu

Strona 2 z 2 - [ przejdź do strony: 1 | 2 ] - Skocz do strony

« poprzednia strona

Dodaj ogłoszenie

dodaj reklamę »Boksy reklamowe

Ogłoszenia

• Copyright © MojaWyspa.co.uk,
  • Tel: 020 3026 6918 Wlk. Brytania,
  • Tel: 0 32 73 90 600 Polska,